Női kosár: Bernáth Réka jobb emberré is válna Törökországban

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2023.09.06. 10:16
null
Bernáth Rékának nem a számok, percek vagy pontok döntik el, jó-e az első légiósidénye (Fotó: Árvai Károly)
Némileg váratlanul távozott a DVTK-tól Bernáth Réka, aki az ambiciózus török Nesibe Aydinnál igyekszik sok tapasztalatot szerezni.

 

Kisebb meglepetésnek számított, hogy az előző két idényt a női élvonal 3. helyén záró, az Euroliga főtáblájára először feljutó DVTK Hun-Therm csapatánál töltő Bernáth Réka nem szerepelt az együttes következő évadra összeállított keretében. A 24 éves, többször is a válogatott bő keretéhez tartozó hátvéd fontos láncszeme volt a piros-fehéreknek, de továbbállt.

„Mindig is ki akartam próbálni magam külföldön, ennek most nyáron jött el az ideje − mondta a Nemzeti Sportnak Bernáth, amikor Ankarában telefonvégre kaptuk. − A török bajnokság elég erős, s miután a Nesibe edzőjével, Erman Okermannal nagyon jó hangulatú telefonbeszélgetést folytattunk, eldőlt, hogy a Nesibe Aydint választom. Egyeztettünk a szerepkörömről, a klub am­bícióiról. Most nem indulunk az Európa-kupában, mert száz százalékban a hazai bajnokságra koncentrálunk. Itt vagyok egyedül, ami új szituáció, új élethelyzet számomra, kíváncsi vagyok, hogyan tudok alkalmazkodni, mit tudok kihozni ebből. Volt szó a maradásomról, végül úgy alakult, hogy eljöttem Diósgyőrből, de már nem is fontosak a miértek. Nagyszerű két idényem volt a csapattal, sokat fejlődtem, sokat köszönhetek a csapattársaknak, a klubnak. Szurkolok nekik, hogy megnyerjék a London Lions elleni selejtezőt, és újra ott lehessenek az Euroliga csoportkörében.”

Bernáth már augusztus 14-én elutazott a török fővárosba.

„Engem nem zavar az új helyzet, szeretek egyedül lenni, egyébként is elég introvertált személyiség vagyok  – folytatta a hátvéd. − Szeretnénk új csapatommal a bajnokságban jó eredményt elérni, az állományunk megvan hozzá. A lengyel Lublin, egy másik török klub, az Ormanspor és egy orosz csapat is keresett, de ide jöttem szívesen. Még sokat kell fejlődnöm, amihez kellett egy kihívás. Sok újdonsággal találkoztam már eddig is, ezek hozzátesznek a játékomhoz. Nem számokban, percekben vagy pontokban mérem majd, milyen lesz az első légiós idényem, az lesz a fontos, hogy kihozzam magamból a legtöbbet. Érezzem magamon, hogy egyedül egy idegen országban is helyt tudok állni. Meg szeretnék tanulni egy új rendszerben is játszani, tapasztalatot szerezni, jobbá, jobb emberré is válni.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik