Farkas visszatért Fehérvárra

S. T. R.S. T. R.
Vágólapra másolva!
2003.03.31. 20:55
Címkék
Újra Farkas az úr Székesfehérváron
Újra Farkas az úr Székesfehérváron
Újra Farkas az úr Székesfehérváron
Újra Farkas az úr Székesfehérváron
Újra Farkas az úr Székesfehérváron
Újra Farkas az úr Székesfehérváron
Noha hivatalossá csak hétfőn vált, szombat este óta nem volt titok, hogy Sterbenz Lászlót felállítják az Albacomp kispadjáról. A 39 esztendős tréner tisztában volt vele, ha a csapata veszít, útilaput kötnek a talpára, mint ahogy a kosarasok is szembesültek vele, az újabb kudarc bizonyosan lezár egy fejezetet.
A Sterbenz-érának vége, hétfőtől új időszámítás kezdődött.
"A legutóbbi öt találkozónk közül négyet elvesztettünk, mint ahogy kénytelenek voltunk lemondani az első helyünkről is – mondta Nagy Gábor, a klub elnöke. – Ebben a helyzetben valamit lépnünk kellett, márpedig a kerethez nem nyúlhattunk hozzá, hiszen szorít az idő. Sterbenz Lászlóval szerződést bontottunk, a csapatot hétfőn Farkas Sándor vette át, aki az évad végéig irányítja a gárdát. Biztos vagyok benne, hogy őt nem kell bemutatni senkinek, jó és felkészült edző, aki nem is olyan régen ragyogó sikereket ért el az Albacomppal. Emellett Sanyi pont az az ember, aki egy ilyen szituációban segíthet, képes rá, hogy hitet adjon a játékosoknak és rendet tegyen a fejekben. Ami pedig a játékosokat illeti, a csapat csak abban az esetben kapja meg a prémiumot, ha a rájátszásban bejut a legjobb négy közé.”
Az edzőcsere furcsasága, hogy Sterbenznek abban a pillanatban mennie kellett, ahogy az együttese elvesztette az első helyet. Az Albacomp ugyanis az első forduló óta vezette a tabellát, ám a zalai vereség után visszacsúszott az ötödik pozícióba. "Az idény legrosszabb teljesítményét nyújtottuk Egerszegen, ez vitathatatlan, az évad során még nem fordult elő, hogy úgy kaptunk ki, hogy egyszer sem vezettünk – így a búcsúzó szakember. – Sejtettem, hogy ha nem jönnek az eredmények, mennem kell, ugyanakkor továbbra is úgy vélem, Székesfehérváron sokakat megtévesztett, hogy élen áll a csapat. Szerkezeti gondok voltak és szerintem vannak is, nem titok, korábban többször megfordult a fejemben, hogy tovább kellene lépnem. Ôrlődtem, de mindig maradásra bírt valami: leginkább az, hogy első helyen állt az együttes. Sajnálom, hogy így alakult, hiszen több mint száz meccs és hatszáz edzés után szívesen befejeztem volna a munkát, de ez van, tudomásul veszem a döntést.”
A hétfői edzést tehát már Farkas Sándor vezette, aki három bajnoki aranyérmet és két Magyar Kupa-győzelmet szerzett az Albacomppal, legutóbb pedig a GYSEV női csapatának szakmai munkájáért felelt. "Nem sokat gondolkodtam a felkérésen, ugyanis az Albacomp majdhogynem a családom része – mondta székfoglalójában az edző. – Az biztos, hogy nem az eszemre, hanem a szívemre hallgattam. A csapat utolsó két meccsét láttam, voltak jobb és gyengébb pillanatok, majd meglátjuk, mire megyünk együtt. Az biztos, ahhoz, hogy az első négy hely valamelyikén zárjuk az alapszakaszt, ezen a héten két meccset kell nyernünk. A hangulat? Én még nem láttam olyan tűzoltót, aki mosolyogva ment volna tüzet oltani…”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik