Női kosár Euroliga: érzelmes viszontlátás után jöhet az első felvonás

FAZEKAS ZOLTÁN (London)FAZEKAS ZOLTÁN (London)
Vágólapra másolva!
2023.09.20. 13:17
Rengeteg ismerőssel a soraiban fogadja az angol London Lions a DVTK Hun-Therm együttesét ma 20 órától a Copper Box Arénában a női kosárlabda Euroliga selejtezőjének keretében.

 

„Úristen, ez annyira furcsa érzés!” – sóhajtotta Cheridene Green, miközben Aho Nina nyakába borult, és hosszasan ölelte egymást a két diósgyőri játékos szerda délelőtt a Copper Box Arénában (a 2012-es nyári olimpiára épült több sportág helyszíne a Queen Elizabeth Olimpiai Parkban, ahol szerda este nyolckor a női Euroliga selejtezőjének első felvonásán a London Lions csap össze a DVTK-val). Vagyis pontosabban fogalmazva már csak egyikük az, hiszen a 28 éves angol center, aki az előző két évadot a borsodiaknál töltötte, a nyáron hazatért Londonba, így most ellenfélként találkozik korábbi csapattársaival.

Az edzésüket éppen befejező hazaiak centere percekig beszélgetett a magyar együttes tagjaival, míg Lelik Réka, a diósgyőriek válogatott bedobója Megan Gustafsont, a britek amerikai-spanyol szupersztárját ölelgette, akivel a 2019–2020-as, koronavírus-járvány miatt félbeszakadt évadban együtt játszott a Csatában. S ne feledkezzünk meg Kacsarina Sznyicináról, a Lions fehérorosz-kazah bedobójáról, aki 2014-ben játszott Miskolcon.

„Tényleg bizarr ez az egész, hogy most ellenfelek leszünk azokkal, akikkel az előző két évben testvéri viszonyt ápoltunk” – mondta a Nemzeti Sportnak néhány perccel később Green, majd hozzátette, nagy küzdelemre és szoros hazai sikerre számít. Ezzel – a legrosszabb esetről beszélünk – alighanem elégedett lehetne az NB I-ben idén harmadik helyen záró, az előző idényben először Euroligát játszó DVTK is, amely az egy hét múlva Diósgyőrben sorra kerülő visszavágón saját fanatikus közönsége előtt szinte bármekkora hátrányt képes lehet ledolgozni. Főleg ha azon a meccsen már játszik új centere, a minden felkészülési találkozót kihagyó francia Ana Tadic, aki elutazott Londonba, de makacs sérülése miatt nem lép pályára, csak feltehetően a visszavágón.

A csapat jó hangulatban „lőtte be” az impozáns csarnok gyűrűit a szerdai dobóedzésen, s a hírek szerint este sem szenved buzdításban hiányt, mert úgy tudjuk, több mint 200 diósgyőri drukker vásárolt elővételben jegyet a párharc első összecsapására.

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA
Selejtező, 1. mérkőzés
20.00:
London Lions (brit)–DVTK Hun-Therm

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik