Bánhidi Bencének is megvannak a maga rituáléi

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.10.15. 19:28
Bánhidi Bence (Fotó: Kovács Péter)
Az OTP Bank-Pick Szeged magyar beállójáról, Bánhidi Bencéről készített portrét az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos honlapja.

Az Európa Kézilabda-szövetség (EHF) honlapja a szerdai, Aalborg elleni BL-összecsapás előtt egy nagyobb anyagot készített Bánhidi Bencével, az OTP Bank-Pick Szeged magyar válogatott beállójával és csapatkapitányával, amely végigveszi az egész pályafutását Győrtől a balatonfüredi éveken át Szegedig. A terjedelmes anyagban a Szeged kiválósága sok témát érint, pályafutása kezdeteitől a balatonfüredi éveken és Juan Carlos Pastor regnálásán át egészen a jelenlegi, Michael Apelgren nevével fémjelzett időszakig.

„Huszonkilenc éves vagyok, és még mindig sok újat tanulok – mondta a 118-szoros válogatott játékos, akinek szerződése 2025-ig szól. – Új edzőnk, Michael Apel­gren és a korábbi klublegenda Jonas Källman a skandináv és a spanyol iskola jellegzetességeit keveri, emiatt megváltozott a játékstílusunk, amiből szerintem hosszú távon valami nagyon jó sül ki.”

Bánhidi emellett beszél példaképeiről, a beállóposzt kihívásairól, valamint a csapatkapitányi szerep megszokásáról is. Bánhidi azt is elmondta, vannak kisebb rituáléi, meccs előtt három órával mindig alszik egy órát, és háromszor fúj magára parfümöt, mielőtt pályára lépne.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik