Hihetetlen kosárzáporral nyert a New York – Chris Duhon estéje

Vágólapra másolva!
2008.11.30. 09:30
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság 33. játéknapján a New York Knicks 263 pontot hozó mérkőzésen győzte le hazai pályán a Golden State Warriorst. A Knicksben David Lee és Chris Duhon egyaránt csodálatos produkciót nyújtott: előbbi 37 ponttal és 21 lepattanóval dupla-duplát ért el, míg az utóbbi 22 asszisztot kiosztva új csapatrekordot állított fel.
A Houston egy szinttel a San Antonio fölött járt
Fotó: Reuters
A Houston egy szinttel a San Antonio fölött járt
A Houston egy szinttel a San Antonio fölött járt
Fotó: Reuters
A Houston egy szinttel a San Antonio fölött járt

Valóságos pontzuhatag ömlött New Yorkban vasárnap virradóra. A Golden State Warriors dobott 125 pontot a Knicks otthonában – és simán kikapott…

A New York-iak rekordnak számító 82 pontot értek el az első félidőben. Csak megjegyzésül: ugyanezen az estén a Sacramento Kings az egész mérkőzésen nem tudott ennyit összehozni a Dallas Mavericks ellen...

A Knicks taktikája nem volt bonyolult: Chris Duhon David Lee-hez vagy Al Harringtonhoz passzolt, akik betaláltak. Lee az egyéni legjobbját jelentő dupla-duplát ért el 37 ponttal és 21 lepattanóval, míg Harrington a dobott pontok számában csupán eggyel maradt el mögötte.

Duhon 22, kosárra váltott passza természetesen szintén személyes csúcs, egyúttal megdöntötte Richie Guerin ötven évvel ezelőtti, 21 asszisztos franchise-rekordját is.

„Úgy gondolom, hogy ez az este Duhoné volt. Hű, micsoda játékos! Más nézni valamit filmen vagy videón, de látni élőben egészen más történet. Olyan volt, mint Steve Nash: hihetetlen formában van” – mondta a mérkőzés után a Warriors edője, Don Nelson, aki maga is elalélhatott az ellenfél kosarasának teljesítményétől.

„Hiába zónáztunk ellene, vagy követtük egyénileg, mindig megtalálta az utat, hogyan sebezhet meg minket. Igazán lehengerlő benyomást tett rám” – fogalmazott Nelson, akinek csapata az utóbbi öt meccsén rendre vereséget szenvedett, így alig várja, hogy hazatérjen a keleti túráról.

Duhonnal természetesen madarat lehetett fogatni a mérkőzés után. „Ha ezt minden este meg tudnám ismételni, az csodálatos lenne. Imádom leosztani a labdát, imádom ezeket a srácokat helyzetbe hozni. A legfontosabb dolog azonban, hogy nyertünk” – mondta a Madison Square Garden kedvence.

A New York-i találkozó elhomályosította a többit, ám máshol is történtek érdekes események. A Miami Heat újra kikapott, mégpedig a nem éppen acélos Los Angeles Clippers otthonában. A sérülésektől tizedelt San Antonio Spurs meglehetősen nagy vereségbe futott bele Houstonban, a Rockets Tracy McGrady nélkül nyert majd’ 20 ponttal.

NBA

ALAPSZAKASZ, 33. JÁTÉKNAP
Charlotte Bobcats–Boston Celtics 84–89
Orlando Magic–Indiana Pacers 110–96
Washington Wizards–Atlanta Hawks 98–102
New York Knicks–Golden State Warriors 138–125
Memphis Grizzlies–Oklahoma City Thunder 103–111
Minnesota Timberwolves–Denver Nuggets 97–106
Houston Rockets–San Antonio Spurs 103–84
Milwaukee Bucks–Cleveland Cavaliers 85–97
Utah Jazz–New Jersey Nets 88–105
Sacramento Kings–Dallas Mavericks 78–101
Los Angeles Clippers–Miami Heat 97–96
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik