A bajnokcsapat jelszava: új pillérek kerestetnek

S. T. R.S. T. R.
Vágólapra másolva!
2004.07.15. 21:15
Címkék
Simon Balázs, Sztojan Ivkovics vagy, hogy tágítsuk kissé a kört, Nate James. Alappillérek távoztak az idény vége óta Kaposvárról, olyan klasszisok, akik rengeteget dolgoztak, s tettek azért, hogy bearanyozódjon a 2004-es esztendő a somogyi klub számára.
A fenti trió, no és természetesen a csapat többi része bajnoki címet, valamint MK-elsőséget szerzett, feladva a leckét egyszersmind a Kaposvári KK-t irányító sportvezetőnek, Kovács Lászlónak. Felülmúlni a legutóbbi évad sikereit, lehetetlen, s megközelíteni sem túlságosan egyszerű. Az ügyvezető igazgató hangja mégis tökéletesen nyugodt. "Pilléreket vesztettünk, ez tény, a másik oldalról viszont Simon egy jól megérdemelt külföldi szerződéshez jutott, míg Ivkovics olyan helyet választott magának, amely közel van az otthonához, azaz mindkettőjük döntése megmagyarázható – kezdett bele Kovács László. – A klub és a játékosok életében lezárult egy fejezet, bár én speciel nagyon bízom benne, hogy Balázs egyszer még visszatér Kaposvárra. A búcsúztatásuk helyett hadd mondjam el, hogy nagy fegyverténynek tartom, hogy a többiekkel sikerült megállapodnunk, azaz Kmézics edzőhöz hasonlóan Varga, Szőke, Dénes, Trepák és Filipovics is nálunk folytatja."

Filipovics (12) marad a Kaposvárban, amely a következô évadban rangja megtartásáért is harcolni fog (fotó: Meggyesi Bálint)
Filipovics (12) marad a Kaposvárban, amely a következô évadban rangja megtartásáért is harcolni fog (fotó: Meggyesi Bálint)
Filipovics (12) marad a Kaposvárban, amely a következô évadban rangja megtartásáért is harcolni fog (fotó: Meggyesi Bálint)
E lista végére nyugodtan odaírhatnánk Dzunics nevét is, amenynyiben a sportemberi hatalmasságát ezredszer is igazoló, s a karrierzárás ellen makacsul küzdő hátvéd elfelejtheti végre a térdsérülését. A távozók helyére pedig már keresik is a kiszemelteket, Kovács naponta öt-hat menedzsertől kap végtelen hosszú játékoslistákat. "Nem véletlenül jártam a trevisói és a frankfurti börzén – tette hozzá az igazgató –, vannak már jelöltjeink. Egyelőre magasak az árak, de csökkenni fognak, és akkor betömjük a lyukakat."
Mint megtudtuk, az irányító- és a centerposzt újabb kosarasért kiált, míg Dzunics sorsától függ, szükség lesz-e harmadik légiósra. "Olyan gárdát szeretnénk kialakítani, amely meg tud felelni a követelményeknek – mondta Kovács. – A legutóbbi szezon eredményeit nehéz lesz megismételni, meg aztán, mutasson nekem egy olyan egyesületet, amelynek vezetője júliusban kijelentheti, bajnokok és kupagyőztesek lesznek…"
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik