Nagy álma a válogatottság

MOLNÁR JÓZSEFMOLNÁR JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2005.01.12. 21:40
Címkék
Márkus Tibor a hét végén válogatott lesz. Az NB I B őszi gólkirálya persze nem Lothar Matthäus csapatában lép pályára, hanem a második vonal Nyugat-válogatottjában kap szerepet a vasárnapi budapesti terembajnokságon (az eseményről bővebben a 2. oldalon).
A tatabányai csatár beválogatásának legfőbb oka, hogy a bajnokságban 13 mérkőzésen 16 gólt szerzett. Márkus így járult hozzá, hogy csapata, az Auto Trader Tatabánya FC a második helyen várja a tavaszt. A 26 éves futballista mégis kissé elégedetlen az őszi eredménnyel.
"Nagyon jó a második hely, mégsem lehetek elégedett, mert ez a csapat érett arra, hogy megnyerje a bajnokságot - mondta a tatabányai futballista, aki az NS-től kapott osztályzatok alapján az NB I B-s játékosrangsort is vezeti. - Éppen egy évvel ezelőtt Détári Lajos hívására a finn első osztályba feljutott Rops együttesétől érkeztem Tatabányára, és nem bántam meg. Tavasszal már éreztem a kaput, hiszen tíz alkalommal találtam be az ellenfelek hálójába. Akkor azonban nem sikerült a bravúr, a kiesőhelyről az osztályozós helyig eljutni. A jelenlegi bajnokságban szerencsére nem alulról kell építkezni, mert Sisa Tibor edző irányításával remek őszt produkáltunk. Ez a korrekt vezetésnek és a remekül egybeforrott csapatnak is köszönhető. Hihetetlenül boldog vagyok, hogy a gólkirályi cím közelében lehetek."
Márkus Tibor a harmadik fordulóban mesternégyest ért el. A Haladás elleni mérkőzésen szinte hiba nélkül futballozott.
"Azon a mérkőzésen élhettem meg azt a pillanatot, amire egy futballista egészen kicsi gyermek kora óta vágyik - emlékezett a meccsre Márkus Tibor. - A negyedik gólnál Ivitz Zoltán átadásánál a kapus és a védő egymást zavarták, így én a bal szélen felérve egyedül vehettem le a labdát, amivel aztán a gólvonalig sétálhattam. Pimasz gól volt, de abban a pillanatban ezt kellett tennem. Rég vágytam ilyesmire… A Vasasnál, majd a Ferencvárosnál nevelkedtem, és Nyilasi Tibor edzősége idején kerültem a felnőttkeretbe. Ennek ellenére mindössze húsz élvonalbeli mérkőzést játszhattam, azokat is Siófokon és Nyíregyházán. Most a Tatabányával vívhatom ki az élvonalbeli tagságot, és bízom abban, hogy a nagyválogatott küszöbére is eljuthatok majd egyszer."
A statisztikai összeállítást készítette: Dobó István
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik