Millwall: a Fradi nem érdemelt döntetlent

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2004.09.17. 12:13
Címkék
"Az addig észrevétlen Lipcsei lövésével a Ferencváros érdemtelenül harcolta ki a döntetlent" - szól a Millwall FC hivatalos honlapjának sommás értékelése a tegnap esti londoni találkozóról. Persze, savanyú az angol szőlő - a továbbjutást illetően a zöld-fehérek vannak előnyben, így nem csoda a házigazdák bánata.
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
A honlap dicséri a saját futballistáit, akik véleményük szerint magasan megérdemelték volna a győzelmét, de a magyarok "egyetlen kapura tartó lövésükkel" egyenlítettek. A szerző egyedül a remek védéseket bemutató Szűcs Lajost emeli ki a Ferencvárosból, s megjegyzi, hogy a szerb játékvezető túl szigorú volt, amikor nem adta meg Elliott gólját a 60. percben Lawrence kapustámadása miatt - a Vagnert szó szerint mellbevágó Muscatról nem tesznek említést. "Lipcsei magic", vagyis Lipcsei csodája, írja az ellenfél hivatalos honlapjánál lényegesen elfogulatlanabb uefa.com, az Európai Labdarúgó-szövetség oldala. Itt is megemlítik, hogy 0-0-nál a vendégek még nem fektettek hangsúlyt a támadásra, de kiemelik, hogy Wise gólja után ez megváltozott, s már a ferencvárosi csapatkapitány értékes egyenlítő találata előtt is említik Balog Zoltán helyzetét.

Az NSO ajánlja:

Fotógalériánk a két találkozóról:

A Millwal-FTC labdarúgó-mérkőzés legfontosabb jelenetei a Sport1-től: Letölthető videofájlok



Írásunk a mérkőzésről


Írásunk a mérkőzésről

Adatbank: Ferencváros
Adatbank: Újpest

UEFA-kupa 2004-2005

Az összes eredmény:
1. forduló
Selejtezők, 2. forduló
Selejtezők, 1. forduló

Az UEFA-kupa döntői
Ugyanezen az oldalon pár mondatban elintézik a Stuttgart újpesti győzelmét, szinte csak a gólszerzőket említik meg, s "természetesen" nem Kevin Kuranyi vagy Cacau nevét írják helytelenül, hanem Nagy Gáborét, akinek náluk Sabor a keresztneve. "Sokba került a győzelem" - kezdi beszámolóját a VfB hivatalos honlapja, Kuranyi súlyos térdsérülésére utalva. Matthias Sammer edző is inkább ezzel volt elfoglalva, élesen bírálva az újpestiek szerinte túlzottan kemény játékát, valamint a holland játékvezetőt, akinek ezt szerinte nem lett volna szabad megengednie. Philipp Lahm szerint is egyre durvábban játszottak a magyarok, s a bíró nem volt következetes a faultok megítélésében - a védő azt is megjegyzi, hogy ha nem játszanak agresszívebben, akkor a visszavágón is gondjaik lehetnek… (Érdekesség, hogy amikor a Stuttgart a Ferencvárossal játszott két éve, az akkori edző, Felix Magath is a mieink meglepően agresszív játékáról beszélt.) A honlap keiemli, hogy Nagy "Sabor" Gábor durván, hátulról szabálytalankodott Kuranyival, anélkül, hogy ezért a bíró figyelmeztette volna, s hogy egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia a támadónak - ma még egy újabb vizsgálat vár rá.

Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Erwin Staudt klubelnök is Kuranyi sérülése miatt kesereg, megjegyezve, hogy a csapat azért "bombajól" játszott. Cacau is reményének adott hangot, hogy a magyar-brazil származású csatár mielőbb felépül, s a meccsről megjegyzi, hogy a második félidőben a hazaiak megnehezítették a dolgukat, de nagyon örül a két góljának és a győzelemnek. "Nem vagyok csalódott, hogy csak csereként léphettem pályára - mondta a találkozó után Szabics Imre, a Stuttgart magyar támadója. - Örülök a sikernek, és remélem, hogy a visszavágón minden gond nélkül jutunk tovább a következő körbe." A dpa német hírügynökség szerint egyébként a volt szegedi és ferencvárosi csatár is azt mondta, hogy még nem játszott ilyen sportszerűtlen mérkőzést. Az Újpest edzője, Mészöly Géza mindehhez azt tette hozzá, hogy a mérkőzés sportszerű volt, de a stuttgartiak - köztük Szabics is - többször is gúnyosan beszóltak a magyaroknak.

Magáról a meccsről azt írja a VfB honlapja, hogy a Stuttgart teljesen megérdemelt nyert, az első félidőben tetszés szerint alakította ki helyzeteit, s az Újpest csak a második játékrészben tudott felnőni a feladathoz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik