Közös profiligát indít Amerika, Kanada és Mexikó

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2012.11.24. 21:11
Egyedülálló kezdeményezést jelentettek be Amerikában: Kanada, Mexikó és az Egyesült Államok közös profibajnokságot indít. Mindent a különleges...

Egyedülálló kezdeményezést jelentettek be Amerikában: Kanada, Mexikó és az Egyesült Államok közös profibajnokságot indít. Mindent a különleges rendszerről a hajtás után.Egyedülálló kezdeményezést jelentettek be Amerikában: Kanada, Mexikó és az Egyesült Államok közös profibajnokságot indít. Mindent a különleges rendszerről a hajtás után.

Végre!

Miután a harmadik profi bajnokság is csak három évig bírta az anyagi és egyéb jellegű terheket (bővebben a balhéról itt), immár hónapok óta nincs profiliga Amerikában. A szünet a lehető legrosszabbkor jött pedig: az olimpia után az egekben járt a USWNT népszerűsége, a felek mégsem tudtak megegyezni.

Kanada ugyan csak bronzérmes lett Londonban (épp egy sajátos, USA elleni meccsen bukták a döntőt a Juharlányok), az országban azonban kisebb tömeghisztéria alakult ki a hazatérő csapat körül. A két ország úgy döntött, összefog – és csatlakozott hozzájuk egy harmadik társ is: Mexikó.

A futballtörténelemben egyedülálló kezdeményezés a következőképpen fog kinézni: New Jersey, Nyugat-New York, Boston, Washington, Kansas City, Chicago, Seattle és Portland indít saját csapatot. Igen, van némi átfedés az előző profiligával (négy városnak legutóbb is volt csapata), ám új helyszínek is felmerültek. A csavar ezután jön.

Mivel a pénz időközben nyilván nem sokszorozódott meg, a meccshiány azonban súlyosan veszélyezteti a csapatok vb-esélyeit, az amerikai szövetség vállalta, hogy kifizeti a 24-es keret tagjainak fizetését. A lányokat hármasával osztják majd el a nyolc klubcsapatban.

Kanada, a 2015-ös világbajnokság házigazdája ugyanezt vállalta 16 játékosával, Mexikó pedig 12 futballistájának fizetését utalja majd minden hónapban. A bajnokság várhatóan márciusban vagy áprilisban indul, és szeptemberig vagy októberig tart majd. A menetrend természetesen igazodik a válogatott meccsekhez.

Mit gondoltok, működőképes lesz ez a rendszer?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik