Női kézi: Siófokon a jövőt építik – visszatér a válogatott átlövő

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.03.12. 12:04
null
Andjela Janjusevics visszatér Siófokra (Fotó: siofokkc.hu, archív)
„Építjük a jövő csapatát” – fogalmaz a Siófok KC női kézilabdacsapatának honalapja a pénteki hírében, melyben a klub bejelentette, hogy a szerb válogatott átlövő, a 25 éves Andjela Janjusevics a nyáron visszatér az együtteshez.

A szerb válogatott jobbátlövő, Andjela Janjusevics 2016-ban szerződött Siófokra, tagja volt a 2018–2019-es idényben EHF-kupa-győztes csapatnak, de tavaly nyáron a román Gloria Buzauhoz szerződött. Az új idényre azonban visszatér Magyarországra és a nyártól a Danyi Gábor által irányított Siófokot erősítheti.

Andjela anno nagyon fiatalon érkezett hozzánk. Az itt eltöltött négy év alatt egy nagyon jó mentalitású, tehetséges, motivált játékost ismerhettünk meg a személyében. Voltak nagyon jó periódusai, ám sajnos pályafutását és fejlődését több sérülés hátráltatta. Az új szakmai stáb egyetértett abban, hogy karaktere pontosan beleillik abba a koncepcióba, amit megálmodtunk, és amit szeretnénk felépíteni. Sikerre éhes, még mindig roppant fiatal, de immár tapasztalt játékos, akinek sokat jelent a klub, és szeretett volna visszatérni. Bízunk benne, hogy az elkövetkező években ki tud teljesedni, és az új SKC meghatározó alakjává válik”– nyilatkozta Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője a klub honlapjának..

Élénken él bennem az a pillanat, amikor egy esztendővel ezelőtt egy búcsúebéden vettem részt két, a klub kötelékében dolgozó baráttal mondta Janjusevics. Akkor úgy álltunk fel az asztaltól, hogy azt mondtam, bízom benne, ennek a történetnek itt nincs vége, és nem is lett. Roppant fiatalon érkeztem Siófokra, és a személyes megpróbáltatásaim ellenére fantasztikus éveket töltöttem el itt. Otthonra leltem, a klub, a város és a szurkolók is rengeteget jelentenek számomra. Jövőre ott szeretném folytatni, ahol a második évemben kényszerűségből abbahagytam. Két sérülés is megtörte a pályafutásomat. Utólag őszintén kijelenthetem, hogy ezek után görcsössé váltam, és a nagy akarásnak szó szerint nyögés lett a vége. Szerettem volna bizonyítani, azonban fejben túlgondoltam a dolgokat. Az ember sokszor akkor értékel reálisan, amikor már elveszítette azt, ami korábban fontos és meghatározó voltszámára. Ez tökéletesen igaz az én esetemre is. Mindig is azt éreztem, hogy számomra Siófok egy tökéletes hely, de amióta eljöttem, ez az érzés csak erősödött bennem. Itt minden adott, amit egy kézilabdázó kívánhat magának. A klubnak fantasztikus szurkolói vannak, és az itt dolgozó emberek is elképesztően elhivatottak a munkájuk iránt. Égek a vágytól, hogy visszatérjek, hogy bizonyítsak, és igazoljam a korábban belém vetett hitet. Nagyon tetszik az a koncepció, melyet az új szakmai stáb vázolt, ami a nyártól a Siófok KC-t fogja jellemezni. Egy fiatalos, ambiciózus és lendületes csapat tagja lehetek. Szeretnék a karrieremet illetően szintet lépni, és úgy gondolom, hogy ehhez Siófokon minden adott.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik