A Debrecené a legalacsonyabb UEFA-értékszám

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2003.12.11. 21:38
Címkék
Függetlenül az UEFA-kupa második fordulójában az utolsó  halasztott  párharc kimenetelétől (az izraeli Maccabi Haifa a spanyol Valenciával meccselt csütörtök este Rotterdamban), a tavaszra állva maradó 32 együttes közül a magyar bronzérmes Debrecené a legalacsonyabb UEFA-értékszám, és a még versenyben lévő alakulatok sorában a stadionok befogadóképességét, illetve a klubok költségvetését figyelembe véve is alighanem a hajdúsági egylet az utolsó. Mellesleg nem Tottinak, Shearernek, Owennek hívják a brigád "arcát&
E cikk további részében az UEFA-kupa-sorsolás előtti véleményeket olvashatják. A sorsolás eredményét A harmadik forduló eredményei című összeállításunkban találják. E cikk további részében az UEFA-kupa-sorsolás előtti véleményeket olvashatják. A sorsolás eredményét A harmadik forduló eredményei című összeállításunkban találják.

Szükség lesz a Loki és a csapatkapitány, Böôr Zoltán (jobbra) lendületes futballjára (fotó: Meggyesi Bálint)
Szükség lesz a Loki és a csapatkapitány, Böôr Zoltán (jobbra) lendületes futballjára (fotó: Meggyesi Bálint)
Szükség lesz a Loki és a csapatkapitány, Böôr Zoltán (jobbra) lendületes futballjára (fotó: Meggyesi Bálint)
Tények, ami miatt vélhetően a 16 kiemelt közül jó néhány csapat vezetői szeretnék, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség nyoni központjában ma 13 órakor kezdődő sorsoláson (a Bajnokok Ligája párosításának ceremóniája délben indul) a Lokit sodorja együttese útjába a sors – bár az aligha hihető, hogy egy amúgy futballtörténelmet író közép-kelet-európai kiscsapat becenevével tisztában lennének a svájci városba érkező elitgárdák képviselői.
Persze ha nekik lehet kívánságuk, miért ne lehetne a másik félnek is?

– Csak arról beszélhetek, én kinek örülnék, bár épp böngésztem a lehetséges ellenfelek listáját, szóval elsőre amondó vagyok, jöjjön, akit utunkba állít a sors – mondta Szilágyi Sándor, a debreceniek ügyvezetője, aki a nyoni sorsoláson képviseli a DVSC-t. – Előttem a tizenhat kiemelt csapat neve, nem is tudom…
– A PAOK elleni továbbjutást követő pezsgőzés alatt még volt favoritja.
– Emlékszem, a Bayernt és a Liverpoolt említettem. Csakhogy a németek végül továbbjutottak a Bajnokok Ligájában, szóval őket már hiába várnánk.
– A németekkel járt volna anyagilag a legjobban az rt. Azután miként fest a kívánságlista?
– Olasz, francia, angol, spanyol a sorrend. De most, hogy erről beszélünk, eszembe jutott valami. Bordeaux…
– Még egyszer?

Az UEFA-kupa mezônye

Biztos kiemeltek: Parma, Roma, (olaszok), Barcelona, Mallorca (spanyolok), Liverpool, Newcastle United (angolok), Bordeaux, (francia)
A BL-bôl érkeztek: Besiktas, Galatasaray (törökök), Internazionale (olasz) PSV Eindhoven (holland), FC Bruges (belga), Celtic (skót), Panathinaikosz (görög), Olympique Marseille (francia)
Nem kiemeltek: Auxerre, Sochaux (franciák), Rosenborg, Valerenga (norvégok), Genclerbirligi, Gaziantepspor (törökök), Szpartak Moszkva (orosz), Villarreal (spanyol), Perugia (olasz), Benfica (portugál), Bröndby IF (dán), Levszki Szófia (bolgár), Teplice (cseh), Dnipro (ukrán), Groclin Grodzisk (lengyel), DVSC-MegaForce.
Ha a Maccabi Haifa–Valencia párharcból az izraeli csapat jut tovább, akkor a Rosenborg a kiemelt, spanyol siker esetén pedig a Valencia.
– Miért ne? A franciák az előbb említettek között vannak, ráadásul a lista elején, na és az sem mellékes, hogy ellenük mekkora sansszal mennénk harcba.
– Miért, mekkorával?
– Két éve, az ősszel találkozott egymással a két együttes ugyanebben a sorozatban, akkor a Bordeaux ment tovább hat négyes összesítéssel. Úgy vélem, a mi csapatunk erősödött az akkorihoz képest, a francia viszont nem. Elhagyta a klubot Dugarry, Pauleta…
– S ha nem a franciák?
– Akkor tényleg nagyágyú jöjjön, a Liverpool – az angolokhoz ragaszkodom – vagy a Barcelona!
– Debrecenbe?
– Ami jelen pillanatban biztos: a sorsoláson nyilatkoznunk kell az UEFA képviselőinek, amennyiben időjárási vagy más okokból nem tudjuk a saját pályánkon megrendezni a mérkőzést, hova vinnénk az összecsapást.
– És?
– A Puskás Ferenc-stadiont nevezzük meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik