Debrecenben jó lesz játszani

Tudósítóinktól TudósítóinktólTudósítóinktól Tudósítóinktól
Vágólapra másolva!
2004.07.31. 22:13
Címkék
Igazi nagyüzem volt szombaton, az élvonalbeli együttesek többsége pályára lépett. Ami érdekesség: Horváth Ferenc talán visszatér Újpestre, illetve az, hogy a diósgyőri, Kiprich József-féle labdarúgócsapat első előkészületi mérkőzését játszotta.
Eddig 2800-an váltották meg bérletüket Debrecenben, az érdeklődők hétfőn és kedden a klub irodájában még hozzájuthatnak a szezonbelépőhöz. A csapat főpróbájának számító szombati előkészületi mérkőzésen a román Universitatea Cluj ellen a Lokiban pályára lépett Komlósi Ádám is: az MTK-ból érkező ötszörös válogatott védő 2006 végéig kötelezte el magát a DVSC-hez. Egy tehetséges 19 éves román fiatalember is bemutatkozott a piros-fehérek soraiban, Vasile Prodan a kolozsvári sportiskolában nevelkedett, és fél évig a Dinamo Bucurestiben, majd ugyanennyi ideig a Gloria Bistritánál játszott kölcsönben, sorsáról hétfőn döntenek a vezetők. Szilágyi Sándor, a DVSC Futball Szervező Rt. ügyvezetője elmondta, hogy Takács Tamás, Virág Aladár, Belényesi Miklós és Müller Zsolt valószínűleg - kölcsönben - Diósgyőrött folytatja a pályafutását.

Illés Bélától várják a győztes gólokat

Kiss Zoltán (balra), a DVSC középpályása a kolozsváriak ellen mérhette fel: hol is tart a felkészülésben (Fotó: Czeglédi Zsolt)
Kiss Zoltán (balra), a DVSC középpályása a kolozsváriak ellen mérhette fel: hol is tart a felkészülésben (Fotó: Czeglédi Zsolt)
Kiss Zoltán (balra), a DVSC középpályása a kolozsváriak ellen mérhette fel: hol is tart a felkészülésben (Fotó: Czeglédi Zsolt)
A szombati bajnoki főpróbán az MTK Budapest szurkolóinak nem kellett attól tartaniuk, ami szerdán bekövetkezett: akkor az aktuális ellenfél, a Nyíregyháza busza elromlott, és a mérkőzés csak 80 perces késéssel kezdődhetett, ám a közlekedésieknek nem kellett autóbusszal érkezniük az összecsapásra, lévén saját pályájukat mindössze egy út választja el a Hidegkuti-stadiontól. Amikor az összecsapás második percében Füzi Ákos szabadrúgásból a hazaiakat juttatta előnyhöz, még aligha gondolta bárki is, hogy ez lesz a mérkőzés egyetlen találata. Pedig így történt, az élvonalbeli egylet főként a második részben jó néhány gólszerzési lehetőséget elügyetlenkedett, Czvitkovics Péter még büntetőből sem volt képes a vendég BKV Előre hálójába találni.
A Hungária körúti találkozót megtekintő Dajka László, a Matáv-Sopron edzője - a soproniak lesznek az első fordulóban az MTK ellenfelei a bajnoki nyitányon - azzal szembesülhetett, hogy bizony egy hét múlva Garami József együttesében csak kinevezett támadók lehetnek ott az első fordulóban, lévén Welton Silva eltiltását tölti, Lengyel Roland a pénteki edzésen részleges izomszakadást szenvedett, és így alighanem a Szombathelyről visszatérő Illés Bélára vár a feladat, hogy csatárként próbálja majd bevenni a Matáv kapuját. Ami hír még a kék-fehéreknél: augusztus 4-én szurkolói ankétot tart az MTK a Laki Adolf utcai iskolában. ---- Kánikulában lépett pályára az első osztályba két esztendő után ismét visszakerült Vasas, de az angyalföldi csapat játékosai bizony nem csak a meleg miatt izzadtak meg. A Kecskemét időnként agresszív, kemény harcmodora sehogyan sem ízlett a Vasas futballistáinak, emiatt az első félidőben még helyzetet sem igen tudtak kialakítani. De a piros-kék drukkerek nem ezért idegeskedtek elsősorban: megsérült ugyanis a csapat két "játszó" labdarúgója, Schultz Levente és a brazil Da Silva. Mindkettőjüket le kellett cserélni, ráadásul Schultzot a Sportkórházba vitték, hogy megröntgenezzék a szárkapocscsontját. A második félidőben aztán Ferenczi István tizenegyesből, Rósa Henrik pedig egy akció végén vette be a Kecskemét kapuját. Eközben a lelátón arról beszéltek a drukkerek, hogy bizony szükség lesz a Honvédtól nemrég igazolt Horváth Péter játékára, akinek a jövő héten rendeződhet a sorsa, és ugyancsak örülnének, ha a Ferencvárostól sikerülne szerződtetni Sowunmi Thomast. A Vasas jövő héten szerdán 17 órakor a III. Kerület csapatát fogadja, csütörtökön 18 órakor a Fáy utcában szurkolói ankétot rendeznek, majd szombaton Kaposvárott újra az első osztályban szerepelhet a korábbi hatszoros bajnok.
S ha már néhány sorral feljebb sérülésről volt szó…
A Lombard Pápa FC-ben futballozó Tüske Rolandnak elszakadt a térdszalagja, csütörtökön összevarrták a sérült szalagot, begipszelték a térdét. A mozgékony csatár két hónapig biztosan nem léphet pályára. Daniel Usvát combját megrúgták, emiatt pihent, Simeon Stevica pedig a lágyékát fájlalja, ellenben az osztrák Christian Banovits felépült, és bekapcsolódott az edzésmunkába. A 22 éves, tízszeres osztrák utánpótlás-válogatott védő, Richard Niederbacher a második labdarúgó a sógoroktól, aki a magyar élvonalban szerepelhet.
Tóth Bálint szakmai igazgató fejében lassan összeáll a leendő kezdőcsapat, úgy tűnik, már csak két-három poszton nem döntött a szakvezető.
Pénteken délután még úgy volt, hogy a Diósgyőr közös csapata lép pályára szombaton Kazincbarcikán, ám szombat reggelre változott a helyzet: a Détári Lajos által ternírozott keret tagjai úgy döntöttek, hogy közülük senki sem vállalkozik a túrára, így ők Miskolcon edzésen vettek részt. A szomszédos Kazincbarcikára Kiprich József legénysége utazott, amely pillanatnyilag összesen tizennégy tagot számlál. Biztosra vehető egyébként, hogy a DVTK nem kér halasztást az első fordulóra kisorsolt mérkőzésre, ugyanis a pápaiak már szállást is foglaltak Kazincbarcikán, arról nem beszélve, hogy egy nyolc napon belül beadott kérelemhez egymillió forintos összeget is csatolni kellene…

Egy rutinos csatár visszatérhet Újpestre

És a csattanó: információink szerint Újpesten felmerült, hogy a klub leigazolná Horváth Ferencet. A 32-szeres válogatott csatár két évvel ezelőtt már egyszer szerepelt a lila-fehéreknél. Értesülésünket Salló István, az Újpest ügyvezető igazgatója és Horváth Ferenc sem kívánta kommentálni - erről bővebben holnapi számunkban olvashatnak. ---- Lombard Pápa FC-Bodajk 4-0 (3-0)
Pápa, 800 néző. V: Horváth A.
LOMBARD: Szép (Tóth I.) - Radics (Kincses), Szekér (Farkas V.), Farkas A. (Juhász T.), Róth (Orovecz) - Vörös (Katona), Lászka (Szűcs M.), Kovács P. (Kvasz), Somfalvi (Tóth Cs.) - Medved (Babics), Germán (Császár)
BODAJK: Kovács Z. (Kozma) - Miklósfalvi, Lipcsei R., Kovács J., Janta (Sinka) - Pleván, Merczel (Sütő), Ribi, Homonyik (Ladóczky) - Kecskés, Sipos
G: Medved (2), Róth, Germán.

DVSC MegaForce-SC Universitatea Cluj (román) 3-2 (1-1)
Debrecen, 3000 néző. V: Sápi
DVSC: Csernyánszki - Bernáth (Andorka), Éger, Hegedűs (Komlósi), Nikolov - Madar Cs. (Dombi), Kiss Z. (Máté), Sándor T., Halmosi - Sitku (Leonardo), Bogdanovics (Prodan)
G: Sándor T., Halmosi (11-esből), Leonardo, ill. Codreanu, Goga

Dombóvár-Újpest 0-5 (0-4)
Dombóvár, 700 néző V: Kiss I.,
Újpest: llyés - Bergmann, Nagy G., Lettrich, Gaál - Kőhalmi, Vermes, Bükszegi, Bozori - Feczesin, Rajczi (Kovács P.)
G: Rajczi (3), Bozori, Feczesin

MTK Budapest-BKV Előre 1-0 (1-0)
Hidegkuti-stadion, 200 néző. V: Kömpf
MTK: Végh Z. - Balogh B., Lambulics, Juhász R., Füzi Á. - Halmai, Jezdimirovics (Horváth L.) - Bori (Czvitkovics), Kanta J. (Bori), Kanta Sz. (Rednic) - Illés
BKV ELÔRE: Szerovai - Jakab, Kaszás, Varga A. (Szirtesei), Ruppert - Sándor L., Kovács A., Busa (Freud), Werle (Nemecsek) - Simon A. (Béres Z.), Török (Sidó)
G: Füzi Á.

MTK Budapest-REAC 0-2 (0-1)
Bolyai-pálya, 100 néző. V: Vámos
MTK: Szántai - Rodenbücher, Csengő (Benke), Elek (Telegdy), Pollák - Ruzicska (Kemon), Zabos, Hegedűs, Németh N. - Hegyesi (Hauser), W. Silva.
REAC: Farkas - Dinka, Virág, Vati, Horváth T. (Mihályi) - Cseri, Felföldi, Kovács P. (Kapcsos), Nyerges - Havrán, Kocsis.
G: Vati, Havrán

Bp. Vasas-Kecskemét 2-0 (0-0)
Illovszky-stadion, 500 néző. V: Jármer
VASAS: Posza - Molnár T. (Kollár), Vass Zs. (Győri), Baranyai T. (Plókai), Filó A. - Rósa H., Rada, Kovrig (Ködöböcz), Schultz (Gaál L.) - Ferenczi, da Silva (Bardi)
KECSKEMÉT: Tóth J. - Babos, Zahorecz, Barna, Farkas I. - Domokos (Nyúl), Burzi (Mojzes), Pandúr (Kurucsai), Sallai (Tóth I.) - Ulrich (Anka), Kiss P. (Balla M.)
G: Ferenczi (11-esből), Rósa H.

ZTE-Matáv Sopron 1-0 (0-0)
Zalaegerszeg, 800 néző. V: Kepe
ZTE: Varga Z. - Babati (Kozmér), Sebők V., Csóka, Szamosi - Nagy L., Kaj, Józsi, Koplárovics - Sebők J., Gyánó (Waltner)
SOPRON: Molnár L. (Balogh J.) - Földvári, Debnár, Szekeres, Hanák (Fehér Z.) - Lazics (Pintér), Bagoly (Dudás), Bárányos (Sifter T.), Szabó O. (Balaskó) - Sira, Tóth M.
G: Waltner

Kazincbarcika-DVTK-BFC 2-0 (0-0)
Kazincbarcika, 400 néző. V: Bukovics
DVTK BFC: Takács T. - Hornyák, Vochin, Crnomarkovics, Virágh - Belényesi (Orlóczki), Papp (Bölöni), Müller, Radu - Popovics, Valilu (Villás)
G: Badalik, Dávid

Gyula-Békéscsaba 0-2 (0-0)
Gyula, 200 néző. V: Mihálik
BÉKÉSCSABA: Simunic - Paróczai (Ilics), Vilotics (Pribisalic), Grujics, Udvari - Simon (Brlázs, Ursz), Balogh J., Vasziljevics, Funk - Ursz (Hrkac), Miculescu
G: Miculescu (2 - egyet 11-esből)

Vésztő-Békéscsaba 2-5 (1-2)
Vésztő, 400 néző. V: Rácz A.
BÉKÉSCSABA: Fekete - Schindler, Grúz (Kovács N.), Rubint, Bujáki - Lázok (Bozovics), Pozsár (Szeverényi), Onhaus - Tóth Gy., Kulacsik, Potemkin (Hoffmann).
G: Szántó, Bakos ill. Potemkin (2), Bozovics, Kulacsik, Rubint

Nyíregyháza-Mezőkövesd 6-2 (3-2)
Nyíregyháza, 300 néző. V: Veres L.
NYÍREGYHÁZA: Németh V. - Hegedűs, Szatke (Princeton), Ambrusz, Pintér - Turóczi (Laskai), Némedi, Csillag, Bánka - Lehoczki, Rob (Nikolic).
G: Rob (2), Turóczi (2), Némedi (11-esből), Lehoczki, ill. Kasza, Varga Z.

Mándok-Nyíregyháza 1-10 (0-6)
Mándok, 600 néző. V: Ésik
NYÍREGYHÁZA: Balogh Z. - Tóth Sz. (Cipf), Princeton, Mező, Illés Gy. - Ignácz, Laskai, Miskolczi, Kozma J. - Popan, Nikolic (Simon G.).
G: Kozma Zs. ill. Popan (4), Laskai (2), Kozma J. (2), Nikolic, Ignácz

Baja-Videoton 1- 7 (0-3)
Baja, 200 néző. V: Kovács
VIDEOTON: Sebők Zs. - Kriston (Tereánszki-Tóth), Kuttor (Horváth G.), Koller, Kovács H. - Györök (Nagy D.), Zöld Z. (Lattenstein), Szalai T. (Vincze Z.), Szabó T. (Halgas) - Csordás Cs. (Hercegfalvi), Magasföldi (Alomona)
G: Takács. ill. Hercegfalvi (2), Csordás Cs. Györök, Magasföldi, Koller, Halgas

PMFC-Belisce (horvát) 1-0 (1-0)
Pécs, 400 néző. V: Palanovics
PÉCS: Németh G. (Herbert) - Dienes, Szabados, Szekeres (Lőrinc) - Sipos (Erős G.), Berdó (Lantos), Pavicsevics, Kóczián, Kulcsár (Károlyi S.) - Pest K. (Baumgartner), Montvai (Horváth Gy.)
G: Montvai

Kaposvölgye-Kaposvár 2-1 (1-1)
Nagyberki, 200 néző. V: Harangozó
KAPOSVÁR: Szűcs - Finta (Kovácsevics), Balassa (Nagypál), Petrók (Szili) - Farkas (Szakály), Bank (Vizdár), Máté (Andruskó), Tóth B. (Mező), Kardos (Huzmi) - Oláh (Egle), Jovánczai (Galgóczi, Laki).
G: Tolnai (2) ill. Jováczai

Vác-Budakalász 0-0
Vác, 50 néző. V: Hegedűs
VÁC: Borszéki - Zachar, Molnár Z., Makrai, Babó - Rusvay, Bánföldi, Andrási, Hajdu - Palásthy, Bari.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik