Dajka László sikeres hétvégéje

A mérkőzésről tudósított: UGRÓCZKY KÁROLYA mérkőzésről tudósított: UGRÓCZKY KÁROLY
Vágólapra másolva!
2003.03.30. 21:28
Címkék
GÓLSZERZÔ
Filó T. a 66. percben három remek csel után balról, tíz méterről a kapu bal oldalába lőtt (1–0)

SÁRGA LAP
Török S. (feldobta magát) a 10., Kőrösi (letalpalta Vöröst) a 37., Horváth Cs. (buktatta Sátorit) a 86. percben

SZÖGLETARÁNY: 8:6 (2:3)
A mérkőzés előtt sokan gratuláltak
Dajka Lászlónak, a BKV Előre trénerének a magyar válogatott lengyelországi pontszerzéséhez – mint ismeretes, a szakember a válogatottnál pályaedzőként tevékenykedik. Lassú iramban indult a játék, a hazai gárda volt egy picivel kezdeményezőbb. A büki együttes Bausz Róbert és Liviu Bonchis révén veszélyeztetett. A küzdőszellemre egyik oldalon sem lehetett panasz, de a színvonal nem volt kielégítő. A félidő hajrája a vendégeké volt, de gól nem született. A szünetben Dajka lecserélte a gyengélkedő Török Sándort, és helyette Nebojsza Ruzsicsot küldte a pályára. Lényegesen gyorsabb lett ezzel a hazaiak játéka. A cserejátékos azonnal helyzetbe is került, de elhibázta a lehetőséget. Az 55. percben a vendégek játékosa, Varga Krisztián olyan szerencsétlenül esett el, hogy kiugrott a könyöke, a sérültet az Előre orvosa részesítette elsősegélyben. A hazaiak valamivel bátrabban játszottak, és a 66. percben Filó Tamás remek találatával megszerezték a vezetést. Tovább rohamozott az Előre, a 74. percben Mészáros Norbert a felezővonaltól indulva egyedül húzott kapura – eldönthette volna a találkozót, de elhibázta a lehetőséget.
A hátrányban lévő büki együttes többet próbálkozott, de a befejezések nem sikerültek. A közlekedési csapat fölénye állandósult, amit jelzett az egymás után rúgott hat szöglet is. Összességében a vendégcsapat játéka csalódást okozott, így a hazaiak győzelme megérdemelt.

Mestermérleg
Dajka László: – Egy szervezett és jó csapatot sikerült legyőznünk. A ziccerek alapján úgy érzem, megérdemelten nyertünk.
Mihalecz István: – "Langyos” felfogásban kezdtük a játékot. Később hiába próbálkoztunk, ahogyan ilyenkor lenni szokott, semmi sem sikerült. A hazaiak megérdemelten szerezték meg a három pontot.

Rendőrök védték Diósgyőrben a bírókat

Doros László


Félelmetes látványt nyújtott szombat délután, nem sokkal fél öt után a diósgyőri stadion: húsz-harminc fanatikus nem tudta tovább türtőztetni magát, egymás után ugráltak át a kerítésen, és indultak a játékvezető felé. Világi Balázs partjelzőivel, valamint a pápai labdarúgókkal együtt az öltözőben keresett menedéket. Jelzi a piros-fehér szimpatizánsok lelkiállapotát, hogy egyikük még Pajkos Jánosnak, a Diósgyőr vezetőedzőjének is nekiment, és nagyot taszított az egyébként korántsem nádszálvékony tréneren. Végül hatott a hazai játékosok, valamint a biztonsági emberek kérlelése, valamelyest megnyugodtak a kedélyek, és tízperces szünet után folytatódhatott a mérkőzés.
Az indulatok amúgy akkor szabadultak el, amikor az amúgy sokszor tévedő Világi felmutatta a piros lapot Ulveczki Zoltánnak. Tény, hogy a játékos a felezővonal környékén felvágta Lászka Balázst, de ilyen eset több is előfordul egy-egy mérkőzésen.
Az újabb botránynak súlyos következményei lehetnek – ami a legkevésbé sem hiányzott a túlélésért küzdő DVTK-nak –; akár még a pályát is betilthatják, hiszen az összecsapást követően rendőri segítségre volt szükség a játékvezető trió kimenekítéséhez…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik