A Veszprém esélyt sem adott a Dinamo Bucuresti-nek, kiütés lett a vége!

Vágólapra másolva!
2024.10.10. 20:15
Fotó: Szabó Miklós
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában a Veszprém odahaza esélyt sem adott a forduló előtt még veretlenül álló Dinamo Bucuresti-nek. A friss klubvilágbajnok 36–24-re nyerte meg a találkozót, amelyet az elsőtől az utolsó percig kézben tartott, és időnként gálaelőadással örvendeztette meg szurkolóit.

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
A-CSOPORT
Veszprém HC–Dinamo Bucuresti (román) 36–24 (19–11)

KÉT ISMERŐS IS VISSZATÉRT egykori klubjához a Dinamo Bucuresti férfi kézilabdacsapatából a Veszprém HC elleni Bajnokok Ligája csoportmeccsre, igaz, a kapus Vladimir Cupara térdsérülés miatt csak a lelátóról figyelhette az összecsapást, David Davis edző viszont otthonosan érezte magát, kedélyesen beszélgetett a bemelegítés alatt a kispadnál egykori játékosával és kollégájával, a hazaiak kapusedzőjével, Sterbik Árpáddal, a bemutatásnál pedig megtapsolta a szurkolótábor.

A vendégek keretében akadt még két játékos, akinek különleges lehetett elutazni a Veszprém Arénába, az egyik a Szeged egykori beállója, Rosta Miklós, aki ellenfélként emlékezetes pillanatokat élt itt át, a másik pedig Alex Pascual Garcia, aki nem más, mint a Veszprém edzőjének, Xavi Pascualnak a fia, aki annak idején vele tartott a román fővárosba. Tízpercnyi küzdelem és kölcsönös aprítás után tudott csak ellépni az Építők, a friss klubvilágbajnok Nedim Remili harmadik találatával már öt góllal vezetett a 14. percben, és kicsit érdekes volt, hogy Davis nem kért időt, pedig csapatának talán szüksége lett volna rá, miután a hazaiak 4–4-es állásról alig öt perc alatt húztak el 10–4-re.

 

Annak azért volt némi pikantériája, mikor Ligetvári Patrik és Rosta Miklós együtt álltak be csereként, sokadszorra néztek egymással farkasszemet pályafutásuk során, tíz perccel a szünet előtt pedig Szergej Koszorotov lőtt akkora gólt tíz méterről, hogy rögtön saját védőt kapott. A vendégek szerb jobbszélsője, Dragan Djukics egészen a félpályáig kiment rá a hazai támadásoknál, de csak rövid ideig láthatta el kiemelt feladatát, mert öt perccel az első félidő vége előtt egy hetesnél fejbe dobta a kiegyensúlyozottan védő Rodrigo Corralest, így azonnal piros lapot kapott és végleg kiállították. Az eset után kicsit meg is zavarodott a Dinamo, gyorsan nyolcgólos hátrányba került, és maradt is a szünetig (19–11).

A második játékrészben Mikita Vajlupau találatával gyorsan tíz lett a felek közti különbség, mire jött a szurkolótábor ilyenkor szokásos „kiszámolósdija”. A sokkal jobban játszó hazaiak nem tudtak hibázni, remekül védekeztek, Corrales is egyre többször hárított, és mivel a Veszprémet nehéz megállítani, ha így lendületbe jön, a lényegi dolgok el is dőltek. A pályán azt csinált a vendéglátó, amit akart, a szurkolók pedig dalokkal és hullámzással szórakoztatták saját magukat, mert a meccs már minden volt, csak izgalmas nem. Még az is belefért, hogy a végét „elbohóckodják” a hazai játékosok, a Veszprém 36–24-re nyert, és újra versenyben van a csoport első két helyéért.

    
A-CSOPORT

M

Gy

D

V

L-K

Gk

P

1. Sporting

4

3

1

134–102

+32

7

2. VESZPRÉM

4

3

1

139–122

+17

6

3. Füchse Berlin

4

3

1

124–110

+14

6

4. Dinamo Bucuresti

4

3

1

123–115

+8

6

5. PSG

4

3

1

121–123

–2

6

6. Peliszter

4

1

3

100–119

–19

1

7. Plock

4

4

102–111

–9

0

8. Fredericia

4

4

109–150

–41

0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik