Dzsuver és Horváth: BSE

MIHÁLYI ANDRÁSMIHÁLYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2002.08.25. 21:58
Címkék
Nemzetközi nôi felkészülési mérkôzés, Pécs
MiZo-Pécsi VSK junior–AIS (ausztrál) 50–74 (19–22, 5–19, 13–17, 13–16). Ld: Kocsis (12/3), ill. Randall (17), Grima (16)
Nemzetközi nôi felkészülési mérkôzés, Pécs
MiZo-Pécsi VSK junior–AIS (ausztrál) 50–74 (19–22, 5–19, 13–17, 13–16). Ld: Kocsis (12/3), ill. Randall (17), Grima (16)
Alakul, alakulgat a BSE. Amíg június végén alig volt egy csapatra való játékosuk a városmajoriaknak, addig most már tízes kerettel gyakorolnak. Az előző évadbeli együttesből megmaradt Hagara, Kosjár, Pop, Sarik kvartett, valamint a korábban megszerzett Andó, Kalmár Nagy kettős mellé nemrég újabb két kosarashölgy érkezett, és így két fiatallal kiegészülve már érdemi munkát tud majd végeztetni az új edző, Ujvári Miklós. De persze előbb "túl kell élnie” a társaságnak a sok futással járó alapozást.
És akkor az újakról, pontosabban a legújabbakról. Sokáig kacérkodott az első számú fővárosi női csapat vezetősége a jugoszláv válogatott Violeta Vukovics visszahozatalával, a legutóbb Szekszárdon légióskodó centerrel azonban nem vezettek eredményre a tárgyalások. Nemúgy Veszna Dzsuverrel, aki ugyancsak a pláviktól érkezett: a 192 centis és harminckét esztendős középjátékos a BSE-ben folytatja pályafutását, akárcsak a korábban BEAC-os hátvéd, Horváth Adrienn. Visszatérve Dzsuverre, neki már nem lesz ismeretlen a magyar mezőny, mivel korábban Kecskeméten is lehúzott egy idényt.
Jelenleg tehát nyolc profijátékossal rendelkeznek a piros-fehérek, melléjük került két tehetséges, saját nevelésű ifjú hölgy, Sárdi Rita és Nagy Eszter, akiknek azért nem ment zökkenőmentesen a beilleszkedés a felnőttek közé, mivel mindketten kisebb sérüléssel bajlódnak a felkészülés elején. A jövő héten Kassára utazó városmajoriak még egy játékost keresnek a négyes posztra, és ha ez a szerződés is megköttetik, komplettnek tekinthető a csapat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik