Meccsről meccsre

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2003.01.26. 21:48
Címkék
Kuttor Attila (balra) kissé ijedten kezdett
Kuttor Attila (balra) kissé ijedten kezdett
Kuttor Attila (balra) kissé ijedten kezdett
Kuttor Attila (balra) kissé ijedten kezdett
Kuttor Attila (balra) kissé ijedten kezdett
Kuttor Attila (balra) kissé ijedten kezdett
Siófok–Pápai ELC 1–3 (1–1)
V: Böröczi, Goluvics
SIÓFOK: Németh G. – Kuttor, Pantics, Schultz, Schwarcz, Szabó Cs. Cs: László, Kovács P., Sipeki, Koller, Filipovics, Csordás, Usvat, Gaál, Juhász, Pusztai, Grósz
PÁPA: Borsi – Puglits, Kvasz, Tóth Cs., Germán, Hegyi. Cs: Mogyoródi, Lászka, Sipos, Horváth L, Bodor, Sitku, Szép
G: Kovács P., ill. Mogyoródi (2), Lászka
K: Koller (2 perc), Juhász (4 perc)

A "specialista”, azaz a háromszoros terembajnok, László András már a kezdés előtt mosolyt csalt társai arcára, mielőtt kivonultak volna a csapatok, átnyújtotta Almír Filipovicsnak a "Tudod?! Gól: OK; öngól, NO!” feliratú trikót. A tavalyi finálé utolsó pillanataiban a saját kapusát mattoló, akkor még Szombathelyen futballozó támadó köszönte szépen az ajándékot, s rögvest magára is húzta, gondolván, ha most a jó kapuba talál, mezét a nyakába rántva, a közönségnek is megmutatja… Fájdalom, erre az első félidőben nem volt módja, mivel a Siófok egyetlen találatát Kovács Péter könyvelhette el. Megjegyzendő, a sárga-kékek ezzel a találattal csupán egyenlíteni tudtak, hiszen Mogyoródi Gábor révén már az ötödik percben vezetéshez jutott a Pápa. A szünetig maradt is az 1–1. A fordulás után úgy érezhettük magunkat, mintha egy vízilabda-mérkőzésre váltottunk volna jegyet: annyi emberelőnyös helyzet alakult ki, amennyi a pólósoknál szokás. Az élvonalbeli társulat pechére a meccs bírái rendre siófoki labdarúgót állítottak ki, így nem meglepő, hogy a tizenkét perces játékrész felét emberhátrányban letudó címvédő első fellépését vereséggel zárta. A másik oldalról nézve: Lászka Balázs és Mogyoródi második találatával teljesen megérdemelten nyert a PELC. Filipovicsnak azonban még két lehetősége maradt, hogy megmutassa a közönségnek a pólóját…

Stark Péter (balra) túlzottan kemény volt
Stark Péter (balra) túlzottan kemény volt
Stark Péter (balra) túlzottan kemény volt
Győri ETO FC–Lombard FC Haladás 1–1 (1–1)
V: Ábrahám, Solymosi
GYÔR: Sebők – Böjte, Németh N., Nagy T., Füzi K., Szanyó. Cs: Baumgartner, Peric, Stark, Regedei, Hucika, Jovanovics, Weitner
HALADÁS: Balogh T. – Farkas A., Farkas V., Kaj, Potemkin, Nagy I. S. Cs: Árki, Kovács A., Tüske, Nakics, Ferhatovics, Szűcs, Kincses, Czeglédi, Japa, Németh T.
G: Szanyó, ill. Németh T.

Mindkét csapat lendületesen kezdett, és a mérkőzés elején Nagy Tamás nagy ziccere után Balogh Tamás hárított szép vetődéssel. Később aztán újabb vasi kapusbravúrra volt szükség, ám Szanyó Károly palánkról visszapattanó lövésével szemben már tehetetlen volt a hajdani Ferencváros-játékos. Az ETO játszott veszélyesebben, aztán jött a teremspecialista, a Haladás harmadik sorában futballozó, hajdani egerszegi Németh Tamás, aki szemfüles góllal egyenlített. Fordulás után Kaj András hagyott ki nagy lehetőséget, és a másik oldalon is akadt lehetőség, de azokat a győriek sem használták ki. A Haladás valamivel lendületesebb volt, Tomiclav Nakic bal lábbal küldött bombája után a labda centiméterekkel suhant el a Rába kapuja előtt. Miközben a vasiak rohamoztak, Füzi Krisztián kis híján a kapuba talált, de Balogh Tamás ismét a helyén volt, és szögletre mentett. A végig küzdelmes találkozó végül igazságos döntetlennel zárult, hiszen hol az egyik, hol a másik csapat kezdeményezett bátrabban.

Győri ETO FC–Pápai ELC 1–1 (1–1)
V: Böröczi, Solymosi
GYÔR: Krass – Böjte, Füzi K., Németh N., Szanyó, Nagy T. Cs: Stark, Regedei, Peric, Baumgartner, Weitner
PÁPA: Borsi – Puglits, Kvasz, Tóth Cs., Germán, Hegyi. Cs: Mogyoródi, Lászka, Sipos, Horváth L., Bodor
G: Szanyó, ill. Germán
K: Stark (2 perc)

Két veretlen alakulat lépett pályára a harmadik találkozón, igaz, azt ne hallgassuk el, hogy a pápaiak kétségkívül kedvezőbb helyzetben várták a kezdést, hiszen első fellépésük alkalmával három pontot gyűjtöttek be, miközben a győriek csak eggyel gazdagodtak. A képlet tehát egyszerű volt: az élvonalbeli alakulatnak győznie kellett (volna) ahhoz, hogy életben tartsa továbbjutási reményeit. A zöld-fehérek ennek megfelelően kezdték a meccset: Szanyó Károly három pápai futballistát is elfektetett, úgy került "ezerszázalékos” ziccerbe, csakhogy öt méterről fél merrel a kapu mellé emelte a labdát. A folytatás is az élvonalbeli társulat fölényét hozta, ám a kínálkozó helyzeteket rendre elpuskázták Csertői Aurél játékosai. "Természetesen” mindez megbosszulta magát, mert a kilencedik percben Germán Ferenc túljárt Krass Árpád eszén, de az ETO mentségére szóljon, hogy az idő tájt – Stark Péter kiállítása miatt – emberhátrányban futballozott. Hogy a másodosztályú gárda előnye ne tartson ki a szünetig, arról Szanyó Károly gondoskodott, aki a lehető legjobbkor két másodperccel az első félidő végét jelző dudaszó előtt egyenlített. A térfélcserét követően nem változott a helyzet, a Győr támadott, a Pápa bekkelt. Ebből következik, hogy az ETO-nak jóval több lehetősége akadt, de Borsi Csaba kapuját már képtelen volt bevenni. Ha pedig a Pápa egyese tehetetlennek bizonyult (mint például Németh Norbert lövésénél), akkor ott volt helyette a kapufa. A vége 1–1, és aligha meglepő, hogy az utolsó dudaszó után a magasba lendültek a pápai karok.

Következik a döntô a Fônix-csarnokban
Nyíregyházán a DVSC és az MTK Hungária, Dunaújvárosban a REAC és a Ferencváros, Zalaegerszegen a ZTE és Haladás harcolta ki a továbbjutást. A hat csoportgyôztes február 2-án, vasárnap találkozik a debreceni Fônix-csarnokban. A végsô gyôztes hatmillió forintot kap, az ezüstérmes négymilliós bevételt könyvelhet el, a másik négy gárda fejenként kétmillió forinttal vigasztalódhat. A Borsodi Terembajnokság döntôjvel együtt megrendezik a Juventus adidas Top 18 fináléját, az „…egymillió forintos rúgás” döntôjét, és megválasztják a futballbajnoksághoz kapcsolódó szépségverseny gyôztesét, azaz eldôl, ki viselheti ebben az évben a Miss Futball Hungary-címet.
Lombard FC Haladás–Siófok 5–2 (0–1)
V: Ábrahám, Goluvics
HALADÁS: Balogh T. – Farkas A., Farkas V., Potemkin, Kaj, Nagy I S. Cs: Kovács A., Árki, Nakics, Tüske, Ferhatovics, Japa, Németh T., Czeglédi. Szűcs M., Kincses.
SIÓFOK: Csernyánszki – Kuttor, Pantics, Schwarcz, Schultz, Szabó Cs. Cs: Pusztai, László, Gaál, Usvat, Csordás, Grósz, Filipovics, Kovács P., Koller, Sipeki.
G: Potemkin (4), Kaj, ill. Szabó Cs. Gaál
K: Kovács P. (2 p.)

A címvédő Siófoknak nyernie kellett ahhoz, hogy versenyben maradjon a csoportgyőzelemért, és Csank János együttese ennek szellemében kezdte a találkozót. Szabó Csaba már a tizenhetedik másodpercben a szombathelyiek kapujába talált, majd a folytatásban az élvonalbeli alakulat több nagy gólhelyzetet is kidolgozott, ám a befejezéseknél sorozatban rontottak a sárga-kékek. A játékrész hajrájában a szombathelyiek akár egyenlíthettek is volna, ám a kapu előterében ők is elbizonytalalanodtak. A fordulást követően gyors góllal kezdett a Haladás, Potemkin Károly ballábas szabadrúgása után a labda a siófoki kapu jobb alsó sarkában kötött ki. Almir Filipovics előbb remek egyéni megmozdulás végén hibázott, majd nagy helyzetben rontott, a másik oldalon viszont Potemkin Károly és Kaj András nem tette meg ugyanezt a szívességet. Egy sarokrúgást követeően szépített a Siófok, ám a bombaformában futballozó Potemkin Károly újabb két találattal tette egyértelművé a szombathelyi sikert.

Siófok–Győri ETO FC 6–2 (2–1)
V: Solymosi, Goluvics
SIÓFOK: Németh G. –Kuttor, Kovács P., Schwarcz, Schultz, Szabó Cs. Cs: Juhász, Sipeki, Soós, Filipovics, Berki
GYÔR: Sebők– Böjte, Füzi K., Németh N., Szanyó, Nagy T. Cs: Stark, Regedei, Peric, Baumgartner, Weitner
G: Filipovics (2), Schwarcz, Kuttor, Szabó Cs., Juhász, ill. Baumgartner, Szanyó
K: Füzi K. (2 perc)

Sohasem hitték volna, de utolsó találkozójának úgy vágott neki a legutóbbi terembajnok, vagyis a Siófok, hogy fikarcnyi esélye sem volt a továbblépésre. Igaz, a győrieknek sem volt különösebb okuk a bizakodásra: csupán abban az esetben reménykedhettek, ha legalább négy góllal megverik élvonalbeli ellenlábasukat, és aztán a Pápa–Haladás meccsen kiszurkolják a döntetlent. Bármily meglepő, a zöld-fehérek nem úgy vetették magukat a küzdelembe, hogy most aztán szétszedik a sárga-kékeket, szépen lassan adogattak, tulajdonképpen még komoly helyzetet sem tudtak kidolgozni. Az már más kérdés, hogy a hetedik percben mégis megszerezték a vezetést Baumgartner Attila révén… No, nem sokáig örülhettek: fél perc sem telt bele, és máris 1–1-et mutatott az eredményjelző, miután Schwarcz Zoltán kiegyenlítette a Siófok hátrányát. A játékrész utolsó percében Almír Filipovics is munkát adott az elektronikus tábla kezelőjének: az egyik szombathelyi szurkoló utalva a tavalyi fináléra, nem is mulasztotta el megjegyezni: "Látom, most a jó kapuba találtál Filip…” A szünet után akár el is dönthette volna az összecsapást Csank János együttese, csakhogy elherdált egy ígéretes három az egy elleni szituációt, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ETO büntetett: Szanyó Károly jóvoltából 2–2-re módosult az állás. Tegyük hozzá, a győriek ezzel el is lőtték puskaporukat, a hátralévő időben már képtelenek voltak a Siófok kapujába találni. Bezzeg a Balaton-partiak megtáltosodtak, zsinórban lőttek négy gólt (Kuttor Attila, Szabó Csaba, Juhász Tamás, és Filipovics célzott pontosan), győztek 6–2-re, s ezzel magukkal rántották a mélybe riválisukat…

Pápai ELC–Lombard FC Haladás 1–2 (0–1)
V: Ábrahám, Böröczi
PÁPA: Szép – Puglits, Kvasz, Germán, Tóth Cs., Hegyi. Cs: Mogyoródi, Lászka, Bodor, Sipos, Horváth L., Sitku
HALADÁS: Balogh T. – Farkas A., Farkas V., Potemkin, Nagy I S., Kaj. Cs: Árki, Nakics, Kovács A., Ferhatovics, Németh A., Japa, Németh T., Czeglédi, Kincses, Szűcs M.
G: Horváth L., ill. Árki, Ferhatovics

A két veretlen együttes csatáját a Haladás várta kedvezőbb helyzetben, ugyanis a jobb gólkülönbségének köszönhetően a döntetlen is szombathelyi csoportgyőzelmet eredményezett volna. Talán a nagy tét volt az oka, hogy gólhelyzetekig nemigen jutottak el a csapatok, de nem sokkal a játékrész fele előtt Árki Gábor egy távoli átlövéssel gólt szerzett. A félidő hajrájában, egy rosszul végrehajtott pápai csere közben a Haladás kis híján megduplázta előnyét, ám Szép Tamás bravúrral hárított. A folytatás első említésre méltó eseményét Sipos Norbert életerős lövése jelentette, majd hosszabb ideig a kapu közelébe sem kerültek a csapatok. Hegyi László előbb egyenlítési alkalmat hagyott ki, majd Horváth Lajos bő négy perccel a találkozó lefújása előtt ismét izgalmassá tette a küzdelmet. Germán Ferenc akár előnyt is szerezhetett volna az NB I B-s egyletnek, ám rontott, Amar Ferhatovics találata pedig már valószínűsítette a szombathelyi sikert. Az eredmény a hátralévő időben már nem változott, így a szombathelyiek megismételték egy évvel korábbi sikerüket, és a zalaegerszegi selejtezőcsoportból ismét biztosították helyüket a döntőben.
A Borsodi Terembajnokság hatodik napjának végeredménye
1. Lombard FC Haladás3218– 47
2. Pápai ELC31115– 44
3. Siófok3129–103
4. Győri ETO FC3214– 82
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik