Fazekas Máté sok mindenben hasonlít bátyjára, Gergőre, de...

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.10.02. 14:08
Fazekas Máté szerint neki még sokat kell dolgoznia, hogy elérje azt, amit bátyja, Gergő (Fotó: Dömötör Csaba)
Beszéltek már arról a Fazekas-testvérek, milyen lenne, ha együtt szerepelnének a magyar férfi kézilabda-válogatottban. Gergő már alapember, Máténak azonban saját véleménye szerint is sokat kell még dolgoznia ezért.

„Nagyon hasonló a személyiségünk, a pályán is ugyanolyan a mentalitásunk, és nagyon jó, hogy Gergő a testvérem, de nem szeretném, ha az én játékomat az övéhez hasonlítanák. Büszke vagyok rá, amit elért, viszont nekem még sokat kell dolgoznom, hogy ugyanazt az eredményt el tudjam érni” – válaszolta Fazekas Máté arra a kérdésünkre, mennyire hasonlít a bátyjára, Fazekas Gergőre, aki 20 évesen már alapembere a magyar férfi kézilabda-válogatottnak. 

A 18 éves öccs – aki nyáron tagja volt az ifjúsági Eb-bronzérmes magyar válogatottnak, s a torna legjobb védőjátékosának választtották – most kapott először meghívást a felnőttválogatott edzőtáborába, s mint mondta, már az első két napban is rengeteget tanult Chema Rodrígueztől. Videónkban többek között arról is beszél, balátlövőként vagy irányítóként érzi-e magát komfortosabban a pályán, miben segít neki a legtöbbet az ETO-ban Dean Bombac, és szóba került-e már otthon, milyen lenne, ha a két testvér együtt tudna pályára lépni a válogatottban. Emellett a focista múlt, és a klasszis kapus édesapa, Fazekas Nándor is szóba kerül. 

A magyar férfiválogatott kerete
Kapusok: MIKLER Krisztián (NEKA), BALOGH Ádám (OTP Bank-Pick Szeged), VÁRADY-SZABÓ László (BFKA-Veszprém)
Jobbszélső: SZILÁGYI Benjámin (OTP Bank-Pick Szeged)
Jobbátlövők: ÓNODI-JÁNOSKÚTI Máté (FTC-Green Collect), TÓTH Péter (Csurgói KK)
Irányítók: CSÖRGŐ Kristóf (FTC-Green Collect), TÓTH Levente (NEKA), SZTRAKA Dániel (PLER-Budapest)
Beállók: NÉMETH Bulcsú (OTP Bank-Pick Szeged), PAPP Tamás (Csurgói KK), KARAI Miklós (FTC-Green Collect), MÉSZÁROS Máté (FTC-Green Collect) 
Balátlövők: FAZEKAS Máté (ETO University HT), BALOGH Dániel (OTP Bank-Pick Szeged), KOVÁCS Tamás (NEKA), GAZSÓ Péter (NEKA)
Balszélsők: KRAKOVSZKI Bence (Mol Tatabánya), MOLNÁR Robin (NEKA)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik