Már messziről is jól dob

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.08.17. 22:21
Címkék
Parádés teljesítménnyel tért viszsza két és fél év után Dávid Kornél a férfiválogatottba, hiszen 19, illetve 16 pontot szerzett az Európa-bajnok litvánok elleni két debreceni tesztmeccsen, ráadásul a második - győztes - összecsapáson az ő triplájával harcolták ki a mieink a hosszabítást.
Dávid Kornél: szombattól élesben
Dávid Kornél: szombattól élesben
Dávid Kornél: szombattól élesben
Dávid Kornél: szombattól élesben
Dávid Kornél: szombattól élesben
Dávid Kornél: szombattól élesben
A siker mindig jó ösztöntő, így nem csoda, ha a spanyol Tau Cerámica légiósa optimistán várja az Eb-pótselejtező szombati, portugáliai rajtját.
- Gondolom, sokat dobott a hangulaton a litvánok elleni győzelem.
- Így van, jókedvű a társaság, nagy lelki pluszt ad egy ilyen elitgárda elleni siker - kezdte Dávid Kornél. - Persze nem szállt el senki, továbbra is keményen készülünk a következő feladatokra.
- Az sem mellékes, hogy az ön visszatérése is minden szempontból zökkenőmentes volt.
- Igazából csak az Európa-bajnoki selejtezőket hagytam ki, ám semmiképpen sem lehettek beilleszkedési problémáim, hiszen a csapat jelentős részével nagyon sokat játszottam együtt, talán csak Dénes Gáborral és Horváth Ákossal nem szerepeltem korábban egy csapatban.
- A második mérkőzés végén némileg szokatlan műfajban jeleskedett, az ön triplájával hozta döntetlenre a csapat a rendes játékidőt.
- Az utolsó támadás előtt a pályán sikerült megbeszélni, hogy mi következzen. Az irányító, Mászáros Zalán szólt, hogy a játék végén én kapom a blokkot, és nekem kell megpróbálnom a távoli dobást. Szerencsére sikerült, s külön öröm, hogy nem véletlenül jött ki, hanem tudatosan cselekdtünk a pályán.
- Ez azt jelenti, hogy a rutinos irányító is bízott Dávid Kornél triplájában.
- Zalánnal régóta ismerjük egymást, hiszen már a kilencvenes évek elején egy klubcsapatban szerepeltünk.
- Szombaton Portugáliában már élesben játszanak, s sokan úgy tartják, az összecsapás lehet a pótselejtező első körének kulcsmeccse.
- Biztos, hogy fontos lesz, milyen eredményt érünk el Portugáliában, már csak azért is, mert a jó rajt mindig fontos. De túlzás lenne egy mérkőzésre kihegyezni a sorozatot. Jó csapat ellen játszunk szombaton, amely főként hazai pályán veszélyes ellenfél.
- Ismer valakit a portugálok vagy a svédek közül?
- A portugál válogatottból egy srác játszik Spanyolországban, ő biztosan ismerős lesz, más azonban nem ugrik be így elsőre.
- Ha viszont továbblép a válogatott a pótselejtező második körébe, ott biztosan lesz olyan játékos, akivel az idén már találkozott.
- Így van, hiszen az Euroliga döntőjét a Maccabi ellen játszottuk, s ebből a csapatból négyen ott vannak az izraeli válogatottban. De ezzel még nem is szeretnék foglalkozni, egyelőre a portugálokra és a svédekre figyelünk.

Szavazás

Továbbjut-e férfi kosárcsapatunk az Eb-csoportból?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik