Ha a Veszprém végig koncentrál, ilyen játékra képes

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2024.10.12. 10:28
Luka Cindric (jobbra) szerint a bukarestiek ellen elképesztő volt a veszprémiek védekezése (Fotó: Szabó Miklós)
A Veszprém férfi kézilabdacsapata újra megmutatta, mire képes, úgy győzte le tizenkét góllal az addig hibátlan Dinamo Bucuresti-et a Bajnokok Ligájában, hogy az első negyedóra után esélyt sem adott ellenfelének.

Öt percre volt szüksége a Veszprém férfi kézilabdacsapatának, hogy megnyerje a Dinamo Bucuresti elleni hazai Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést, az első félidő első felében hat gólt szerzett úgy, hogy egyet sem kapott, ez pedig épppen elég volt a lélektani és behozhatatlan előny megszerzéséhez. A román ellenfélnek innentől kezdve esélye sem volt felzárkózni.

„A bukarestiek kerete erős, de jól ismertük az összes játékosát és a rendszert, amiben kézilabdáznak – mondta a Nemzeti Sportnak Luka Cindric, aki az edzővel, Xavi Pascuallal együtt a nyáron éppen a Dinamót hagyta el Veszprémért. – Mivel az első három meccset megnyerték a csoportban, tudtuk, hogy jó formában vannak, de remek munkát végeztünk. A Sporting elleni vereség után leültünk és megbeszéltük, min kell javítanunk, azóta jól látszik, mennyit léptünk előre csapatként. Tanultunk a vereségből, segít még jobban küzdeni és motiváltabban pályára lépni, ezért is játszottunk olyan jól a klubvilágbajnokságon és nyertük meg.”

Az Építők eddigi idényére a Sporting elleni váratlan vereség ellenére is azt lehet mondani, hogy kifejezetten jó, a világ legerősebb csapatai közül hármat tétmeccsen győzött le, a BL-ben a PSG-t meglepően simán (41–28), majd a klub-vb-n a Barcát (39–34) és a Magdeburgot (34–33) hosszabbításban, amivel igazolta, hogy bármelyik csapatot képes megverni.

„Hogy milyen fázisban van a csapatépítés, jól mutatja, hogy akkor is képesek vagyunk nyerni, ha nem játszunk olyan jól, ezzel a mentalitással kell újra és újra pályára lépnünk, mert nem tudhatjuk, mi történik a következő meccsen. Bármilyen helyzetre készen kell állnunk – mondtaa 31 éves horvát válogatott játékos, aki három gólt szerzett és ugyanennyi gólpasszt osztott ki a Dinamo Bucuresti ellen. – Ezúttal is a kemény védekezésre, és az abból vezetett gyors indításokra alapoztuk a taktikát, a védekezés ezúttal valami elképesztő volt, sok könnyű gólt szereztünk gyors indításból, vagyis százszázalékosan bejött, amire készültünk.”

Az ellenfél játéka akkor esett szét teljesen, amikor Darko Djukics piros lapot kapott, mert egy hetesnél fejen dobta Rodrigo Corralest, mindez öt perccel azután történt, hogy a Veszprém elhúzott hat góllal, ez a két dolog túl közeli és túl sok volt a vendégeknek. A tizenkét gólos győzelem teljesen reális, sőt egy ideig benne volt a mérkőzésben a rekorddöntés is. Hugo Descat góljával tizenhattal is vezettek hat perccel a vége előtt – a csúcs 2021 decemberéből való, amikor a tizenöt góllal, 47–32-re győzték le a Dinamót a Veszprém Arénában.

„Végig nyíltan játszottunk, ez döntött. Ha hatvan percen át százszázalékosan koncentrálunk, akkor ilyen játékra vagyunk képesek. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem fogunk kikapni, de ahhoz az ellenfélnek is nagyon-nagyon jól kell játszania. Fussunk ki a pályára, kezdjünk jól, védekezzünk keményen, rohanjunk és adjunk bele mindent, mutassuk meg, hogy mi vagyunk a legjobbak. Ennyi az egész” – tette hozzá Cindric.

A Veszprém a bajnokságban vasárnap 17 órától a Csurgót, a Bajnokok Ligájában pedig csütörtökön a sereghajtó dán Fredericia csapatát fogadja.

    
BAJNOKOK LIGÁJA, A-CSOPORT       
1. Sporting

4

3

1

134–102

+32

7

2. VESZPRÉM

4

3

1

139–122

+17

6

3. Füchse Berlin

4

3

1

124–110

+14

6

4. Dinamo Bucuresti

4

3

1

123–115

+8

6

5. PSG

4

3

1

121–123

–2

6

6. Peliszter

4

1

3

100–119

–19

1

7. Plock

4

4

102–111

–9

0

8. Fredericia

4

4

109–150

–41

0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik