A csodatévő és a csalódott

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.09.16. 22:12
Címkék
Két csapat - két véglet. Két edző - két életérzés. Az élvonal újonc csapatai közül a Kaposvár remekel, a Rákóczi a múlt hét végén legyőzte a bajnok Ferencvárost, és az edző, Prukner László igazi sztár Somogy megyében, Debrecenben folytatódhat a menetelés. Budapest XIII. kerületében viszont a szomorúság az úr: a Vasas botladozik, és bizony a piros-kékek edzőjének, Tamási Zsoltnak van gondja elég, ráadásul Pápán egy nagyon nehéz meccs vár a csapatra. Rövid összeállításunkban próbáltuk megfejteni, mi a különbség a két újonc szereplése között.
A Kaposvár sikerének a titka a csapategység

A Kaposvár futballcsapata 16 év elteltével a nyáron jutott vissza a honi élvonalba, és öt forduló elteltével a táblázat nyolcadik helyén áll. Persze mondhatnánk azt is, messze még a bajnokság vége, és akár az is előfordulhat, hogy a Rákóczi FC sorozatban veszíti majd el az előzetesen kevesebbre taksált ellenfelekkel szemben a bajnoki meccseket. Ám ha így is lesz - de miért lenne így… -, akkor is elmondható, hogy az elmúlt csaknem másfél évben Prukner László irányítása alatt ütőképes csapattá formálódott a Kaposvár, és már eddig is többet adott a szurkolóinak, mint mondjuk az azt megelőző tíz évben öszszesen.
"A mi csapatunk az egyik legfiatalabb az első osztályban, játékosaink az élvonalban tehát rutintalanok, viszont igazi közösséget alkotnak, és ennek köszönhető a tavalyi feljutás kiharcolása, valamint az eddigi szereplés - adott magyarázatot a Kaposvár eddigi futballjára Prukner László. - A jelenlegi helyezésünkből éppúgy nem vonunk le messzemenő következtetést, mint ahogyan nem tettük a pápai vereségünk után. Ha megmarad a motiváltság, akkor nyugodtan vághatunk neki a tavaszi idénynek is. Vallom, hogy a sikert mindig nehezebb feldolgozni, mint a kudarcot, éppen ezért a hét első két napján túl kellett tenni magunkat a Fradi elleni győzelmen, és készülni a Debrecen elleni összecsapásra."

A Vasas botladozásának oka a hitehagyott futball

A Vasas a Kaposvárhoz hasonlóan az NB I B-ben töltötte az elmúlt évadot, ám ennek ellenére az előzetes esélylatolgatás során majd mindenki az Arany Ászok Liga-mezőny első felébe várta. Noha mindez még megvalósulhat, a Vasas eddigi szereplése elmarad a várakozástól, igaz, Tamási Zsolt vezetőedző bízik abban, a célkitűzésnek még így is megfelel majd a piros-kék egylet. Az biztos, hogy a Vasas azon kevés honi csapat egyike, ahol irigylésre méltóan rendezettek az anyagi viszonyok, ám hiába a biztos háttér, a pontok egyelőre meglehetősen szerényen gyűlnek…
"Úgy vágtunk neki a bajnokságnak, hogy a középmezőnyben, annak is lehetőleg az elején végzünk majd - értékelte az angyalföldi gárda eddigi szereplését Tamási Zsolt. - Az eddigi teljesítményünk csalódás, hiszen három-négy ponttal többet reméltünk a megszerzettnél, ám nem szabad elfelejteni: tavaly a nulláról kellett új csapatot építenünk, és most is idő kell az újonnan igazolt labdarúgók beépítéséhez. Valamenynyien tudjuk, hogy elsősorban a támadójátékunkon van javítanivaló, és egyáltalán nem lenne baj, ha nemcsak az edzéseken dolgoznánk kifogástalanul, hanem az elvégzett munka a meccseken is visszaköszönne. Az újonnan igazolt futballisták közül eddig csak Rósa Henrikkel vagyok maradéktalanul elégedett, de türelmes vagyok a többiekkel szemben. Azzal nem kívánok foglalkozni, hogy többen edzőváltásról suttognak velünk kapcsolatban, ugyanis vagyok olyan viszonyban a tulajdonossal és az ügyvezetővel, hogy minden felvetődő problémát korrektül megbeszélünk egymással."
A fiatal tréner azzal zárta a mondandóját, hogy reméli, szombaton Pápán fordul a kocka, és a Lombard ellen sikerrel szerepel majd a Vasas. "Nem a nevek futballoznak, a múlt nem számít, mindenkinek hétről hétre újra bizonyítania kell" - mondta az angyalföldi csapat szakvezetője.


Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik