Férfi kosár: biztos Barca-siker a Real Madrid ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.28. 20:41
A spanyol élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság (Liga Endesa) alapszakaszának 13. fordulójában a Barcelona hazai környezetben kiváló játékkal abszolút megérdemelt győzelmet aratott a Real Madrid ellen.

A 76–68-as végeredmény nem fejezi ki hűen a két csapat közötti vasárnapi különbséget. A parádés védekezést bemutató házigazdák végig uralták és irányították a mérkőzést, a tíz pont körül tartott madridiaknak a hajrában sikerült picit kapaszkodniuk, amikor sok reményük már nem lehetett. A katalánok 11/3-as mutatóval várják a folytatást – csakúgy, mint az Unicaja Málaga –, a fővárosiak 10/4-gyel.

A spanyoloknál a Barcelona és a Real Madrid játékerejét és hagyományait tekintve nemcsak labdarúgásban, hanem kosárlabdában is kiemelkedik a mezőnyből. A Liga Endesa 1983 óta íródó történetében a katalánok 24-szer játszottak döntőt, tizenötször győztek, míg a fővárosiak 16-szor jutottak be a fináléba, ebből kilencet nyertek meg. (Az 1957-es szezonkezdet óta viszont a madridiak jobbak, nekik 31 győzelmük van, míg a barcelonaiaknak 18.) A legutóbbi három kiírásban egymással meccseltek a nagydöntőben: idén és 2012-ben a Barca végzett az élen, tavaly a Real.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik