Palasics: Nagyon jó érzés a Benfica tagjának lenni

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.10.23. 13:47
Fotó: handballveszprem.hu
Az olimpikon Palasics Kristóf már két hónap után úgy érzi, hogy nagyon jó érzés a Benfica férfi kézilabdacsapatának tagja lenni.

A Veszprém HC válogatott játékosa az előző idényben a spanyol élvonalbeli CB Ciudad de Logronóban védett, a mostani idényre pedig a lisszaboni együttesnek adták kölcsön. A kerethez a párizsi olimpia után csatlakozott.

„Nagyon jól, sőt az elejétől kezdve teljes mértékben otthon érzem magamat, a csapat nagyon befogadó. Az edzői stáb és a játékostársaim felől érzem a bizalmat, amivel próbálok élni, és próbálom nekik viszonozni” – nyilatkozta a kapus az MTI-nek.

Hozzátette, nagyon jó közösséget alkotnak, amelyben vannak tapasztaltabb és fiatalabb játékosok is, de a célja mindenkinek ugyanaz. A klubnál minden feltétel adott, hogy a saját feladatát mindenki a lehető legjobban végezze, „ami ritkaság, úgyhogy próbálok kihasználni minden napot, minden mérkőzést arra, hogy minél jobb lehessek”.

Palasics Kristóf szerint nagyszerű szakemberek alkotják a szakmai stábot, nagyon tetszik neki az egész közeg és a város, a lisszaboni élet is. Az edzéseken és a mérkőzéseken kívül is próbálnak közösen időt tölteni, mert összetartó közösséget alkotnak.

„Nagyon jó érzés egy ilyen csapat tagjának lenni” – szögezte le.

A Benfica kedd este 24–16-ra nyert a szlovák Tatran Presov otthonában az Európa-liga első csoportkörének harmadik fordulójában. A magyar kapus szinte végig a pályán volt és tíz védéssel járult hozzá a sikerhez, amelyet követően együttese továbbra is százszázalékos mutatóval áll csoportja élén.

„Az a lényeg, hogy nyertünk és győzelemmel utazunk haza, hiszen nagyon fontos volt nekünk ez a mérkőzés. Az első két fordulóban is győztünk, és ez volt a következő lépés ahhoz, hogy továbbjussunk a csoportból. Nyögvenyelős meccs volt, az elején nehezen indult be mindkét csapat, de a második félidő elején elég jó mentalitással játszottunk, és a végéig megőriztük az előnyünket” – összegzett Palasics.

Elárulta, nem emlékszik rá, mikor kapott legutóbb ilyen kevés gólt, de „biztosan nem mostanában volt”, ráadásul a létszámfölényes támadójátékukat – és a hibáikat – kihasználva a szlovákok többször is az üres kapuba találtak be.

Leszögezte, egy olyan csapatnak, mint a Benfica, egyértelműen azt kell megcéloznia, hogy továbbjusson a csoportjából a második számú európai kupasorozatban, de nem kerültek könnyű négyesbe, hiszen a francia Limoges és Bartók Donát együttese, a svájci bajnok Kadetten Schaffhausen is az ellenfeleik között van.

„Nekünk is jó keretünk és csapatunk van, bízunk egymásban, nagyon sokat dolgozunk” – vélekedett.

Megjegyezte, a portugál bajnokságban a Bajnokok Ligája-szereplő Sportingnak, valamint a Portónak remek csapata van, mögöttünk ott van a Braga, a Madeira és az Águas Santas, majd gyengébb együttesek következnek az erősorrendben. A Sporting CP és az FC Porto ellen lépéshátrányba kerültek a szezon elején, de Palasics lát rá esélyt, hogy a végén a bronzérmes helynél jobban zárjanak.

„A Sporting egészen elképesztő eredményeket ér el a Bajnokok Ligájában is. Talán senki nem számított rá, hogy ennyire jó csapatuk lesz, de tényleg nagyon jól játszanak, nehéz ellenük védekezni és támadni is” – magyarázta.

Felidézte, hogy a Portóval mérkőztek a szuperkupa elődöntőjében, és három góllal nyertek, majd két héttel később a bajnokság első fordulójában hárommal kikaptak.

„Úgy gondolom, ha ezt a munkát folytatjuk és bízunk egymásban, akkor a szezon végére ez összeérhet. Nagyon bizakodó vagyok, remélem, hogy a két nagy riválisunk közül legalább az egyiket el tudjuk kapni, mert megvan rá a lehetőségünk és az esélyünk” – közölte a kapus, aki a novemberi Európa-bajnoki selejtezőkön is tagja lesz a válogatott keretének.

Megjegyezte: némileg megnehezítették a saját dolgukat azzal, hogy otthon kaptak ki a Portótól, hiszen így idegenben kellene bravúrt elérniük, de később a rájátszásban is javíthatnak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik