Légiósokat tesztelt a Fradi

Tudósítóinktól TudósítóinktólTudósítóinktól Tudósítóinktól
Vágólapra másolva!
2003.03.26. 22:50
Címkék
A szombati, Lengyelország elleni válogatott mérkőzés miatti szünetet kihasználva több élvonalbeli klub is edzőmérkőzést játszott.
A Ferencváros szakmai stábja például két meccset tervezett erre a hétre. Szerdán rendezték az Üllői úti stadion centerpályáján a REAC elleni találkozót, s már a találkozót megelőzően kiderült, hogy a szombati ellenfél, a Celldömölk – sérülések miatt – nem tud kiállni, így egyelőre a hét végi program még kérdéses.A zöld-fehéreknél amúgy sem ideális a helyzet, a védelemből (Gyepes Gábor) és a csatársorból (Gera Zoltán) is hiányzik egy-egy meghatározó játékos; utóbbi ugyan már elkezdte a futóedzéseket, de még korántsem biztos, hogy a jövő heti, Videoton elleni utolsó alapszakaszbeli meccsen ott lehet a pályán.Gerával kapcsolatban Garami József szakmai igazgató elmondta, sejtelme sincs, felépül-e belátható időn belül a ciprusi edzőtáborban megsérült támadó, hiszen hetek óta arról hallani, a következő fellépésen már egészséges lesz. A rengeteg probléma miatt a szakember is gondterheltnek tűnt: "Az év elején reménykedtem benne, hogy masszív lesz a gárda, hiszen remek futballisták érkeztek hozzánk, mégsem lehettem szinte egy percre sem nyugodt, mert újabb és újabb nehézségeket kell leküzdenünk. Sorra sérülnek meg játékosaink, ám bízom benne, hogy ők mihamarabb visszatérhetnek a pályára.”Talán éppen az elmondottak miatt érkezett a hét elején az Üllői útra két külföldi labdarúgó, akiket a REAC elleni gyakorlómeccsen nézett meg a szakmai stáb. A hatszoros román válogatott Dan Potocianu középső védőt játszott, míg a szerb Szrdjan Baljak-ra csatárként számított Garami József. A ballábas, 180 centis Baljak legutóbb Japánban profiskodott, játékjoga a Partizan Beogradé. A támadó robbanékony, jól cselez, és három gólt szerzett. A két kiszemelt szerződtetéséről később dönthet a szakvezetés.Ha már a szerződések szóba kerültek: a jelenleg a válogatottal készülő Dragóner Attila megállapodása a nyáron lejár; a hátvéd március végéig kapott gondolkodási időt, elfogadja-e az új szerződéstervezetet. Így elképzelhető, a válogatottól visszatérve napokon belül eldől, a Ferencvárosban folytatja-e pályafutását. Hasonló helyzetben van Kriston Attila is. Ferencváros–REAC 6–1 (4–0)
Üllői út, 200 néző. V: Solymosi
FTC. 1. félidő: Udvarácz –Bognár Zs., Potocianu, Vukmir – Kriston, Szili, Kapic, Kiss Gy. – Penksa, Baljak, Leandro. 2. félidő: Udvarácz – Bognár Zs., Potocianu, Balog Z. – Sowunmi, Cheregi, Szili, Keller – Baljak, Jovics, Huszti
REAC: Szentpéteri – Sallai, Virágh, Gál (Dinka) – Kőhalmi, Máj, Werle, Hajba – Véber (Lukács), Nyerges (Lendvai), Györök (Szabó T.)
G: Baljak (3), Kapic, Penksa, Jovics, ill. Lendvai

Ragyogó napsütésben találkozhatott a bajnoki címvédő Zalaegerszeg, valamint a másodosztályban remekül szereplő Bük együttese. Bár Egerszegen e meccsre is odafigyeltek, a szurkolókat jobban foglalkoztatta, hogy mi lesz a folyamatosan szépülő stadion sorsa.
Amint azt Kiss Ferenc, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium által kirendelt miniszteri megbízott elmondta, április 2-án átadhatják a világítást, és heteken belül a tető építésével folytatódhatnak a munkálatok. Igaz, a kivitelezésért felelős szakember azt is hozzátette: az eredeti tervek megvalósításához még mintegy 250 millió forintra lenne szükség, de a városi önkormányzat a GYISM illetékeseivel karöltve azon dolgozik, hogy ezt az összeget előteremtse, azaz júniusig átadhassák az újjávarázsolt pályát.
Visszatérve a csapatra: Németh Ottó technikai vezető elmondta, az utóbbi napokban Bozsik Péter vezetőedző a megszokottnál kevesebb edzést vezényelt. Ennek az oka prózai: egyfelől a keretben sok a sérült, illetve beteg játékos, másrészről Gellei Imre szövetségi kapitány és Róth Antal utánpótlás szövetségi edző több játékost is behívott a válogatott keretekbe. A bükiek ellen így erősen tartalékos összeállításban szerepelt a ZTE.
Az egerszegiek vasárnap is edzőmérkőzést játszanak, akkor a szomszédos Andráshidán lépnek pályára (ahol egyébként többször is edzett már a csapat), hiszen egy Andráshida–ZTE összecsapással avatják fel a falu pályájának új öltözőjét.

ZTE FC–Bük 3–1 (2–1)
Zalaegerszeg, 150 néző. V: Kiss N.
ZTE: Turi (Bardi) – Kocsárdi, Csóka, Szabó Z., Szamosi (Král) – Nagy L. (Babati), Molnár B. (Józsi), Balog, Egressy – Sabo, Gyánó
BÜK: Varga Z. – Varga K., Jagodics, Seper, Gombos (Kecskés) – Zöld (Zsebe), Bonchis, Kőrösi (Lóczi) – Mihalecz P. (Szabó S.), Bausz (Sátori), Somogyi (László)
G: Molnár B., Egressy, Gyánó, ill. Mihalecz P.

A Siófok együttese az NB I B-ben a kilencedik helyen álló Hévíz otthonában lépett pályára, és magabiztos győzelmet aratott. A jövő heti, Zalaegerszeg elleni bajnoki találkozó előtt jó jel a siófokiak számára, hogy a sérüléséből felépült Kuttor Attila újra a kezdő tizenegyben jutott szerephez, és ismét pályára lépett Fülöp Zoltán is, aki eltiltás miatt mulasztott az ETO ellen. Egyébként Siófokon úgy vélekednek, hogy a ZTE elleni, a felsőházba kerülésért játszandó mérkőzés a vendégek szempontjából lesz élet-halál harc, ugyanis Zalaegerszegen minden bizonynyal nehezen emésztenék meg, ha a bajnoki címet követően csapatuk nem kerülne az első hat helyezett közé.

Hévíz–Siófok 3–6 (0–3)
Hévíz, 100 néző. V: Pujcsek
HÉVÍZ: Kuczkó (Gelencsér) – Zugor, Lázár, Kutasi (Tebeli), Steiber – Cupik, Buza (Győrfi), Szabó B. (Horváth E.), Fonnyadt (Takács A.) – Piri (Káldi), Fred (Horváth R.)
SIÓFOK: Németh G. (Csernyánszki, Berki) – Pusztai O., Kuttor (Koller), Pantics (Usvat) – Sipeki, Kovács P. (László), Schultz (Juhász), Schwarcz (Csordás Cs.), Soós (Grósz) – Filipovics, Fülöp (Szabó Cs.)
G: Horváth R. (2), Takács A., ill. Filipovics (3), Szabó Cs., Csordás Cs., Schwarcz

"Ezen a héten próbáljuk mindazt gyakorolni, ami februárban a mostoha időjárás miatt elmaradt – mondta Garamvölgyi Lajos, a Békéscsaba vezetőedzője. – Napi két edzést tartok a csapatnak, elsősorban technikai és taktikai gyakorlatokat végzünk. A jövő héten visszatérünk a bajnoki menetrendre, és igyekszünk ráhangolódni az alapszakasz záró fordulójára, a Debrecen elleni kilencven percre.”
Szerdán a csapat egyik része Lökösházára utazott, a másik fele a Kórház utcában a Gádorossal meccselt. A lökösházi kirándulás amolyan hírverő mérkőzés volt, a meccsre még januárban ígérkeztek el a lila-fehérek.

Lökösháza–Békéscsabai Előre FC 0–11 (0–8)
Lökösháza, 300 néző. V: Stír
BÉKÉSCSABA: Fekete – Fehér Zs., Grujics, Udvari – Kovács N., Schindler (Szilveszter), Bánföldi, Megyesi (Bujáki) – Tóth Gy., Gavrilovics (Hoffmann), Miculescu
G: Tóth Gy. (5), Miculescu (2), Grujics, Gavrilovics, Szilveszter, Kovács N.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik