Gyepes Gábor fájdalmai

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2003.02.17. 20:36
Címkék
Gyepes Gábor a Sportkórház egyik legszomorúbb lakója. A Ferencváros és a magyar válogatott védőjének sérüléséről ugyanis kiderült, hogy az a vártnál súlyosabb. Egy napja még abban reménykedett a játékos, hogy porcleválása miatt "mindössze egy hónapot kell kihagynia, ám most már bizonyos, hogy az első keresztszalagjai is elszakadtak a ciprusi felkészülés során, így felépülése hosszabb időt vesz majd igénybe.
Gyepes Gábort, az FTC hátvédjét a hosszú műtét után meglepetés várta, mégpedig Póth Diána műkorcsolyázótól kapott plüss-szív
Gyepes Gábort, az FTC hátvédjét a hosszú műtét után meglepetés várta, mégpedig Póth Diána műkorcsolyázótól kapott plüss-szív
Gyepes Gábort, az FTC hátvédjét a hosszú műtét után meglepetés várta, mégpedig Póth Diána műkorcsolyázótól kapott plüss-szív
Gyepes Gábort, az FTC hátvédjét a hosszú műtét után meglepetés várta, mégpedig Póth Diána műkorcsolyázótól kapott plüss-szív
Gyepes Gábort, az FTC hátvédjét a hosszú műtét után meglepetés várta, mégpedig Póth Diána műkorcsolyázótól kapott plüss-szív
Gyepes Gábort, az FTC hátvédjét a hosszú műtét után meglepetés várta, mégpedig Póth Diána műkorcsolyázótól kapott plüss-szív
A válogatott védőt dr. Berkes István műtötte. A Sportkórház igazgató-főorvosa érdeklődésünkre elmondta: Gyepes Gábornak elszakadt az első keresztszalagja, s mintegy másfél órán át tartott az operáció, amely során semmi rendkívüli nem történt. Berkes István szerint akár két hónap is eltelhet addig, amíg felépül a labdarúgó, de minden a rehabilitációs kezelések során derül majd ki.
"Képzelhető, mennyire elkeseredtem – mondta a műtétet követően Gyepes Gábor. – Eddig meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen komoly a baj, egy ártalmatlan szituáció alapján azt hittem, nem lehet olyan súlyos a sérülés. Sajnos, tévedtem… Soha életemben nem volt hasonló jellegű problémám, műteni is csupán egyszer kellett, akkor is az ujjamat. Az orvosok türelemre intenek, de nekem már most hiányzik a futball. Pedig hozzá kell szoknom az ágyhoz és a tétlenséghez, örülhetek, ha három hónap múlva labdához érhetek majd. A csapattársaim már hívtak telefonon, és megígérték, amint hazaérnek Ciprusról, meglátogatnak. Szerencsére mindenben segít nekem a menyasszonyom, Póth Diána. Egy hatalmas plüss szívet is kaptam tőle…”
Gyepes Gábor kiválása érzékenyen érinti a Ferencvárost, de a magyar válogatottat is. Gellei Imre szövetségi kapitány kijelentette: a védő nemcsak klubjában, hanem a nemzeti tizenegyben is alapembernek számít.
" Jól ismerem Gábor emberi tulajdonságait, és tudom, hogy óriási az akaratereje, éppen ezért bízom abban, hogy a lehető legrövidebb időn belül újra játszhat – mondta a kapitány, aki azt tervezi, hogy kedd délelőtt meglátogatja a labdarúgót. – Változatlanul figyelem a válogatott keret tagjainak teljesítményét, s remélem, sikerül megtalálnom azt a játékost, aki helyettesítheti Gyepest.”

Ferencváros–LG AnYang FC (dél-koreai) 2–1 (1–1)
Larnaca
FERENCVÁROS: Szűcs L. –Vukmir, Dragóner, Balog Z. –Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek –Penksa (Andone), Sowunmi (Szili), Leandro
A Ferencváros góljait Leandro és Lipcsei szerezték

MTK Hungária–Gazprom Asztrahán (orosz) 2–1 (1–0)
Protarasz
MTK: Hajdu (Szántai) – Molnár Z. (Czvitkovics), Szmiljanics, Rodenbücher (Balogh), Elek – Zavadszky, Andronic, Illés (Kanta J.), Rednic (Madar Cs.) – Da Silva, Juhász R.
Az MTK góljait Illés (2) szerezte

Videoton–Zaglebie Lubin (lengyel) 1–0 (0–0)
Antalya
VIDEOTON. 1. félidô: Végh – Monye, Vochin, Risztics, Kóczián –Tóth B., Pomper, Tóth N. – Dvéri – Terjék, Róth. 2. félidô: Milinte – Szalai T., Csató S., Vilotics, Horváth G. – Tóth B., Pomper, Szabó T. – Dvéri, Poljakov, Korsós A. (Földes)
A Videoton gólját Dvéri szerezte
A Ferencváros egyébként győzelemmel búcsúzott a ciprusi edzőtábortól. Hétfő délután Leandro, valamint Lipcsei Péter góljával 2–1-re nyert a lelkes, jó játékosokkal felálló dél-koreai LG AnYang ellen. Garami József szakmai igazgató a sérülések és betegségek miatt már vélhetően a március 8-án esedékes Újpest– Ferencváros mérkőzést szem előtt tartva küldte pályára csapatát. Persze a fradisták remélik, hogy Gera Zoltán, Tököli Attila és Kiss György is egészséges lesz a tavaszi rajtra. A Fradi a tervek szerint szombaton a NABI Kaposvári Rákóczi ellen lép pályára, vélhetően az Üllői úton.
Hétfőn azonban a mérkőzésen és a műtéten kívül történt más, a Ferencvárost érintő dolog. Jánosi György sportminiszter sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az általa vezetett minisztérium kiemelten foglalkozik az Üllői úti stadion rekonstrukciójával. A létesítmény felújítására 1.4 milliárd forintot különítenek el, és a tervek szerint rövidesen elkezdődhet a munka (további részletek a 19. oldalon). A sok rossz hír után végre némi vigasz is jut a fradistáknak.
Szépen, azaz győzelemmel búcsúzott Ciprustól a kedden hazatérő MTK Hungária együttese is; a Borsodi Ligában jelenleg a második helyen álló egylet utolsó fellépésén 2–1-re győzött orosz riválisa, a Gazprom Asztrahán alakulata ellen.
"Helyenként egészen jól játszottunk – mondta a találkozót követően Egervári Sándor vezetőedző. – Győzelmünk lehetett volna nagyobb különbségű is, de sajnos az egyébként kiválóan futballozó Illés Béla és Zavadszky Gábor is kihagyott egy-egy tizenegyest. Szerencsére ennek most nem volt túl nagy jelentősége. Örömmel láttam, hogy a támadásban ötletes, kreatív megoldásokat alkalmaztak labdarúgóim, ennek megfelelően szép számban dolgoztuk ki a gólhelyzeteket. Most kihagytuk a lehetőségeket, remélem, tétmérkőzéseken már nem leszünk ilyen könyörületesek az ellenféllel szemben. Dicséretet érdemelnek pályára lépő fiataljaink is. Balogh Béla, Rodenbücher István, Szántai Levente és Kanta József is elvégezte azt a feladatot, amit előzetesen kértem tőlük, azaz bebizonyították, éles helyzetben is számíthatok rájuk.”
A mesteredző röviden véleményt alkotott az edzőtábor tíz napjáról, sőt, a legfrissebb futballvonatkozású hírt is kommentálta.
"Hasznosnak ítélem a Cipruson töltött napokat, azzal együtt is, hogy végig voltak kisebb-nagyobb gondjaink. Olykor a válogatott játékosaink hiányoztak, máskor az időjárás tréfált meg bennünket, és a sérülésekről még nem is beszéltem. Harcos, nagy iramú találkozókkal készülhettünk a tavaszi rajtra, amit, mint hallom, egy héttel elhalasztottak. Be kell vallanom, meglepett a döntés, amit egyébként túl korainak tartok. Tíz nappal előre ugyanis nem lehet megmondani, hogy március elején milyen idő lesz, és milyen állapotban lesznek a pályák. Ettől függetlenül a döntést természetesen tudomásul vesszük, de csodálkozásomnak azért hangot szeretnék adni. Ezzel a határozattal ugyanis az az előny, amire az edzőtáborozás során riválisainkkal szemben szert tehettünk, a plusz pihenőhét miatt semmivé lesz.”
Megemlítendő, kedden csak a "nagyok” hagyják maguk mögött Ciprust, az agárdi Sándor Károly Labdarúgó-akadémia szintén Protaraszban állomásozó 17 éves növendékei az említett napon még egyszer pályára lépnek.
A Törökországban készülő Videoton is lejátszotta utolsó mérkőzését Antalyában. Bicskei Bertalan együttese magabiztos játékkal győzött a Zaglebie Lubin ellen. A fehérvári együttes kedd délelőtt indul haza.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik