Az örökrangadó hőse lett az ifjú Bori Gábor

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2005.04.04. 22:05
Címkék
MTK-Ferencváros 3-1. Az örökrangadót a kék-fehérek nyerték, noha a vasárnap délelőtti mérkőzésen a vendégek szerezték meg a vezetést. Csakhogy bejött Garami József mesteredző húzása, hiszen a csereként pályára küldött Bori Gábor a két góljával megfordította az állást, míg a végeredményt Pollák Zoltán - aki már a válogatottban is bemutatkozott a thaiföldi túrán, sőt ott gólt is szerzett - állította be. De kicsoda a Fradi ellen duplázó Bori Gábor?
Már csak 12 perc volt hátra a találkozóból, és a vendég Ferencváros 1-0-ra vezetett a Hidegkuti-stadionban. Tombolt a ferencvárosi tábor, a kék-fehérek szurkolói bosszankodtak, amikor jött egy 21 esztendős labdarúgó, aki a szünetben csereként lépett pályára, és négy perc alatt megfordította az állást. A két találatot jegyző Bori Gábor maximálisan meghálálta edzője, Garami József bizalmát, és sokat tett azért, hogy csapata harmadik tavaszi meccsén a harmadik győzelmét arassa.

"Vasárnap nem volt nálam boldogabb ember, hétfőtől azonban a csapattal együtt arra kell készülnöm, hogy a soron következő mérkőzésen, Debrecenben is sikeresek legyünk - mondta csapata hétfői edzését követően az örökrangadó hőse, Bori Gábor. - Az különösen jó érzés, hogy két góllal tudtam hozzájárulni a Fradi legyőzéséhez, korábban ugyanis mindössze egy találatot szereztem az élvonalban. Ebben egyébként mindenképpen fejlődnöm kell, azaz a játékomnak gólerősebbé kell válnia. A futballhoz értők azt is elismerik, aki helyzetbe tudja hozni a társait, azonban egy igazán jó középpályás a gólszerzésben is jeleskedik. Nagyon szeretném visszaszerezni a helyem a kezdő tizenegyben, és remélem, a vasárnapi teljesítményemmel megtettem az első lépést ehhez."

Két MTK-játékos – három gól. Bori Gábor (balra) kétszer vette be a Ferencváros kapuját, Pollák Zoltán a találatával pedig mattolta a bajnokcsapatot (Fotó: Németh Ferenc)
Két MTK-játékos – három gól. Bori Gábor (balra) kétszer vette be a Ferencváros kapuját, Pollák Zoltán a találatával pedig mattolta a bajnokcsapatot (Fotó: Németh Ferenc)
Két MTK-játékos – három gól. Bori Gábor (balra) kétszer vette be a Ferencváros kapuját, Pollák Zoltán a találatával pedig mattolta a bajnokcsapatot (Fotó: Németh Ferenc)

Bori Gáborról tudni kell, hogy nem az MTK-ban kezdett futballozni, hanem Szombathelyen. 1994-ben lett igazolt labdarúgó, majd a serdülőkorból kiöregedve azzal szembesült, hogy a Haladás-ifiben a három évvel idősebbek között szerepel hétről hétre. Aztán jött egy váltás, Győrbe igazolt, nem titkoltan azért, mert az akkori szakmai igazgató, Garami József személye - a mester ugyebár manapság az MTK-nál az edzője - garanciát jelentett neki a fejlődésre. Az ETO-tól 2001-ben került az MTK-hoz, és 18 esztendősen, Bognár György edzősködése idején mutatkozhatott be a az első osztályban.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

"Pölöskei Gábor volt akkor az edző, én pedig a szakmai igazgató, amikor Győrből leigazoltuk Bori Gábort - emlékezett vissza a középpályás szerződtetésére Bognár György. - Érdekes, hogy akkor éppúgy Czvitkovics Péter játszott a posztján, mint vasárnap az első félidőben… Amikor Péter megsérült, úgy gondoltam, Bori Gábor a játéktudása és gyorsasága miatt alkalmas lehet a pótlására. Nyugodt szívvel állítottam a be a csapatba, és emlékeim szerint az első meccsén győztes gólpasszt adott… Már akkor érett volt ahhoz, hogy a legjobbak között szerepeljen, most pedig főleg az. Erénye a gyorsaság és a kellő agresszivitás, ugyanakkor ha kevesebbet foglalkozna mérkőzés közben az ellenféllel, avagy éppen a játékvezetővel, még jobban kiteljesedhetne a játéka."

Egyébként ha valaki azt gondolja, hogy az örökrangadót két találatával eldöntő futballista esetleg hatalmas bulit rendezett vasárnap este, az téved. Bori Gábor nem az a bulizós fajta, számára az jelentette a mérkőzés utáni kikapcsolódást, hogy élettársával, Lilivel sétált egy nagyot az állatkerben. Úgy érzi, számára örökké emlékezetes nap marad ez a vasárnap, és bár lefekvés után nem látta önmagát, biztos abban: este mosolyogva aludt el…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik