Kikövezett út a négy közé?

S. T. R.S. T. R.
Vágólapra másolva!
2004.04.13. 22:05
Címkék
Szerdán megkezdődik a férfi kosárlabda-bajnokság felsőházi rájátszása. Az alábbiakban a nyolc állva maradt együttest, egyszersmind a párharcokat igyekszünk bemutatni.
Albacomp (1)-Nyíregyháza (8)

Fehérvári részről súlyos tehertől kellene megszabadulni a rájátszás rajtjára: a múlt hét végén, hazai környezetben elvesztett Magyar Kupa-finálé bizonyára nem tett jót a lelkeknek. A párharc ennek ellenére fölényes Albacomp-sikert ígér, habár ne feledjük, otthonában a nagyok grabancát is megcibálta olykor a nyírségi alakulat. A szlovák-ugandai Toya érkezése érezhetően jót tett a Marsónak, míg a túloldalon éppenhogy megcsappant a létszám, a meccsenként majdnem húszpontos átlaggal rendelkező Walker hosszú hetek óta harcképtelen, és bizony erősen kérdéses, mikor térhet vissza. Mindazonáltal a fehérváriakat nem kell félteni, a 24–2-es alapszakaszbeli győzelmi mutató hűen tükrözi, milyen erős garnitúrával számolhat a kék-fehérek szakmai stábja.
Az alapszakaszbeli mérleg: 2–0 (105–81, 93–69). Az első mérkőzés: április 16. ---- Masszív kis együttessé alakult az alapszakasz során az Univer, igaz ez még akkor is, ha a hatodik helyet végül át kellett adnia a Falcónak. Meszlényi edző csapatában tudhatja az idény egyik legnagyobb felfedezettjét, a hátvédposzton bevethető, a válogatottal is hírbe hozott Horváth Ákost, és a kecskemétieknél játszik a legjobb lepattanózó, a pontlista hetedikje, az amerikai McClendon. Szükség is lesz e kettős, valamint a többiek odaadására, ugyanis a playoffbeli rivális a liga egyik legjobb kezdő ötösével rendelkezik, és bevallottan nagyratörő tervekkel vág neki a bajnokság második szakaszának. A rutin mindenesetre a hajdúságiak mellett szól: Lee, Sitku, Green, Gémes vagy éppen Bukva számtalan nagy csatából került már ki győztesen.
Az alapszakaszbeli mérleg: 2–0 (80–66, 97–67). Az első mérkőzés: április 15. ---- Első ránézésre ez a párharc a legkíméletlenebb: az egyik oldalon a fegyelmezett, kontrollált játékra törekvő újdonsült MK-győztes, míg a másikon a dobógép Kálmán és a villámkosárlabdát erőltető társai. A Falco meggyőző teljesítménnyel, a középmezőnyből kiemelkedve tornászta fel magát a hatodik helyre, nem utolsósorban a pont- és gólpasszlistát egyaránt megnyerő Kálmán László káprázatos játékának betudhatóan. Odaát az esetek nagy részében Simon és az elnyűhetetlen Ivkovics vitte a hátán a csapatot, ám Kmézics edző rajtuk kívül is olyan megbízható játékosokra számíthat, mint Varga, Filipovics, Dénes, Szőke, Dzunics vagy az egyre inkább főszereplővé váló amerikai James. Arról nem is beszélve, hogy a kupaarany bizonyára pluszlendületet ad a somogyiaknak.
Az alapszakaszbeli mérleg: 2–0 (87–66, 104–64). Az első mérkőzés: április 14. ---- Két esztendeje a bajnoki döntőben csaptak össze a csapatok, ilyen magasságba – reálisan nézve – ezúttal csak a paksiak vágyhatnak. Vasi oldalon egyfelől elégedettek lehetnek a megszerzett ötödik hellyel, másrészt viszont nem hagyhatók figyelmen kívül a szűkös anyagi lehetőségek. Nixontól már korábban megváltak a körmendiek, akik így egyetlen légióst alkalmaznak az amerikai Ike személyében, igaz, benne nem is nagyon kellett csalódniuk. A címvédőt ezzel együtt nem neveznénk az összecsapás favoritjának. A kedvezményezett érezhetően leeresztett a bajnokság második felére, különösen az idegenbeli teljesítménye romlott le látványosan. Az ASE mégis erős csapat, a két magyar válogatott, Mészáros és Czigler mellett olyan légiósklasszisok húzzák a szekeret, mint Davis, Smith vagy Ridl.
Az alapszakaszbeli mérleg: 2–0 (88–82, 89–69). Az első mérkőzés: április 14.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik