Tüntetés Bozsik Péter mellett

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2003.05.04. 00:07
Címkék
Egy év alatt hatalmasat fordult a világ Zalaegerszegen. A bajnok messze a várakozások alatt teljesít ebben az idényben, a ZTE Rt. igazgatósága pedig napokkal korábban kinyilvánította, hogy Bozsik Péter vezetőedző lejáró szerződését nem hosszabbítják meg.
A döntés nem nyerte el az egerszegi szimpatizánsok egyetértését, akik a következő szöveget írták a kerítésre kifeszített drapériára: "Bozsik maradjon az edző! Mondjon le Dodó! Új elnökséget a ZTE Rt.-be!” Vagyis a B-közép megtalálta a klub elnökét, Lang Józsefet (az ő beceneve Dodó), a vezetőedzőt, Bozsik Pétert pedig éltette (azért a tisztánlátás érdekében azt is meg kell jegyezni, hogy amikor kiderült, a kék-fehérek nem jutnak be a felsőházi rájátszásba, akkor a most éltetett szakember távozását követelték a drukkerek – változnak az idők, változnak a vélemények…).
A Békéscsaba együttese ebben a fordulóban esélyt kapott arra, hogy két közvetlen riválisával a Dunaferr-rel és a Kispesttel szemben előnyt szerezzen a bentmaradásért vívott küzdelemben, ám a feladat nem tűnt egyszerűnek. Főleg úgy, hogy Kenesei Krisztián gólt szerzett, ám a kétségtelenül szép egyéni megmozduláson kívül sokkal több jót nem lehetett a játékrész első feléről feljegyezni. Az egerszegi kapusnak, Bardi Gábornak hosszú ideig védenivalója sem akadt, de azt érezni lehetett, hogy előbb-utóbb az egyik csabai kiugrás helyzetet is hoz majd. Így is lett, ám Hoffmann Richárd hiába sprintelhetett egyedül a ZTE kapuja felé, elhibázta a ziccert, mint ahogy néhány perccel később Tóth György sem tudta gólra váltani Cseke László remek passzát. A szünet után ritkán látható góllal növelte előnyét a ZTE: a találatot Egressy Gábor jegyezte – ez még nem okozott meglepetést –, ami nem volt mindennaposnak mondható, az az volt, hogy a gólpassz a játékvezető, Bede Ferenc nevéhez fűződik. Történt, hogy egy békéscsabai felszabadító rúgás után a labda a bíró derekát találta telibe, onnan a labda Egressy felé pattant, a zalai támadó pedig nem hibázott (a békéscsabai kispad reakcióját ezúttal inkább nem részleteznénk…).
Egy remek mozdulat: Kenesei Krisztián jobbal küldte a labdát a békéscsabai kapuba
Egy remek mozdulat: Kenesei Krisztián jobbal küldte a labdát a békéscsabai kapuba
Egy remek mozdulat: Kenesei Krisztián jobbal küldte a labdát a békéscsabai kapuba
Ezt követően egy perc alatt kétszer is szépíthetett volna a vendégegyüttes, ám a helyzetek kimaradtak, a ZTE pedig pillanatokkal később háromgólosra növelte az előnyét. Ezekben a percekben egyébként már nem az első félidőben látott szerkezetben futballozott a Békéscsaba – akkor 4-4-2-es hadrendben próbálkoztak a lila-fehérek –, ugyanis Keresztúri András lett az egyedüli támadó, Hoffmann Richárd és Tóth György pedig mögüle, míg Kovács Norbert, Bánföldi Zoltán és Vincze Zoltán a középpályássor előtti területről indult. Ekkorra azonban már eldőlt a három pont sorsa, legfeljebb az lehetett a kérdés, hogy a tavalyi bajnok növelni tudja az előnyét, avagy szépít a Békéscsaba.
Végül maradt a 3–0, vagyis a ZTE megőrizte a hetedik helyét a táblázaton, a Békéscsaba helyzete pedig cseppet sem javult a bentmaradásért vívott harcban.

Percről percre

Fény és árnyék

Egyre inkább olyan lesz a ZTE stadionja, amilyet egy bajnokcsapat megérdemel. Ezen a héten a két kapu mögötti lelátórészre szerelték fel a műanyag székeket, így most ideális esetben már kilencezren szurkolhatnak ülve a kék-fehéreknek. A következô lépés talán az lehet, hogy a székekkel felszerelt lelátórészeket befedik, s késôbb eredményjelzô tábla is kerül az egerszegi stadionba.

Ha a tavalyi bajnoki évben „csak” nyolcezren voltak a Zalaegerszeg hazai mecscsein, akkor bizony már egymást kérdezgették a drukkerek: „Miért vagyunk ilyen kevesen?!” Nos, a Békéscsaba elleni bajnoki találkozón talán jóindulattal lehettek kétezren, és ilyen kevés szurkolóra talán a legöregebb zalai szimpatizánsok sem emlékeznek. Ám az is igaz, a csapat ezúttal nem a bajnoki címért versenyez…
3. perc: Tóth György a jobb oldalon addig forgolódott, míg sarokkal középre adta a labdát. Hoffmann robogott az akcióval, de amikor lőtt volna, akkor elcsúszott, s így odalett a lehetőség.
8. perc: Kenesei labdáját Nagy Lajos középről, ügyesen pörgette a jobbösszekötő helyéről kilépő Egressy elé, a csatár azonban mintegy hét méterről gyengén a bal alsó sarok mellé lőtt.
9. perc: Ljubojevics középen Kenesei elé passzolt, az egerszegi támadó kapura fordult, majd 17 méterről, jobbal a jobb kapufa töve mellett a hálóba bombázta a labdát.
1–0
16. perc: Szamosi robogott a bal oldalon, a középen álló Keneseihez játszott, ő a visszapörgetett a felfutó védő elé, de Fekete Róbert jó ütemben lépett ki kapujából és mentett.
32. perc: Kenesei, Molnár Balázs, Kenesei kényszerítőzés után a csatár 17 méterről elegáns mozdulattal ívelt a békéscsabai kapura, de célt tévesztett, hiszen a labda legalább egy méterrel a felső léc felett hagyta el a játékteret.
33. perc: Hoffmann egyedül vezethette a labdát a kapura, majd óriási helyzetben, mintegy tíz méterről, ballal lőtt, de Bardi jó ütemben lépett ki, és róla a mezőnybe vágódott a labda.
36. perc: Cseke gondolt egyet és megiramodott a bal oldalon. A tizenhatoson belül az alapvonalig jutott, jól gurított viszsza, ám a középen teljesen üresen maradt Tóth György ahelyett, hogy a hálóba rúgta volna a labdát, pontatlanul célzott és ezzel lehetőséget adott az önfeláldozóan közbevetődő zalai védőknek arra, hogy megmentsék kapujukat a góltól.
47. perc: Kenesei cselezgetett a bal oldalon, majd a kapu elé passzolt, és bár csatár nem volt a közelben, Fehér Zsolt mégis megpróbált gyorsan felszabadítani, és majdnem a saját kapujába rúgta a labdát…
50. perc: Bánföldi a saját tizenhatosánál indítani akart, balszerencséjére a labda Bede játékvezető derekát találta el… Egressy elé pattant a labda, és azt a zalaegerszegi csatár néhány lépés után ballal a kapu bal oldalába lőtte.
2–0
55. perc: Kenesei a jobb oldalról ívelt középre szabadrúgásból, és a középen érkező Szabó Zoltán öt méterről jobbal a kapu bal oldalába segítette a labdát.
3–0
73. perc: Kocsárdi jobbról ívelt középre, Kenesei a hosszú oldalon érkezett, de az ötösről csukafejessel a jobb alsó sarok mellé juttatta a labdát.
81. perc: Miculescu 22 méterről lövésre szánta el magát, a jól eltalált labdát azonban Bardi szögletre ütötte.

Mestermérleg

Bozsik Péter a Zalaegerszeg vezetőedzője:

Jól szervezett és jól játszó csapatot győztünk le, véleményem szerint elsősorban azzal, hogy nálunk vannak a nagyobb játékosegyéniségek.

Supka Attila a Békéscsaba vezetőedzője:
Kikaptunk, és mégis azt mondhatom, akár döntetlen is lehetett volna a találkozó. Szerencsénk sem volt, a második gólt igazán peches eset előzte meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik