Férfi kosár NB I: visszatér Szombathelyre a magyar válogatott irányító – hivatalos

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.07.04. 16:04
Váradi Benedek újra a Falcóban (Fotó: falcokc.com)
Két év után visszatér a Falco KC Szombathelyhez Váradi Benedek – jelentette be a férfi kosárlabda NB I címvédője csütörtökön a hivatalos oldalán.

 

Váradi Benedek Szombathelyen nevelkedett, majd két évvel ezelőtt légiósként egy évet a litván Rytas Vilnius csapatában töltött, amellyel a döntőig menetelt, és végül első szezonjában ezüstérmet szerzett. Litvániában 43 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, átlagban 17.7 perc alatt 6.7 pontot és 2.4 lepattanót szerzett, mellette átlagban kiosztott 2.3 gólpasszt. A vilniusi együttessel a BL-ben is menetelt, 15 meccsen átlagban 16.7 játékperc alatt 5.5 pontot, 2.5 lepattanót szerzett és 1.4 gólpasszt osztott ki. 

A magyar válogatott irányító az előző idényt a lengyel Trefl Sopotnál töltötte, ahol szintén 43 meccset játszott, és megnyerte a honi bajnokságot. A 29 éves játékos az elmúlt szezonban 9 pontot, 3.9 lepattanót és 5.1 gólpasszt átlagolt.

A 195 centiméter magas kosaras eddig 388-szor öltötte magára a sárga-fekete mezt, így Kálmán László (661 mérkőzés) és Pankár Tibor (472 mérkőzés) után harmadik az örökranglistán. Emellett eddig 1370 gólpasszt osztott ki a Falco színeiben, amivel Kálmán László és Perl Zoltán után ezen a listán is a harmadik, de a lepattanókat tekintve első helyen áll 1649-cel.

„Az elmúlt két évben két erős bajnokságban is játszhattam, élveztem a külföldön töltött időt, jól éreztem magamat – nyilatkozta régi-új klubja honlapjának a játékos. – Mind a kétszer sikerült érmet szereznem, Litvániában ezüst-, míg Lengyelországban aranyérem került a nyakunkba. Voltak más lehetőségeim is, de úgy gondoltam, hogy az elmúlt két évben szerzett tapasztalatokkal szeretném a nevelőegyesületemet segíteni a nemzetközi porondon. Három évvel ezelőtt szép sikert értünk el, szeretném egy újabb lépéshez hozzásegíteni a csapatot. Alig várom, hogy újra Falco-szurkolók előtt léphessek pályára.”

Váradi 2+1 éves szerződést írt alá a Falcóval.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik