Jöhet a Lakers–Spurs párharc!

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2004.04.29. 21:06
Címkék
Már fél óra sem volt hátra a kezdésig, amikor Kobe Bryant testőrei kíséretében befutott a STAPLES Centerbe.
Bryant felébredt a kosárpályán
Bryant felébredt a kosárpályán
Bryant felébredt a kosárpályán
Bryant felébredt a kosárpályán
Bryant felébredt a kosárpályán
Bryant felébredt a kosárpályán
A jó memóriájú houstoni játékosok akár ki is fordulhattak volna a csarnokból, hisz amikor Kobe a coloradói bíróságról esik be – most éppen egy háromnapos meghallgatási turnuson vett részt az ellene nemi erőszak vádjával indított vizsgálat keretében –, akkor bizony kő kövön nem marad. Decemberben győztes kosarat dobott a Denver ellen, márciusban 36 ponttal kínálta meg a Sacramentót. Most sem történt másként: Kobe 31 ponttal, hat lepattanóval és 10 gólpasszal, playoffbeli legjobb teljesítményével negyedszer is győzelemre vezette a Lakerst a Houston ellen, ami a párharc végét is jelentette egyben.
"Szinte lecsukódott a szemem a fáradtságtól, de nem mertem aludni az úton, mert akkor biztosan pocsékul játszottam volna. Szerencsére a kosárlabdapálya most is mágikus hatással volt rám" – mondta Bryant, aki a mezőnyből 12/21-es mutatót ért el, a büntetővonalról pedig képtelen volt hibázni (6/6). Produkcióját felállva "vastapsolta" meg a közönség. A Houston az első félidőben még tartotta magát, de a nagyszünet utánra elfogyott az üzemanyag, akkor a sok rontott dobást és labdaeladást a Lakers 33–7-es rohammal büntette meg. Karl Malone 18 pontja mellé kilenc lepattanót és öt gólpasszt könyvelt el, a térdét fájlaló Shaq O’Neal a 12, 9, 5-ös csomag mellé négy dobásblokkolást is odatett, hármat a rendkívül fontos harmadik negyedben.
A Lakers következő ellenfele a címvédő San Antonio lesz, amely az első körben kisöpörte a Memphist (4–0), és immár 15 mérkőzés óta veretlen. Kezdés vasárnap.


Az NSO ajánlja:

NBA-beharangozó
---- N ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik