Végül csütörtökig maradnak

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2003.02.17. 20:40
Címkék
Fontana di Trevi, Colosseum, Piazza di Spagna& Nem is folytatnánk a sort, mivel már biztosan kitalálták: Rómában járunk. Illetve nem mi, hanem a DVSC Olaszországban edzőtáborozó együttese.
Bajzát Péter a gyors felépülésben bízhat
Bajzát Péter a gyors felépülésben bízhat
Bajzát Péter a gyors felépülésben bízhat
Bajzát Péter a gyors felépülésben bízhat
Bajzát Péter a gyors felépülésben bízhat
Bajzát Péter a gyors felépülésben bízhat
Mivel Szentes Lázár vezetőedző a kalendáriumba a "hétfő” felirat alá a "szabadnap” szócskát kanyarította, az amúgy Perugiában állomásozó debreceni csapat az említett napon buszra szállt, s meg sem állt az Örök Városig. Egyedül a napi ügyeket intéző Szilágyi Sándor, a DVSC ügyvezetője nem tartott a kirándulókkal.
"Sajnos a repülőjegyeinket nem sikerült átiratnunk szombatra, így az eredeti tervnek megfelelően csütörtökön térünk haza – mondta az ügyvezető. – A további olaszországi programunkat illetően képlékeny a helyzet; egyelőre csak az biztos, hogy az indulás előtt, csütörtökön megmérkőzünk a másodosztályú Ternana gárdájával. Folyamatosan tárgyalunk, ellenfelet keresünk, de mivel itt javában tart a bajnokság, nem könnyű egyik helybéli egylet vezetőjét sem rávenni, hogy edzőmeccset játsszanak velünk. Szóval azon munkálkodunk, hogy keddre és szerdára is lekössünk egy-egy mérkőzést, hiszen minél többször léphetnek pályára a labdarúgóink, annál összeszokottabban vághatnak neki a tavaszi feladatoknak. Ne feledjük, hogy a bajnokságban csupán egy ponttal gyűjtöttünk kevesebbet, mint a jelenlegi harmadik, a dobogó tehát belátható távolságban van, és a Magyar Kupában is állunk még. Céljainkat a tesztelt román próbajátékos, Cristian Turcu és újabb igazolás nélkül próbáljuk meg elérni. A támadótól már elbúcsúztunk, így kijelenthetem: a csapat tavaszi kerete kialakult.”
Az átigazolások miatt (csupán a Dunaferrtől érkezett Éger László új arc a Loki háza táján) tehát már nem fő az ügyvezető feje, annál inkább az Oláh Gábor utcai aréna miatt.
"Megkezdtük a hó eltávolítását a pályáról, csak ez mintegy kétezer köbmétert tesz ki, és akkor még nem említettem a nézőtér letisztítását, ahonnan megint csak több ezer köbméternyi havat kell valahogy arrébb pakolnunk, a kérdés csak az, hogy hova? – fakadt ki Szilágyi Sándor. – Persze a küzdőtér felszíne a hó alatt egyelőre jeges, ami újabb probléma. A lefagyott csapadék olvadás esetén még inkább játékra alkalmatlanná teszi a pályát, úgyhogy nem tudom, milyen körülmények között fogadhatjuk majd március elején kupameccsen a Sopront és bajnoki találkozón a Ferencvárost.”
Könnyen előfordulhat, hogy az említett ütközeteken már Bajzát Péter is pályára léphet. A támadó az olimpiai válogatott ciprusi edzőtáborozásán megsérült (az egyik tréningen a labda helyett földbe rúgott, amit jobb bokájának szalagjai bántak a leginkább), így ellentétben két társával, Máté Péterrel és Balogh Jánossal, utólag sem csatlakozhatott a perugiai kontingenshez.
"Irigylem a többieket, és nemcsak a római kirándulás miatt – mondta a csatár. – Az elmúlt két és fél hónapot csak a különböző bajaim kúrálgatásával töltöttem. Kihagytam a terembajnokságot is, erre megint megsérültem… No, de talán ezzel vége is a balszerencsés periódusnak. Egyelőre pihenek, kezelésre járok és gyógyszert szedek. A hét végétől már elkezdhetek kocogni, és hétfőtől talán újra bekapcsolódhatok a közös munkába.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik