Svéd válogatott kézilabdázót igazolt a Győri Audi ETO

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.10.15. 18:25
Anna Lagerquist (Fotó: Győri Audi ETO KC)
Svéd játékossal erősített a Győri Audi ETO KC: a zöld-fehérek egy plusz egy évre szóló szerződést kötöttek a védőjátékáról híres beállóval, Anna Lagerquisttel – tudtuk meg kedden a kézilabdaklub hivatalos honlapjáról.

A 30 éves Anna Lagerquist a svéd válogatott oszlopos tagja, aktív részese volt nemzeti csapata negyedik helyezésében a tokiói olimpián, illetve a 2023-as női kézilabda világbajnokságon. Pályafutását a svéd Lugiban kezdte, majd a dán Nyköbing, az orosz Rosztov, 2022-tól pedig a francia Nantes játékosa volt.

„Nagyon boldog vagyok, hogy az Audi ETO játékosa lehetek – idézi a klubhonlap Anna Lagerquistet. – Nem voltak egyszerű heteim nyár végén, hiszen sérülten tudtam meg a klubom megszűnését, de nem pánikoltam, inkább hagytam időt magamnak, hogy az új lehetőségek megtaláljanak. Ellenfélként jól ismertem a klubot, tudom, hogy a győri csapat az egyik legjobb a világon, nagy célokat tűznek ki a keret számára. Nagyon várom a munkát már a lányokkal, többjüket is jól ismerem. Idén februárban szakadt el a keresztszalag a bal térdemben, azóta a rehabilitáció a tervezettek szerint, jól zajlott.”

„A Nantes nyár végi csődje után nyílt lehetőség a megszerzésére, nekünk pedig pont az ő karakterére volt szükségünk. Jelenleg sérülésből lábadozik épp, de nem is azért érkezik, mert most azonnal szükség lenne rá. A rehabilitációja végső lépéseit Győrben végzi el, és a szezon második felében térhet majd vissza a pályára” – tette hozzá Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik