Edzőmérkőzések - Kimaradt csabai helyzetek

Tudósítóinktól TudósítóinktólTudósítóinktól Tudósítóinktól
Vágólapra másolva!
2003.03.29. 20:48
Címkék
Szerdán még keseregtek a békéscsabaiak, hogy nem találnak megfelelő edzőpartnert a kéthetes bajnoki szünetre, csütörtökre azonban kiderült, hogy az UT Arad várva várt szerb vendégei mégsem tudnak Romániába utazni, így aztán a csabaiak és a románok gyorsan megegyeztek egy felkészülési meccsben. A lila-fehéreknél Megyesi László, Bujáki József, Vincze Zoltán, Zseljko Gavrilovics és Lapsánszki Tamás kisebb sérüléssel bajlódik, így nem léphetett pályára az első ligás román együttes ellen.
Az első negyedóra kiegyenlített játéka után átvette az irányítást a télen több poszton megerősített aradi csapat. Az erőteljesebb vendégek mezőnyfölénybe kerültek, a félidő hajrájában sorra rúgták a szögleteket, de két ígéretes helyzetet is elrontottak. Szünet után a cserék is lehetőséget kaptak mindkét oldalon, ebben az időszakban a lila-fehérek is veszélyeztettek, majd néhány kemény összecsapás után paprikássá vált a hangulat. Dusko Grujics jól eltalált lövése után a felső lécen csattant a labda, majd Bánföldi Zoltán és Hoffmann Richárd veszélyeztette a látogatók kapuját. Küzdelmes mérkőzést vívott a két gárda, a játékon azonban érződött, hogy mindkét együttes az alsóházhoz tartozik hazája bajnokságában.,,Szerencsénk, hogy a bajnoki szünetben egy jó ellenféllel mérkőzhettünk – mondta Garamvölgyi Lajos, a csabaiak vezetőedzője. – A küzdelmes találkozón nem kaptunk gólt, ami pozitívum, viszont nem sikerült a kapuba találnunk, s ennek persze nem örülök.”A bajnoki ritmust tartva nemzetközi mérkőzést vívott szombaton a DVSC-MegaForce együttese is, amely az egykor szebb napokat látott szlovák 1. FC Kosice gárdáját fogadta. A hazaiak igencsak tartalékosan léptek pályára, hiszen Szekeres Tamás és Böőr Zoltán az A-válogatottal, Balogh János és Máté Péter pedig az olimpiai együttessel Lengyelországban tartózkodott, míg Bajzát Péter, Éger László, Sándor Tamás és Sandro Tomic játékáról sérülés miatt kellett lemondania Szentes Lázár vezetőedzőnek.A vendéglátók a találkozó nagy részében fölényben futballoztak, ám a gólokkal adósak maradtak. "A helyzeteinket megint megteremtettük, de egy kivételével ki is hagytuk őket – bosszankodott a találkozót követően Szentes Lázár. – A meccsnél talán csak a pálya talaja volt keményebb. Kissé furcsálltam, hogy a kassaiak milyen látványosan húzták az időt, ez barátságos mérkőzéseken nem szokás. Sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk, már csak azért is, mert a szlovákok összesen kétszer jutottak el a kapunkig, igaz, kevés lehetőségeik egyikét kihasználták.” Békéscsabai Előre FC–UT Arad (román) 0-0
Békéscsaba, 200 néző. V: Szabó II S.
BÉKÉSCSABA: Fekete (Matkó) - Schindler (Szeverényi), Grujics, Fehér (Czipó P.), Udvari (Valentényi) – Kovács N. (Brlázs), Bánföldi, Tóth Gy. (Szabó S.), Szilveszter (Futaki) – Miculescu (Hoffmann), Keresztúri (Szoboszlai)

DVSC MegaForce–1. FC Kosice (szlovák ) 1–1 (0–0)
Debrecen, 800 néző. V: Szabó J.
DVSC: Papp T. – Kiss Z. (Szabó J.), Flávio Pim, Hanák, Selymes – Dombi (Belényesi) Bernáth (Millinkhoffer), Vincze G., Sketiani – Sumudica (Andorka), Ilie (Dávid Z.)
A DVSC gólját Dávid Zoltán, a Kosice találatát Kulik szerezte.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik