Gulyás István lett a Veszprém Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.10.02. 12:54
Fotó: veszpremhandballacademy.hu
Gulyás István, a magyar férfi kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya lett a Veszprém Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója.

Az akadémia honlapjának szerdai beszámolója szerint Gulyás István megtartja eddigi feladatköreit is, vagyis ő marad a juniorcsapat vezetőedzője és az ifjúsági válogatott szövetségi edzője.

Az 56 éves korábbi irányító 1984-től 1999-ig a Veszprém játékosaként egyaránt kilencszer nyert bajnoki címet és Magyar Kupát, 1992-ben tagja volt a KEK-győztes csapatnak – további két alkalommal szerepelt a sorozat döntőjében –, 1995-ben pedig megválasztották az év legjobb játékosának Magyarországon. A válogatottban 84 találkozón 145 gólt szerzett. Vezetőedzőként dolgozott Ausztriában, Kuvaitban, majd Dunaújvárosban, Vácon, illetve Gyöngyösön.

Szakmai igazgatóként fontos feladata lesz a teljes utánpótlás szakmai koncepciójának működtetése, a preakadémiai és akadémiai csapatok koordinálása. Gulyás hangsúlyozta, a tehetségek felkutatása és a tehetséggondozás is kiemelt területek, de jól kiforrott módszerekkel és rendszerrel rendelkeznek.

„A legfontosabb cél, hogy évről évre minél több fiatal tehetséges sportoló kerüljön a kezeink alól a magyar élmezőnybe. Természetesen azok, akik kiemelkedően jó teljesítményt nyújtanak, a Veszprém felnőttkeretében is lehetőséget kaphatnak” – szögezte le.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik