3x3-as kosárlabda: a német női csapat kijutott Párizsba, nekünk marad a bronzmeccs – a remény még él

Vágólapra másolva!
2024.05.19. 19:40
Kikaptunk a németektől Debrecenben, de a bronzmeccsen még kivívhatjuk az olimpiai részvételt (Fotó: Kovács Péter)
Első esélyével nem élt a magyar válogatott, Németország dudaszós duplával 19–17-re legyőzte a mieinket. A magyar csapat a Kanada elleni bronzmeccsen még kiharcolhatja az olimpiai részvételt.

Pattanásig feszültek az idegek: a magyar női válogatott első és nagyobb esélye a németek elleni elődöntő megnyerése volt a debreceni olimpiai selejtezőn a párizsi kvótára. A másik ágon a kanadaiak és a spanyolok harcoltak, de csak utánunk.

A lányok megint vidámnak, felszabadultnak látszottak, ez egyszer már bejött ezen a vasárnapon. Az ellenfél most viszont erősebb volt, ráadásul nagyobb sansszal bírt, hogy megfogja a centerünket, Kiss Virágot.

Böröndy Vivien távolról próbálkozott, nem ment be, a tornán már két hosszabbítást is nyerő németek szerezték az első kosarat. Papp Klaudia büntetőből egyenlíthetett, meg is tette. Sonja Greinacher sem tétlenkedett, kosarát követően faultolta Kisst, aki beköszönt. Kaptunk egy táblás középtávolit, majd lépéshibát ítéltek Papp ellen.

Greinachert fogta meg Papp, jól tette, belefért, ám néhány másodperc múlva újabb német kosár következett (2–4). Kiss Virág szedte össze a labdát Papp rossz próbálkozása után, bedobta, aztán újra Papp faultolt.

Három ötnél mi jöhettünk, három perc telt el. Papp végigvitte és szépített, de mire ezt leírtuk, betaláltak a németek. Nagy ziccert hagyott ki a rivális, Szabó Fanni meg hintett egy táblás duplát. Mindkét oldalon dadogott a labda, de hát nagy volt a tempó…

Greinacher kihasználta, hogy Kiss padozott, aztán Papp egalizált (7–7). Szabó majdnem szerzett egy nagyon szemfüles pöcikosarat, sajnos nem járt sikerrel. Szép támadással vezetéshez jutottak a németek, négy és fél perc maradt hátra.

Böröndy gyönyörű lepörgése kosarat érdemelt volna, nem lett az, kimaradt a büntető is, de Kiss résen volt. Kosár ott, Papp-egyenlítés itt, 9–9-nél jött a második kötelező szünet.

Pappra nem figyeltek, természetesen ki is használta. Szabó labdát csent, nem szereztünk belőle kosarat. Böröndy könnyű ziccerével 11–9 lett ide, gyors válasz érkezett erre, ráadásul kettő is.

Kiss kosara ismét magyar vezetést eredményezett, miközben bónuszba került mindkét fél. Német középtávolival 12–12-t mutatott a tábla, sőt, rögvest 12–13-at a szempontunkból.

Kettőt dobhatott Papp Klaudia, az elsővel egyenlített, a másodikkal megint mi vezettünk. Lejárt a német támadóidő, 1:47 volt hátra ekkor, a kezdeményezés a kezünkben volt.

Pappot nem lehetett elnyomni, viszont Greinacher betalált, Szabó odaütött neki, így további két büntetőt dobhatott – fordított Németország (15–16).

Pappot is faultolták, két büntetőhöz állhatott oda: az első bement, a második is, egy ide. Huszonhárom másodperc maradt hátra, 17–16-ra vezettünk, a németek az életben maradásért támadhattak. Greinacher betalált, aztán egészen hihetetlen dudaszós duplával kikaptunk. Innen kell most felállni, van rá nagyjából másfél óra. Elképesztően nehéz feladat lesz, de muszáj megoldani. Németország mindenesetre már ott van az olimpián.

KOSÁRLABDA
3x3-AS OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA, DEBRECEN
Női elődöntő
Magyarország–Németország 17–19
A magyar pontszerzők: Papp 7, Kiss 5, Szabó 5, Böröndy 1

Bronzmérkőzés
20.55: Magyarország–Kanada

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik