Egervári Sándor búcsúzik

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.05.03. 21:26
Címkék
"A vereség ellenére lőtávolban van mindenki."Az idézett mondat az MTK Budapest vezetőedzőjétől, Egervári Sándortól származik, a mondandója pedig a következő: bár szombaton a kék-fehér csapat hazai pályán 21-es vereséget szenvedett a Matáv Soprontól, a bajnoki címvédő mestere továbbra is lát esélyt arra, hogy csapata kiharcolja a nemzetközi kupaszereplés jogát.
Igaz, az már most kijelenthető, akár sikerrel jár az MTK együttese, akár nem, az új bajnoki évnek már nem Egervári Sándorral a kispadon vág neki a fővárosi egylet. Meglehet, vannak, akiket meglep a hír, ám a jól informált szurkolók már hónapok óta arról beszélnek, az elmúlt öt évben három bajnoki címet szerző szakember – ebből kettőt éppen az MTK-val ünnepelt – a szerződésének lejárta után, azaz nyáron távozik. Az sem elképzelhetetlen, hogy külföldön folytatja, mint ahogyan a zuhanyhíradó szerint a Hungária körútra ismét Hollandiából érkezhet edző.
– A bennfentes MTK-szurkolók között már hetek óta beszédtéma az, hogy vajon ki lesz Egervári Sándor utódja az MTK kispadján. Valóban távozni készül?
– Igen… Az elmúlt héten beszéltem Fülöp Ferenc ügyvezető igazgatóval, valamint Garami József szakmai igazgatóval, és abban maradtunk, közösen mindent megteszünk a sikeres befejezéséért, ám a következő bajnoki évben már új szakmai vezető irányítja az MTK csapatát – mondta Egervári Sándor. – Büszkén mondhatom, amióta edző vagyok, mindig kitöltöttem a szerződésem, és a meglévő nehézségeink ellenére csakis arra törekszem, hogy a hátralévő fordulókban a maximumot hozzam ki a játékosokból.
– Azért az elég nehezen hihető, hogy csak az elmúlt héten tudta meg, a klubvezetők más szakemberre számítanak.
– Természetesen nyitott szemmel járok, nem ért váratlanul a legutóbbi beszélgetés, mégis azt mondom, az elmúlt időszakban egyetlen nap sem múlt el úgy, hogy ne a jelenlegi feladatomra koncentráltam volna. Az őszi idényt követően komoly változások történtek a játékoskeretünkben, válogatott szintű labdarúgók távoztak tőlünk, de ennek ellenére még mindig van esélyünk arra, hogy a céljainkat elérjük.
– Aligha kell attól tartania, hogy nem talál csapatot magának…
– Jelenleg mindenki a bajnokság hajrájára koncentrál, ez érthető, ám ott, ahol előremutató terveket szőnek, ott az ember szívesen vállal feladatot. Bízom abban, hogy nyártól ilyen közösségben tudok majd dolgozni.
– Elképzelhetőnek tartja, hogy lesz olyan, jelenleg az MTK-nál szereplő labdarúgó, aki követi az új munkahelyére?
– Ennek van realitása, de az is elképzelhető, hogy esetleg olyan futballistával is újra együtt dolgozhatok majd, akivel korábban már voltak közös sikereink…


Szavazás

Ki nyeri a magyar bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!


Szavazás

Ki játszik osztályozót?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik