A bajnok is játszik a műfüvön

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2003.01.23. 20:43
Címkék
DVSC, MTK, REAC, FTC  a betűszavak mögött rejtőző együttesek már kvalifikálták magukat a Borsodi Terembajnokság február másodikai, debreceni döntőjére. És ha már a rövidítéseknél tartunk  ezen elv szerint szombaton a ZTE léphet tovább, mint ahogyan ezt a tippet erősíti az, hogy a műfüves viadal ötödik játéknapján a bajnoki cím védője hazai környezetben kétségkívül esélyesnek tűnik. A kék-fehér szerelésben feszítő csapat a Matáv Sopron, a Hévíz és a Bük együttesével találkozik majd, míg vasárnap a terembajnok Siófok, a Győr, a Lombard FC Haladás és a Pápa játszik körmérkőzést. A többi helyszínhez hasonlóan az egerszegi csarnokban is megrendezik az "&egymillió forintos rúgás és a Miss Futball Hungary selejtezőit, és a nézők között esztendei használatra ezúttal is kisorsolnak egy Daewoo Matizt.
A zalai közönség kedvence, Kenesei Krisztián decemberben már átvett egy díjat, szombaton pedig a selejtezô gólkirálya lehet (Fotó: Németh Ferenc)
A zalai közönség kedvence, Kenesei Krisztián decemberben már átvett egy díjat, szombaton pedig a selejtezô gólkirálya lehet (Fotó: Németh Ferenc)
A zalai közönség kedvence, Kenesei Krisztián decemberben már átvett egy díjat, szombaton pedig a selejtezô gólkirálya lehet (Fotó: Németh Ferenc)
A zalai közönség kedvence, Kenesei Krisztián decemberben már átvett egy díjat, szombaton pedig a selejtezô gólkirálya lehet (Fotó: Németh Ferenc)
A zalai közönség kedvence, Kenesei Krisztián decemberben már átvett egy díjat, szombaton pedig a selejtezô gólkirálya lehet (Fotó: Németh Ferenc)
A zalai közönség kedvence, Kenesei Krisztián decemberben már átvett egy díjat, szombaton pedig a selejtezô gólkirálya lehet (Fotó: Németh Ferenc)
A zalai megyeszékhelyen óriási az érdeklődés a teremfutball iránt. A publikum sportágszeretetét tükrözi az is, hogy a közelmúltban rendezett Top Gálán, majd az azt követő másik fesztiválon is zsúfolásig megtelt a városi sportcsarnok, és hasonlóra lehet számítani hét végén is.
"Hazai közönség előtt mindenképpen szeretnénk kiharcolni a továbbjutást – mondta Bozsik Péter, a ZTE vezetőedzője. – Azt hiszem, a mienk a csoport egyik esélyes csapata, de ne feledjük, nagyon meg kell küzdenünk azért, hogy ott lehessünk Debrecenben. A teremfocinak, úgy gondolom, létjogosultsága van, hiszen az UEFA-rendszerű képzésben is sok olyan gyakorlat van, amelyik leszűkített területen zajlik, márpedig teremben a játékkészséget és a technikai elemeket nagyszerűen lehet ötvözni és csiszolni. Ebben a mezőnyben nincsenek kis- és nagycsapatok, ezt igazolta a REAC szereplése is, hiszen tavaly és az idén is megverte élvonalbeli ellenlábasait, ez elgondolkodtató számunkra is, pontosabban mi tudjuk, senki ellen sem mehetünk biztosra. Mindent összevetve, közönségünk lelkes buzdítása mellett csoportgyőzelmet várok.”
A decemberi Top Gálán nagyszerűen futballozott Kenesei Krisztián, aki a torna gólkirálya lett.
"Számomra nem az a legfontosabb, hogy én leszek-e a gólkirály vagy sem, hanem az, legyünk ott a hatos döntőben – mondta a csatár. – Tavaly jókora pofont kaptunk: egy baki után emberhátrányba kerültünk, a Haladás ezt jól használta ki, és végül, ha hajszállal is, de lemaradtunk a továbbjutásról. Most mindenki nagyon fogadkozik, mondván: szeretne javítani. Ha nagypályán játszanánk ebben a csoportban, akkor nem izgulnék, de teremben sok minden megtörténhet. Éppen ezért azt hiszem, csak maximális odafigyeléssel tudunk a közönséget kiszolgálva látványos és eredményes meccseket játszani. Nagyon remélem, az idén finalista lesz a ZTE. Azt persze nem bánnám, ha én lennék a legeredményesebb, de mint említettem, ez csak ráadás lenne.”

Somogyi József is felpörög

A zalaegerszegi program

2003. január 25., szombat: Hévíz–Zalaegerszeg, Matáv Sopron–Büki TK, Bük–Hévíz, ZTE–Matáv, Hévíz–Matáv, ZTE– Bük
2003. január 26., vasárnap: Siófok– Pápa, Gyôri ETO FC–Lombard FC Haladás, Pápa–Gyôr, Haladás–Siófok, Siófok–Gyôr, Pápa–Haladás
A program 16 órakor kezdôdik. A játéknap utolsó mérkôzését minden esetben az a csapat játssza, amely a negyedik találkozó után az elsô helyen áll.
Mint minden csapatnak, a Matáv Sopronnak is jól illeszkedik a felkészülésébe a hét végi, zalaegerszegi teremtorna. Komjáti András együttesének nem lesz könnyű dolga szombaton, hiszen a Bük és a Hévíz mellett a házigazda ZTE-vel is meg kell majd küzdenie.
"Nem lehet más célunk nekünk sem, mint a továbbjutás kiharcolása – mondta a Sopron edzője. – Az esélyesek, persze, nem mi leszünk, de azt azért ne feledjük, a teremfoci egészen más kategória, mint a nagypályás futball. Reméljük, meglepetést okozhatunk majd.”
Komjáti András tizenegy mezőnyjátékost és két kapust nevezett a Borsodi Terembajnokság selejtezőjére, s bár a keretet még nem jelölte ki a szakember, alighanem ott lesz Zalaegerszegen a Matáv irányító középpályása, Somogyi József is.
"A téli szünetben egy-két alkalommal, a mozgás kedvéért, már lejártam a barátaimmal egy terembe – jegyezte meg Somogyi. – Szombaton már nagyobb lesz a tét, és mondhatom, már nagyon várom a meccseket. Tudom én is persze, a hazai közönség előtt játszó ZTE lesz a favorit, de nekünk ezt a feladatot is meg kell majd oldani, ezért vagyunk sportemberek. A Hévíz és a Bük sem lebecsülendő ellenfél, hiszen ők éppen ellenünk futballoznak majd kettőzött erővel. A teremfocit egyébként jó bulinak, kitűnő szórakozásnak tartom, de az is biztos, hogy a pályára lépve mindenki győzni akar majd. Ez a fajta játék sokkal gyorsabb gondolkodást és több döntést igényel egy labdarúgótól.”

Most már a kicsik sem félnek

Top 18: izgalmak a lôrinci csarnokban

A tél legnagyobb amatôr kispályás tornája, a Juventus–adidas Top 18 a végéhez közeledik. Az elmúlt hét végén a férfiak vigaszágán és a hölgyek két kategóriájában a legjobbak január 25-én, szombaton lépnek pályára a Lôrinci Sportcsarnokban. A férfi negyeddöntôket a Kerék utcai tornacsarnokban rendezték, ahonnan a TPS Csiga, a Quartett 2002-Cegléd, az Unicorp és a CBF Bakó jutott a legjobb négy közé. A hölgyek amatôrkategóriájában a RHD Ráckeve, az Alle, a Gyulai Amazonok és a Bp. Rendészeti SE jutott az elôdöntôbe. A nôi általános kategóriában (igazolt NB-s játékosokkal a soraikban) a Saturnus-László Kórház és a Renova-Pensio 17 csatlakozhatott a már korábban az elôdöntôbe jutott REAC-Postás-Mega Toys és a Hungária-Rosco-Íris gárdájához.
A férfiak mezônyében az elsô helyezett egy Daewoo Kalos személygépkocsit nyer, míg a második egymillió forint értékű utazással gazdagodik. A legjobb nyolc közé az Ózdi Kohász, a Csiák SC, az Amoretto-Békéscsaba, az Uniszolg, a V+V Villmester, a Csô-Montage FC, a Palota Castor és a Casino Dom-Szombathely jutott.
Január 25-én a Lôrinci Sportcsarnokban 8-tól 21.30 óráig zajlanak az elôdöntôk, a helyosztók és a döntôk – az egész napos programra a belépô 500 forintba kerül.
A hévíziek egyszer már bizonyították, hogy nagyon sok teremspecialistájuk van, hiszen eljutottak a döntőig. Ezúttal is fogadkoznak, s ami ennél is több, nagyon szorgalmasan készülnek.
"Sajnos az időjárás nem fogadott a kegyeibe bennünket, ezért hosszú ideig nem tudtunk szabadban gyakorolni, maradt a terem, minden előnyével és hátrányával – mondta Pusztai László vezetőedző. – A csoportunkban nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent megpróbálunk megtenni azért, hogy fejre állítsuk a papírformát. Ennek csak akkor van realitása, ha a csapat többsége jóval átlagon felüli teljesítményt produkál majd. Szeretnénk bebizonyítani, hogy a két évvel ezelőtti döntőbe jutásunk nem a véletlen műve volt. Persze akkor sem leszünk csalódottak, ha netán nem jutunk tovább, hiszen a mezőnyünkben több olyan csapat is található, amelyik rendkívül jó játékerőt képvisel.”
Kutasi Gábor a hévíziek egyik kulcsfigurája volt az ősszel, mondhatni, ő a kapusposztot kivéve mindenhol feltűnt és a teljesítménye legtöbbször kiemelkedő volt. A rutinos futballista ezúttal arra koncentrál, hogy a teremben is helytálljon csapattársaival együtt.
"Ha a papírformát nézzük, akkor elvileg nincs sok keresnivalónk – mondta a futballista. – A ZTE bajnok volt, a Manchestert is legyőzte, arról meg nem is beszélve, hogy az egyik legjobb csatárunk, Koplárovics Béla is ott játszik már. A Sopron csapatában is számos, technikailag rendkívül képzett futballista található. Ha az NB I B-s tabellára nézünk, a Bük előttünk áll, vagyis papíron a negyedik helyen vagyunk ebben a mezőnyben, de remélem, szombaton nem mi végzünk a csoport végén.”

Követendő példa lett a REAC

A Büki TK őszi teljesítménye az NB I B egyik kellemes meglepetésének számított – természetes, hogy a gárda a teremtornán is szeretne jól szerepelni. Ennek megvalósítása érdekében már megtették az első lépéseket: az elmúlt hét végén a Beleden megrendezett teremtornán az első helyen végeztek – no, igaz, alacsonyabb osztályban szereplő csapatok előtt szerezték meg a tornagyőzelmet.
"Sajnos a felkészülésünk nem az előre tervezett program szerint alakul – mondta Mihalecz István vezetőedző. – Ezen a héten Sopronban szerettünk volna gyakorolni, de ez csak félig sikerült. Zalaegerszegen nem lesz könnyű dolgunk, hiszen remek csapatok ellen kell majd bizonyítanunk. Nem dolgozok ki különleges taktikát, de azt elvárom, hogy minden játékosom becsülettel harcoljon a jó szereplés érdekében.”
Jagodics Zoltán, a csapat kapitánya is hasonlóan értékelte a tornán való szereplés esélyeit.
"A két élvonalbeli csapatnak van a legjobb esélye arra, hogy megszerezze a csoportelsőséget – mondta a rutinos labdarúgó. – Ez azonban nem jelenti azt, hogy mi ne akarnánk továbbjutni. A ZTE a favorit, hiszen hazai környezetben, a saját szurkolótábora előtt lép a palánkok közé, és ez már fél győzelem, míg a Hévíz tavaly nagyszerű játékkal lett döntős. Nálunk nincs kimondottan teremspecialista, a mi együttesünknek erénye az egység, ennek köszönhetjük őszi sikereinket is. Bízom abban, hogy a teremtornán ismét bizonyítani tudunk, és fegyelmezett, taktikus játékkal mi is szerezhetünk olyan meglepetést, mint az előző selejtezőkben a REAC.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik