Hansi Müller körülnézett

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.11.16. 21:21
Címkék
A közelmúltban történt - egész pontosan szeptember végén -, hogy az Újpest a VfB Stuttgarttal találkozott az UEFA-kupában.
Hansi Müller szívesen ad tanácsokat az újpesti futballvezéreknek
Hansi Müller szívesen ad tanácsokat az újpesti futballvezéreknek
Hansi Müller szívesen ad tanácsokat az újpesti futballvezéreknek
Hansi Müller szívesen ad tanácsokat az újpesti futballvezéreknek
Hansi Müller szívesen ad tanácsokat az újpesti futballvezéreknek
Hansi Müller szívesen ad tanácsokat az újpesti futballvezéreknek
A párharcból kettős győzelemmel a németek jutottak tovább (3-1 Budapesten, majd 5-0 Stuttgartban), ám a lila-fehér egylet főtulajdonosa, Muszbek Mihály mégis azt mondta csapata kiesését követően: "Az első és a legfontosabb az, hogy kiléphettünk a nemzetközi porondra."
Tudni kell, hogy az UEFA-kupa-szereplés egyfelől komoly anyagi hasznot hozott az Újpestnek (valamivel több mint kilencvenmillió forintot), valamint azt is remélhették az együttes tulajdonosai, elöljárói, hogy később majd szakmailag is gyarapodik a klub. Ez utóbbit arra alapozták, hogy Stuttgartban hosszasan tárgyaltak azzal a Hansi Müllerrel, aki 42-szer szerepelt a német válogatottban, tagja volt az 1980-ban Európa-bajnokságot, 1982-ben pedig vb-ezüstérmet nyerő Nationalelfnek, és a VfB igazgatóságának a tagjaként tekintette meg csapata Újpest elleni visszavágóját. A korábbi legendás labdarúgót az újpestiek sportigazgatónak szerették volna megnyerni, feladata a játékoskeret felügyelete, a futballisták eladásának és szerződtetésének a koordinálása lett volna…
Nos, úgy tűnik, Hansi Müller nem lesz Újpesten sportigazgató, ám a keddi megbeszélés alapján az is valószínűsíthető, hogy a lila-fehér alakulat a jövőben profitálhat majd a korábbi világsztár kapcsolatrendszeréből.

"Hansi Müller hétfőn érkezett Magyarországra, kedden találkozott Sallói Istvánnal, Mészöly Gézával és velem, megtekintette a létesítményt és az együttes tréningjét is - mondta a tárgyalások befejeztével Muszbek Mihály. - A megbeszélésünk fő témája természetesen az Újpest sportigazgatói állásának a betöltése volt, és örömmel mondhatom, az egykori remek középpályásnak tetszettek elgondolásaink. A leverkuseni modellt szeretnénk a Megyeri úton megvalósítani, és noha Hansi Müller a véleményem szerint a jövőben együttműködik majd az Újpesttel, a sportigazgatói állást nem fogja elvállalni."
S hogy mire alapozza Muszbek Mihály ezt a véleményét?
A klubtulajdonos állítja szimpatikusabb, segítőkészebb sportvezetővel még nem találkozott Hansi Müllernél. A korábbi sztár csakis akkor jönne Magyarországra, ha a rá váró feladatot tiszta szívvel tudná ellátni. Mivel Hansi Müller fia 15 esztendős, iskolát kellene váltania, azaz a családjának jelentősen megváltozna az életformája, és ez azért nem könnyű döntés…
"Az Újpestnek szüksége van olyan szakemberre, aki a nemzetközi futballéletben a futballklub segítségére lehet - folytatta Muszbek Mihály. - Hansi Müllerrel folytatni szeretnénk az együttműködést, és bár neki fontos szerepe van a 2006-os németországi világbajnokság szervezésében, el tudom azt képzelni, hogy mondjuk, a klubunk nevében folytat tárgyalásokat, avagy segítségünkre lesz a játékoskeret kialakításában. Ugyanakkor változatlanul keressük a megoldást a sportigazgatói poszt betöltésére. Olyan emberre gondolunk, aki játékosként a nemzetközi porondon is letette a névjegyét, valamelyik komoly múltú klub alkalmazottja, avagy igazgatóságának tagja, beszél angolul, és tökéletesen ismeri a nemzetközi játékoskereskedelem szereplőit. Hiszem, hogy nem marad sokáig betöltetlenül a poszt…"
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik