Női kéziseink a világ egyik legjobbja ellen hangolnak az Eb-re

PAPP BÁLINTPAPP BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.10.22. 18:17
null
Győrben edzőtáborozik a női kézilabda-válogatott (Fotó: Nagy Gábor)
Gőzerővel készül Győrben a magyar női kézilabda-válogatott a franciák elleni edzőmeccsekre.

A november végén rajtoló, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra való közvetlen felkészülés előtti utolsó összetartásra gyűlt össze Győrben a magyar női kézilabda-válogatott. A Golovin Vlagyimir által irányított, olimpiai hatodik együttes már az Eb-t is szem előtt tartva mérkőzik meg csütörtökön és szombaton a franciákkal idegenben. A világ egyik legjobbjának számító rivális elleni csaták kiváló fokmérők lesznek, hol tart a keret az összecsiszolódásban.

„Kemény mérkőzésekre számítok, főleg, hogy mindkettő Franciaországban lesz, ráadásul az első jó későn is kezdődik, mondhatni franciás módon – mondta lapunknak Faluvégi Dorottya a kedd kora esti edzés előtt. – A franciák nagyon jó korszakukat élik, jó sorozatban vannak, friss élmény lehet nekik a párizsi olimpia, amelyen szintén otthon szerepelhettek, így biztos, hogy most is a szívüket-lelküket kiteszik a pályára.”

A Bajnokok Ligája-szereplő német Ludwigsburg jobbszélsője is utalta arra, ami a helyi médiában is megjelent, hogy valószínűleg nem lesz teljes a rivális kerete, történtek változások náluk az ötkarikás játékok óta.

„A hiányzók helyett is nagyszerű játékosok állnak majd velünk szemben, szóval a felkészülésünkben ez nem jelent különbséget – tekintett előre Faluvégi. – Mindenképpen hasznos lesz, örülünk, hogy jó mérkőzések várnak ránk, nagy kihívás ez nekünk, de a céljaink is jelentősek, amelyekre készülünk, ezek megvalósításához pedig ilyen ellenfelek és találkozók kellenek. Benne van a fejünkben az Európa-bajnokság, az ezzel kapcsolatos izgalmat pedig abszolút pozitív mértékben érzem a csapaton.”

Az edzőtáborból ezúttal igazoltan van távol a két ferencvárosi, a kapus Janurik Kinga és a jobbátlövő Klujber Katrin, illetve az ETO jobbszélsője, Győri-Lukács Viktória, akik a kapitánnyal való egyeztetés után ezúttal pihenőt kaptak. Helyettük a váci hálóőr, Bukovszky Anna és a debreceni jobbszélső, Grosch Vivien kapott meghívót.

 

Bukovszky Anna, a női válogatott kapusa: „Jól vagyunk, örülünk, hogy újra találkoztunk. Boldog vagyok, hogy én is itt lehetek. Igyekszünk minden percet jól kihasználni a héten, hogy még inkább összeszokjunk. Sokat beszélgetünk arról, hogy hamarosan kezdődik az Európa-bajnokság, most viszont csak a franciák elleni két meccsre koncentrálunk, igyekszünk javítani a hibákat és felkészülni az ellenfélből. Pozitívan állunk hozzá, mindenképpen hasznos, hogy a világ egyik legjobbja ellen készülhetünk. Az utóbbi időben szoros meccseket vívtunk velünk, szeretnénk ezt megfordítani, hogy mi is nyerjünk ellenük. Minden poszton két klasszisa van a francia együttesnek, fontos feladat lesz, hogy mindenre felkészüljünk és megvalósítsuk az elképzeléseinket.”

VÉLEMÉNY

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT KERETE FRANCIAORSZÁG ELLEN
Kapusok: BÖDE-BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZEMEREY Zsófi (Metz Handball – Franciaország), BUKOVSZKY Anna (Vác)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (HB Ludwigsburg – Németország), GROSCH Vivien (DVSC SCHAEFFLER)
Jobbátlövők: ALBEK Anna (Motherson Mosonmagyaróvári KC), PAPP Nikolett (SCM Gloria Buzau – Románia)
Irányítók: VÁMOS Petra (Metz Handball – Franciaország), SIMON Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: FÜZI-TÓVIZI Petra (DVSC SCHAEFFLER), BORDÁS Réka (FTC-Rail Cargo Hungaria), PÁSZTOR Noémi (CSM Bucuresti – Románia)
Balátlövők: KUCZORA Csenge (Thüringer HC – Németország), KÁCSOR Gréta (CS Gloria 2018 BN – Románia), JUHÁSZ Gréta (Vác)
Balszélsők: SZÖLLŐSI-SCHATZL Nadine (Moyra-Budaörs Handball), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Felkészülési mérkőzések
Október 24., csütörtök
Toulon, 21:10: Franciaország–Magyarország (Tv: M4 Sport)
Október 26., szombat
Párizs-Tremblay, 17:15: Franciaország–Magyarország (Tv: M4 Sport+)

JYSK Kupa, Tatabánya
November 22., péntek
18:00: Magyarország–Szlovákia 
November 24., vasárnap
18:00: Magyarország–Ukrajna 
 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik