Kiss a nyerő csere a paksiaknál

S. T. R.S. T. R.
Vágólapra másolva!
2004.05.31. 22:21
Címkék
Odáig jutott, hogy a "legjobb hatodik játékos" titulus talán már sértő rá nézve. A forgatókönyv a férfi bajnoki döntő állomásain sem tér el a jól beválttól: Kiss Zsolt az Atomerőmű kispadjáról rugaszkodik neki, és lendít többet-kevesebbet a paksiak szekerén.
Legutóbb Kaposvárott éppenséggel nagy hasznára volt csapatának, bár leszögezhető, a finálé első, illetve második meccsének elvesztése legkevésbé sem az ő számlájára írható. Íme, a Szegedről érkező hátvéd döntőbéli statisztikája: három meccs, 70 perc, 26 pont (ezzel az Atom negyedik legeredményesebbje), hat tripla (a teljes mezőny legjobb kinti dobója eddig!).

Kiss pontos kis dobásai aranyat érhetnek az Atomerômû számára (Fotó: Meggyesi Bálint)
Kiss pontos kis dobásai aranyat érhetnek az Atomerômû számára (Fotó: Meggyesi Bálint)
Kiss pontos kis dobásai aranyat érhetnek az Atomerômû számára (Fotó: Meggyesi Bálint)
Szó, mi szó, elsőrangú számsor, mint ahogy príma volt Kiss Zsolt teljesítménye a döntő legutóbbi, 81–70-es Atomerőmű-sikert hozó összecsapásán is. "Csöppet sem sértő számomra, hogy csereember vagyok, elfogadtam, hogy Pakson így számítanak rám – kezd bele a fontos triplák elsülylyesztője. – Szerencsére a Kaposvár ellen ennek ellenére sok lehetőséget kapok, és igyekszem is élni vele. Tudni kell, hogy életemben először játszom döntőt, sőt korábban még rájátszásbeli mérkőzésen sem léptem pályára. Tavaly a Szegeddel kilencedikek lettünk, e teljesítményt most alaposan túlszárnyalom, és mondhatom, ez nagy boldogság számomra."
Élvezhetik a társak is a hátvéd játékát, hiszen Kiss eddig olyan paksi klasszisnál teljesít stabilabban, mint a kanadai Smith. "A legjobb meccsem a döntőben? Azt hiszem, a legutóbbi. Főleg, mert nyertünk" – teszi hozzá Kiss Zsolt, majd megjegyzi, ha százalékban nem is (tudniillik a harmadik találkozón nem hibázott dobást), a kosarak darabszámát illetően azért fokozható a teljesítménye. És ha így lesz? "Akkor nem reménytelen a helyzetünk – így a nyerő csere. – Bár szerintem már bebizonyosodott, hogy a hazai pályának nincs túlságosan nagy szerepe ebben a döntőben, győznünk kell szerdán Pakson, és akkor arany lehet az első érmem."

Szavazás

Ki nyeri a férfi kosárbajnokságot?

---- C ---- N
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik