A Miami nyerte a maratonit

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2004.05.05. 20:40
Címkék
Tizenhét napig húzta a Miami és a New Orleans az NBA idei rájátszásának leghosszabb párharcát, amelyben hetedszerre sem tört meg a pályaelőny bűvölete, azaz végül a floridaiak jutottak tovább.
A Heat négy év utáni első sikeres playoffbeli párharcának utolsó mérkőzését 20 286-an látták, ami klubnézőcsúcsként kerül be a jegyzőkönyvekbe.
Bár a veterán Steve Smith tripláinak segítségével a Hornets a hajrában 16 pontról feljött ötre (73–68), a meccs tulajdonképpen már az első félidő hajrájában eldőlt. Baron Davis, a vendégek húzóembere ekkor kiabált ki az edzői stábnak, hogy már járni is alig tud (térd-, boka- és könyöksérülését egy farokcsontra zuhanással "fejelte meg"), ki is vonták őt a forgalomból. "Egy szót sem az Indianáról, a következő órákat csak ennek a sikernek akarom szentelni" – hárította el a következő kört illető esélylatolgatást Stan Van Gundy, aki előtt a phoenixi Paul Westphal volt az utolsó (1993), aki első vezetőedzői idényében továbbjutást ünnepelhetett a rájátszásban.
A másik keddi mérkőzésen a Sacramento "hárította" Sam Cassell rájátszásbeli második 40-esét, valamint a friss MVP, Kevin Garnett 16 pontos és 18 lepattanós dupla dupláját, és máris elhódította a pályaelőnyt riválisától. Azaz ha mostantól mindenki nyeri a hazai meccsét, a Kings jut tovább. Bár a minnesotaiak kicsit zsörtölődtek a büntetővonalra jutás egyenlőtlen esélyei miatt (35-ször dobhatott a Kings, amely egyébként is kiváló – ligamásodik – a műfajban, és csak 12-szer ők), már a folytatásra összpontosítanak. "K. G. egy ragadozó, tudjuk, hogy mindent megtesz azért, hogy ez ne ismétlődhessen meg még egyszer" – figyelmeztetett a Garnett-stábban feszülő indulatokra a győztes had vezére, Mike Bibby. ---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik