Leslie is Sopronba jöhet

MIHÁLYI ANDRÁSMIHÁLYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2002.08.06. 20:18
Címkék
Hogy mennyit fogunk ezekről a csapatokról beszélni február végéig&! Kedden Münchenben kettéosztották a női Euroliga mezőnyét, és eldőlt, kiket kapott maga mellé a GYSEV-Ringa, és kiket a MiZo-Pécsi VSK. A két honi sztáregyüttes szurkolói már javában ízlelgetik a neveket, és szokás szerint jól elvitatkozgatnak azon, vajon kié a könnyebb csoport.
Béres Tímea Pécsett már ellenfélként nézhet egykori valenciennes-i csapattársaira
Béres Tímea Pécsett már ellenfélként nézhet egykori valenciennes-i csapattársaira
Béres Tímea Pécsett már ellenfélként nézhet egykori valenciennes-i csapattársaira
Béres Tímea Pécsett már ellenfélként nézhet egykori valenciennes-i csapattársaira
Béres Tímea Pécsett már ellenfélként nézhet egykori valenciennes-i csapattársaira
Béres Tímea Pécsett már ellenfélként nézhet egykori valenciennes-i csapattársaira
Pedig ezt ilyenkor még lehetetlen eldönteni, elvégre a csapatok játékerejét nagyban befolyásolja, milyen légiósokat sikerül megszerezniük, és sok helyen még messze nem végleges a keret. Az előző idénybéliből meg nem érdemes kiindulni, hiszen néhány klub teljes vérátömlesztésen ment át – hogy ne menjünk túl messzire, sok a változás Sopronban és Pécsett is.
Meg sok a változás az egy szezonnal ezelőtti csoportokhoz képest is. Most például a baranyaiak kapták meg az USVO-t a két francia nagyágyú közül, igaz, korántsem biztos, hogy ebben az évadban a valenciennes-i sárga-feketék lesznek a jobbak Béres Tímea volt csapata és a Bourges versenyfutásában. Vagy itt van a korábbi kétszeres Euroliga-győztes szlovák Ruzomberok, amellyel nemrég még a Pécs futott versenyt a minél kedvezőbb pozícióért, aztán a negyeddöntőben éppen a rózsahegyiek parancsoltak megálljt a GYSEV-nek, és most a soproniak visszavághatnak, mert melléjük kerültek a szlovákok. Meg melléjük került a Lisa Leslie-vel kokettáló lengyel Gdynia, a Ronchetti-kupa-győztes olasz Schio, a hűség városában jól ismert Vilipicset megszerző szintén itáliai Parma, valamint az egyelőre verhetőnek tűnő spanyol Valencia és litván Vilnius.

A nôi Euroliga csoportbeosztása

A-csoport: MiZo-Pécsi VSK, Polfa Pabianice (lengyel), Gambrinus Brno (cseh), Jekatyerinburg (orosz), Tarbes Gespe Bigorre (francia), Wuppertal Wings (német), US Valenciennes Olympic (francia), Societá Ginnastica Comense (olasz).
B-csoport: GYSEV-Ringa, Lietuvos Telekomas Vilnius (litván), SCP Ruzomberok (szlovák), Basketball Investments Gdynia (lengyel), Famila Schio (olasz), Ros Casares Valencia (spanyol), Bourges (francia), Lavezzini Basket Parma (olasz)
"Nehéznek érzem, de korai lenne már most siránkozni. Egy biztos: fantasztikus meccseket láthat majd a soproni közönség, és talán a világ jelenlegi legjobb játékosát. Annak is örülök, hogy szurkolóink minimum három idegenbeli mérkőzésünkön is nagy számban biztathatnak bennünket. Izgalmas szezonnak nézünk elébe” – mondta a sorsolásról a magyar bajnokot képviselő Török Zoltán, a GYSEV-Ringát működtető kft. ügyvezető igazgatója. A "nehéz” szó Rátgéber László, a PVSK edzője szájából is elhangzott: "Nehéz bármit is mondani, hiszen nem ismerjük még a csapatok keretét. Egy biztos, évről évre erősödik az Euroliga, amit mi, akik már sorrendben hetedszer indulunk, a saját bőrünkön érzünk. Elsősorban saját magunkkal akarunk foglalkozni, egyelőre az a kérdés, mi milyen csapatot tudunk alkotni. Azért elnézve a csoportbeosztást, nem elképzelhetetlen, hogy tovább tudunk jutni.”
Meglátjuk. Az biztos, hogy a címvédő USVO-t nagyon nehéz lesz legyőzniük a fekete-fehéreknek, és a Milton, Psikova és Baranova nevével fémjelzett orosz Jekatyerinburgot, az Antonikovával és Szamorukovával megerősített olasz Comót, no meg a Zirkovát megszerző és junior Európa-bajnokok egész sorát felvonultató cseh Brnót sem lesz egyszerű megelőzni. De a Ronchetti-második francia Tarbes és a német Wuppertal is kemény falatnak ígérkezik, egyedül a második számú lengyel egylet, a Pabianice tűnik valamelyest gyengébbnek most, így augusztus elején. Na de az Euroliga október végi rajtjáig még rengeteg minden történhet…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik