Férfi kosár: Hanga óriási kosarai ellenére kikapott a Manresa - videó

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.10.28. 16:26
Címkék
Hanga Ádám, hazánk legmagasabban jegyzett kosárlabdázója ma délután ugyan fantasztikus kosarakat szerzett az Euroligában is erős csapatnak számító Unicaja Málaga ellen idegenben a spanyol bajnokság (ACB) 5. fordulójában, de honfitársunkat továbbra sem akarja-tudja megfelelően használni csapata, az Assignia Manresa, amely nagyon gyenge és elképzelés nélküli játékkal került nagy hátrányba már a startnál, aztán futhatott az eredmény után, és végül 88–70-re kikapott.

Hanga csereként pályára lépve 21 percet kapott a bizonyításra, s összesen 4 mezőnykísérlete volt, ezek mind célt is értek, a triplavonalon túlról pedig 2-ből 2-vel zárt: az első hármasa majdnem a félpályáról esett be, hihetetlen ívben, míg a második is egy támadást jelző dudaszó pillanatában talált utat a gyűrűbe, szintén tetszetős ívben – ezzel 10 ponttal fejezte be a találkozót a magyar válogatott ásza. Ezen felül volt 1 gólpassza, 3 lepattanója és 1 blokkja, míg a negatív oldalon 3 eladott labda szerepel a statisztikájában.

A második félidő derekán megsérült Hanga, akkor egy felugrásnál maga alá kapta a lábát, de a kezdeti fájdalmak, illetve ijedtség után úgy festett, hogy nem lehet annyira nagy a baj, mindenesetre pontos diagnózist még nem ismerünk. Ádám a mérkőzés után közvetlenül nagyon erős fájdalmakra panaszkodott, ám elmondása szerint egy lágy részen érte az ütközés a térdénél, így ha minden jól megy, maradandó problémája nincsen a magyar légiósnak.

Erre a linkre kattintva megtekinthető az összefoglaló, benne az a kosár, melyet Hanga az első negyed végét jelző dudaszó pillanatában, jócskán a félpályán túlról szórt be, illetve a harmadik negyed utolsó másodperceiben kiosztott gyönyörű alley-oop gólpassza is!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik