Ideje volt elbúcsúzni

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2004.07.13. 22:08
Címkék
"Élveztem, de ideje volt hátrébb húzódni, és keresni valami más elfoglaltságot"  sommázta Phil Jackson a Los Angeles Timesnak a minap adott, a saját búcsúján túl a Los Angeles Lakers jövőjével foglalkozó interjúját.
Mint ismert: az 59. életévében járó edző, miután öt éven belül három bajnoki címet nyert a csapattal, a Detroit elleni júniusi nagydöntő elveszítése után elköszönt a Lakerstől.
Jackson arról beszélt, hogy már a télen érezte, ellenkező irányba kívánkozik, mint amerre a csapat vezetősége tart. Ezért is kért akkora pénzt (évi 10 millió dollárt) az alelnöki posztért, amekkorát Jerry Buss tulajdonos – egyben barátnője, Jeanie édesapja – nem fogadhatott el. "Olyan személyi változásokban gondolkodtak, amelyek egyfelől ugyan megkönnyítették volna Kobe újraszerződtetését, másfelől viszont nem segítették volna az én edzői munkámat. Ilyen körülmények között nem lett volna becsületes dolog maradni, még más poszton sem" – magyarázta Jackson. Hamar kiderült: elsősorban Shaquille O’Neal elcserélésében nem értettek egyet. Jackson szerint, ha Shaqet tényleg átengedik valaki másnak (jelen állás szerint a Miaminak), akkor le kell mondaniuk a bajnoki címről, mert aki első akar lenni, annak "a gyűrű alatt rendkívüli erőre van szüksége".
Kobe Bryantről szólva kijelentette: ő olyan játékos, akinek nehéz a kedvében járni. "Egy bajnoki cím nem elegendő ahhoz, hogy Kobe boldog legyen. Még akkor is képes a zuhany alatt zokogni, amikor a többiek pezsgőznek" – jellemezte volt kulcsemberét. Tanáccsal is szolgált a távozás gondolatával foglalkozó Bryantnek: maradjon Los Angelesben, mert ennyire sehol máshol nem fogják őt szeretni.
Jackson nem zárta ki, hogy a jövőben is edzősködni fog, ám hozzátette: nem feltétlenül az NBA-ban. "Ilyesmiért már sohasem fogom kezem-lábam törni" – mondta.

WNBA, alapszakasz, 45. játéknap.
Detroit Shock–Sacramento Monarchs 51–67, Seattle Storm–San Antonio Silver Stars 75–59
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik