Női kosár Ek: Fun Factory előtt Cegléd – Kassán tör újabb bravúrra a magyar csapat

Vágólapra másolva!
2017.02.08. 21:29
null
A Cegléd jó hangulatban várja a csütörtöki mérkőzést
Egy óra különbséggel látni Miskolcot és Kassát felettébb érdekes. Amikor egy borsodi illetőségű kollégának felvetettem, hogy a két város bizony hasonlít egymásra, azt a választ adta, hogy valóban, de Kassa rondább. Meg hogy bár mindkettő ipari jellegű, Kassa „iparibb" város. Viszont a szlovákiai településnek is megvan a maga Avasa, egy brutális lakótelep-szörny a hegyoldalban. Nem vitás, hogy Miskolc és határon túli „párja" is csodálatos fekvésű, legyünk azért pozitívak. Egyébként meg Kassa le sem tagadhatná, hogy bő évezredig a magyar királyság része volt, de ez most nem a történelmi sérelmek és siralmak kibeszélésének a helye. Mindenesetre nem kellett órákon át kutatni olyan szállodai alkalmazott után, aki bírja a magyar nyelvet.

Jó egyébként időt tölteni a VBW CEKK Cegléd becsületes névre hallgató együttes játékosaival és stábjával egyaránt. Mintha még fel sem fogták volna igazán, mekkora bravúrt is vittek véghez azzal, hogy kiejtettek az Európa-kupából egy rakás náluknál jóval előnyösebb helyzetben, szélesebb pénzügyi lehetőségekkel rendelkező klubot. Ne feledjük, a selejtezőből indultak, lejátszottak már tíz nemzetközi mérkőzést a szezonban. Éteri nyugalom érződik mindenkin, amely nyilván elmúlik majd, ahogy közeleg a Good Angels Kosice elleni csata időpontja. A kompániából külön kiemelendő Kobolák Cintia, aki a brigád zenefelelőse, technikusa, szervezője, lelke. Mindenhez IS ért, mint egy a filmiparban is próbálkozó, kiváló amerikai harcművész. Cziczás László edző meg hozhatja a rá jellemző eleganciáját az újabb erőpróbán is – az idény elején kérte, hogy huszonegyedik alkalommal már ne a Gap feliratú pulóverben készült fotóját tegyük a lapba, ennek eleget tettünk –, előkerült ugyanis az öltönye, amelyet két hete Rigából hazafelé a buszon felejtett.

Este aztán megérkeztek az arénába a gladiátorok. A csarnokot impozánsnak nevezni nagy merészség lenne. A létező szocializmus letette kézjegyét a Good Angels Kosice arénáján is. Sötét, kicsi és nyomasztó, szellőzés nincs, pont amilyennek lennie kell, ha szeretnéd megijeszteni az ellenfelet és érvényesíteni a hazai pálya előnyét. Az „angyalok" a Cegléd előtt edzettek az objektumban, sok mindent nem lehetett leolvasni az arcukról, néhányan üdvözölték az ellenoldal számukra ismerős játékosait. Március közepén amúgy megfordulnak majd itt a kilencvenes évek popcsillagai is, óriásplakáton hirdetik, hogy többek között a Fun Factory és a La Bouche is fellép – ezek az együttesek minden ellenkező feltételezés ellenére németek voltak, mint Captain Jack vagy a Masterboy, no meg a Mr. President, hiába, a piacképesség mindenek felett.

Sötét, kicsi és nyomasztó csarnok vár a ceglédiekre
Sötét, kicsi és nyomasztó csarnok vár a ceglédiekre

Na de a lényeg. Filipowicz Vanda, Kányási Veronika, Katona Szidónia, Kobolák Cintia, Jelena Makszimovics, Medgyessy Dóra, Nagy-Bujdosó Nóra, Ruttner Zsóka, Serbán Anett, Maja Skorics. Ennek a tíz játékosnak kell csütörtökön életben tartani a reményt, hogy az eddig leutazott több mint tízezer kilométert megtoldhatják még egy kevéssel. Filipowicz Kristóf elnök – egy mérkőzést sem mulasztana el az évad során – teljesen elszánt, három éven belül magyar bajnoki címet és Euroligát vizionál. Hajlamosak vagyunk elhinni neki, mert látszik a tudatos építkezés, de addig még nagyon sok munkát kell elvégezni.

Zárjunk is egy kis Fun Factory-vel: „let's have a celebration by the sea" – az ünneplés oké, de mi most tenger helyett beérnénk a Hernád folyóval is.

NŐI KOSÁRLABDA EURÓPA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Good Angels Kosice (szlovák)–VBW CEKK CEGLÉD csütörtök, 17.45

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik