Duncan, a hazafi

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2003.08.24. 22:32
Címkék
Negyedik mérkőzését is megnyerte, így a papírformának megfelelően százszázalékos teljesítménnyel zárta a San Juan-i olimpiai selejtezőtorna első szakaszát az Egyesült Államok válogatottja. A vasárnapra virradóra rendelt ellenfél nem tanúsított túl nagy ellenállást (11355), így főképp Tim Duncan sportszerű gesztusáról cikkezett az amerikai sajtó.
Itt valami készül McGrady elôadásában
Itt valami készül McGrady elôadásában
Itt valami készül McGrady elôadásában
Itt valami készül McGrady elôadásában
Itt valami készül McGrady elôadásában
Itt valami készül McGrady elôadásában
Duncan úgy döntött, nem lép pályára, hiszen az ellenfél a szülőhazája, a Virgin-szigetek válogatottja volt. "Az edzőimmel és több Virgin-szigeteki barátommal is konzultáltam, és arra jutottam, ebben a helyzetben ez a legjobb döntés” – tudatta közleményében a San Antonio immár kétszeres NBA-bajnoka, aki személyesen ezúttal nem állt a sajtó rendelkezésére. Duncan kettős állampolgársága révén 1994-ben az Egyesült Államok válogatottjával részt vett a Jóakarat Játékokon, és a FIBA szabályai szerint ezzel egy életre döntött a sorsáról. Az ellenfél és a csapattársak is elismeréssel szóltak Duncan döntéséről – utóbbiak közül Allen Iverson 17, Vince Carter és Kenyon Martin 14-14, Nick Collison 13 ponttal vezette az így is lehengerlő hadműveletet. Az amerikaiak átlag 39.8 ponttal nyerték az eddigi találkozóikat.
A magyar idő szerint hétfő virradóra lejátszott meccsek után a csoportok első négy-négy helyezettje folytatja a küzdelmeket, és akik eddig nem mérkőztek egymással, azok most találkoznak. Az újabb körmérkőzést az első négy rájátszása követi a három továbbjutó helyért.
A WNBA Nyugati csoportjában eldőlt, hogy a rájátszás Los Angeles– Minnesota és Houston–Sacramento elődöntővel kezdődik, keleten továbbra is kiadó a Detroit mögötti három hely.

Olimpiai selejtező. Amerikai zóna,
San Juan

4. forduló. A-csoport: Kanada–Uruguay 90–84, Puerto Rico–Mexikó 92–70. Az állás: 1. Argentína 5 pont (3 mérk.), Kanada 5 (3), Mexikó 5 (3) és Puerto Rico 5 (3), 5. Uruguay 4 (4)
B-csoport: Egyesült Államok–Virgin-szigetek 113–55, Brazília–Venezuela 96–89. Az állás: 1. Egyesült Államok 8 (4), 2. Brazília 5 (3) és Dominikai Köztársaság 5 (3), 4. Venezuela 3 (3) és Virgin-szigetek 3 (3)

WNBA, alapszakasz, 77. játéknap
Washington Mystics–Connecticut Sun 67–74, Indiana Fever–Cleveland Rockers 59–46, Minnesota Lynx–Detroit Shock 77–86, Sacramento Monarchs–Phoenix Mercury 61–54, Seattle Storm–Houston Comets 71–64, Los Angeles Sparks–San Antonio Silver Stars 83–70
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik