Szünet után jön a gólzápor

Vágólapra másolva!
2003.03.16. 20:27
Címkék
A szombat délutáni zalaegerszegi mérkőzésen tulajdonképpen nem történt semmi különös: az egyik csapat kialakított három-négy tiszta ziccert, és a meccs nagy részében fölényben játszott, a másik jobbára hanyagolta a támadásokat, igazi helyzete talán egy volt, és főként a védekezéssel törődött.
Dvéri Zsolt (jobbra) most is veszélyes volt
Dvéri Zsolt (jobbra) most is veszélyes volt
Dvéri Zsolt (jobbra) most is veszélyes volt
Dvéri Zsolt (jobbra) most is veszélyes volt
Dvéri Zsolt (jobbra) most is veszélyes volt
Dvéri Zsolt (jobbra) most is veszélyes volt
A két együttes közötti háromgólos különbség így nem is lenne meglepő – ha a találkozót nem ez utóbbi alakulat nyeri…
A Videoton azonban rácáfolt mindenféle papírformára, tovább folytatta kiváló tavaszi sorozatát. Három mérkőzésből ugyanis éppen hármat nyertek a télen szerződtetett Bicskei Bertalan játékosai, így a fehérváriak végre nem a tippmixügy, hanem nagyszerű győzelmi szériájuk miatt kerültek a fókuszba. Képzelhetjük, mi lenne, ha már a meccsek első félidejében is a később hozott formát mutatná a Videoton, elvégre a tavasszal szerzett tíz gólból kilencet a második játékrészben szórt az együttes. Fényesen bizonyítva, hogy az erőnléttel itt nincs baj – bezzeg a vetélytársak némelyikénél…
Igaz, a ZTE nem azért kapott ki, mert játékosai fáradtak voltak. Sokkal inkább okolható a borzalmas helyzetkihasználás, hiszen Kenesei Krisztián egymaga mesterhármast rúghatott volna, de amikor jó megoldást választott a csatár, Végh Zoltán akkor is lehúzta a rolót, pontosabban a labdát. A fehérvári kapus így a mezőny egyik legjobbjává vált, egerszegi kollégája azonban már sokkal kevesebb szép emléket őrizhet a meccsről. Turi Gézának ugyanis alig volt védenivalója, mégis kapott három gólt: ebből különösen a második maradt számára keserű, hiszen arra számított, hogy a balösszekötő helyéről járó szabadrúgásból Dvéri Zsolt beadja a labdát, ám a fehérvári fedezet kapura csavart, méghozzá igen jó eredménnyel.
Így hiába láthatta a közönség a pályán a bekövetelt Koplárovics Bélát és Radu Sabót, hiába védekezett szokott lelkesedésével a múlt héten szóban újabb egyéves szerződéshosszabbításban megállapodó Urbán Flórián, hiába buzdította megint elég népes szurkolótábor a csapatot, a bajnok elbukott. Pedig – mint ahogy Bozsik Péter vezetőedző is megjegyezte – 70 percig jobban játszott csapata a Videotonnál, a pontrúgások miatt viszont balszerencsés vereséget szenvedett; már ha lehet emlegetni a balszerencsét egy háromgólos kudarcnál. Az eredmény a hazaiak némelyikéből kisebb dührohamot váltott ki: a szurkolók a reklámtábláknak estek neki, az egyik egerszegi stábtag pedig a rendezőkkel üvöltözött egy sort az öltözőben.
Jóval nyugodtabb volt a helyzet a győztes oldalon. Ezzel a sikerrel már csak négy pont választja el a Videotont a felsőháztól, ezért érdeklődtünk is Bicskei Bertalannál, lát-e esélyt a nem várt bravúrra. A mester azonban kitért a válasz elől, mondván, nem foglalkozik ezzel a lehetőséggel, a lényeg, hogy csapata továbbra is ilyen eredményesen futballozzon. Igen ám, csakhogy hasonló eredményesség esetén – és némi szerencsével persze – a jövő hét végére már nagyon is szorossá válhat a helyzet…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik