Végre egy kis izgalom!

S. T. R.S. T. R.
Vágólapra másolva!
2004.04.29. 22:31
Címkék
Valljuk be, ennél unalmasabban aligha alakulhatott volna a férfibajnokság rájátszásának első köre.
A négy "nagy" csapat egyaránt söpréssel jutott túl a negyeddöntő jelentette akadályon, a vesztesek mintha túlságosan korán megadták volna magukat. Szombaton elkezdődik a szintén három nyert mérkőzésig tartó elődöntő, és különösebb jóstehetség nélkül megállapítható, izgalmaknak – végre – nem leszünk híján. Az alábbiakban az egytől egyig aranyálmokat dédelgető Albacomp, Atomerőmű, Debrecen, Kaposvár négyest, egyszersmind a párharcokat igyekszünk bemutatni.

Szavazás

Ki nyeri a férfi kosárbajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
---- Rögtön az elején egy hír, mely alighanem felvillanyozza Székesfehérvár jelentős részét: a februárban műtött Walker napok óta a társaival készül. Hogy aztán bevetik-e az albacomposok vagy sem, az bizonyára a párharc alakulásától is függ, ám Borosék számára az is megnyugtató lehet, hogy, ha kell, számíthatnak az amerikai bedobóra. Az alapszakasz győztese – melynek híveit az eggyé tartozást nyomatékosítandó kék-fehér szerelésben várja a klub a hazai meccsekre – egyébiránt bizonyította, Walker nélkül is remek, a Magyar Kupa döntőjét leszámítva egyenletesen teljesít. Más kérdés, hogy az Atomerőmű már kétszer megkeserítette a fehérváriak életét, s biztosak lehetünk benne, a Mészáros, Smith, Czigler tengelyre épülő Zsoldos-sereg nem adja olcsón a bőrét. Ha egyáltalán adja…

Az alapszakaszbeli mérleg: 1–1 (79–84, 80–77). A mérkőzések időpontjai: május 1., 5., 8., 12., 15. ---- Első ránézésre kíméletlen párharcnak tűnik: az egyik oldalon a masszív kezdő ötösére építő hajdúságiak, míg a másikon a nagy eseményekre magát mindig ráncba szedő Kaposvár. Ivkovicsék azzal a tudattal vágnak neki az elődöntőnek, hogy a sikerhez elengedhetetlen a vendégbravúr, márpedig bevenni Debrecent, eddig csak az ASE-nak sikerült. Egy bizonyos, a Vadkakasok még sohasem jutottak tovább az elődöntőnél, vagyis, ha élnek a hazai környezet előnyével, Sitkuék aranybetűkkel írhatják be magukat a klub históriáskönyvébe. Odaát a rutin adhat támaszt: Simon és Ivkovics hónapok óta a hátán viszi az együttest, ám Kmézics edző rajtuk kívül is olyan megbízható kosarasokra számíthat, mint Filipovics, Varga, Dénes vagy a hosszú kihagyását feledni igyekvő Dzunics.

Az alapszakaszbeli mérleg: 2–0 (76–75, 93–77). A mérkőzések időpontjai: május 1., 5., 8., 12., 15.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik