Nora Mörk határozatlan ideig nem kézilabdázik

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.09.19. 11:20
Mörk határozatlan ideig nem játszik (Fotó: Getty Images, archív)
A Győri ETO-val egy Bajnokok Ligája-csoportban szereplő dán Esbjerg norvég sztárja, Nora Mörk határozatlan ideig nem kézilabdázik – értesült a tv2.no.

A 33 éves Nora Mörknek testileg és lelkileg is pihenőre van szüksége, ezért határozatlan időre kikerül a keretből – árulta el a dán TV 2-nek az Esbjerg vezetőedzője, Tomas Axnér.

A norvég válogatott szövetségi kapitánya, Thórir Hergeirsson szerint ez várható döntés volt, a klasszisnak feltétlenül szüksége van a pihenésre.

Axnér egyfajta befektetésnek tekinti Mörk kiválását, szerinte ez a jövőben meg fog térülni. „Az olimpia után megpróbáltunk neki egy kis pihenőt adni, majd keveset edzett és keveset játszott. Aztán úgy gondoltuk, időt kell adnunk neki, hogy a teste teljesen rendbe jöjjön.”

Hozzátette, hogy Mörk nagyon fontos játékosa a csapatnak, és szeretnék, ha velük lenne, de nem fog fájdalommal játszani. Hosszú idényük lesz, és megadják neki a szükséges pihenőidőt, ám arról edzőként nem ő dönt, hogy ez az idő mennyi is lesz pontosan.

November 28-án kezdődik a női kézisek számára a részben magyar rendezésű Európa-bajnokság. Mörk korábban nem zárta ki, hogy a norvég válogatott tagjaként részt vesz a kontinenstornán.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik