Európai kézilabdaligák: Sipos Adrián csapata élre állt a Bundesligában

Vágólapra másolva!
2024.10.19. 22:20
Sipos Adrián (Fotó: Imago Images)
Az olimpikon Sipos Adrián két gólt szerzett az MT Melsungen csapatában, amely házigazdaként 33–31-re legyőzte a Füchse Berlint a német férfi kézilabda-bajnokság szombati játéknapján.

A liga honlapja szerint az Európa-liga-csoportkörös Melsungen a tabella első helyén áll. A válogatott beálló nyolc gólnál tart a szezonban.

Nagy Benedek öt védéssel, Leimeter Csaba három góllal zárt a Balingen-Weilstettenben, amely 37–25-re verte idegenben a VfL Lübeck-Schwartaut a német másodosztályban, és már második a tabellán.

Lukács Péter nem szerzett gólt, viszont kilenc gólpasszt adott az Elverumban, amely 29–25-re nyert Bergenben a norvég bajnokságban, amelynek tabelláját hét meccs urán is százszázalékos mutatóval vezeti.

Kuczora Csenge öt, Szabó Anna egy gólt dobott a Vác elleni Európa-liga-selejtező előtt álló Thüringer HC csapatában, amely 38–31-re kikapott a HSG Bensheim/Auerbach otthonában a német női élvonalban. Kajdon Blanka és Szabó Laura négy-négy találattal, Győri Barbara tíz védéssel zárt a BSV Sachsen Zwickauban, amely mindezek ellenére otthon 34–24-re kikapott a Borussia Dortmundtól. Először nyert Woth Péter vezetőedző csapata, a Német Kupa-címvédő TuS Metzingen, amely – Woth Viktória három góljának is köszönhetően – otthon 41–29-re verte a Göppingent.

Hat meccs után is tökéletes mutatóval büszkélkedhet a Dunaszerdahely a szlovák-cseh női bajnokságban. Debre Viktor vezetőedző együttese otthon 24–16-ra verte a Slavia Prahát, Kovács Noémi négy, Csernyánszky Dóra két góllal vette ki részét a sikerből.

Ogonovszky Eszter háromszor talált be a Super Amara Bera Bera színeiben az Elda Prestigio ellen 38–22-re megnyert meccsen a spanyol bajnokságban, amelynek az ötödik helyén áll.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik