Küzdelem az A-csoportért

MOLNÁR ALEXAMOLNÁR ALEXA
Vágólapra másolva!
2004.05.24. 21:48
Címkék
Az utolsó forduló közeledtével veszélybe került a fővárosi A-csoportos férfi kosárlabda léte, miután az utolsó előtti, 13. helyen álló MAFC-Újbudát meglegyintette a kiesés szele: az alsóházi rájátszás záró fordulójában, Sopronban legfeljebb 21 ponttal kaphat ki.
Ez persze azért nem tűnik teljesíthetetlen feladatnak, még úgy sem, hogy a legutóbbi két fordulóban kikaptak otthonukban a műegyetemisták, először a zalaegerszegiektől hosszabbításban, majd a pécsiektől, ám mindkét alkalommal csupán egy-egy ponttal. Ezért most kicsit keserű a szájuk íze, és a játékvezetőket, illetve a ligát vélik bűnösnek találni.
"Valami megfogalmazhatatlan ellenszenvet érzek a MAFC iránt a liga részéről – kezdte taglalni kálváriáját Kangyal Tibor, a MAFC-Újbuda szakosztályelnöke. – Tavaly kizárt bennünket az A-csoportból, mert hiányosnak találta a nevezésünket, és visszaminősített a másodosztályba. Sport választott bírósághoz fordultunk, amely nekünk adott igazat, így a liga akarata ellenére az idén újra az élvonalban szerepeltünk. Úgy érzem, ez a hivatásos alszövetség részéről még mindig nem elfogadott tény, és ott mindent megtesznek azért, hogy kiessünk…"
Kangyal Tibor a játékvezetőket véli a liga eszközeinek, miután a MAFC-osok úgy érzik, az utóbbi mérkőzések a bíráskodás miatt csúsztak ki a kezükből. A zalaegerszegiek elleni meccsen a találkozó ellenőre két súlyos bírói hibát fedezett fel, ami a fővárosiakat sújtotta. "Tavaly novemberben, a Falco otthonában kezdődött, hogy a játékvezetők tevékenyen részt vettek az eredmény alakításában. Ezt akkor szóvá is tettem, amire Szabó György, a játékvezetői testület elnöke válaszul annyit üzent, hogy polgári pert indít ellenem. Sajnos ez idáig nem történt semmi, bár reméltem, hogy a bíróságon kiderülnek a mélyebb oksági viszonyok is" – folytatta Kangyal.
Kemény szavak ezek, ráadásul éppen a péntek esti, sorsdöntő csata előtt… De úgy látszik, Kangyal Tibor úgy érezte, most jött el a "biliborítás" ideje. Lelke rajta.

Szavazás

Ki nyeri a férfi kosárbajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik